Klassieke keukens

klassieke keukens bij Keuken Kampioen

Hoe creëer je een klassieke keuken?

Een klassieke keuken ademt nostalgie en warmte. Deze keukenstijl is gebaseerd op keukens zoals we die vroeger veel zagen. De typerende kenmerken van een klassieke keuken roepen direct een nostalgisch gevoel op. Ben je benieuwd naar deze specifieke kenmerken? Keuken kampioen vertelt je meer over deze klassieke keukenstijl en elementen in de keuken. Laat je inspireren door Keuken Kampioen!

Een klassieke keuken ademt nostalgie en warmte. Deze keukenstijl is gebaseerd op keukens zoals we die vroeger veel zagen. De typerende kenmerken van een klassieke keuken roepen direct een…

> Lees verder

Een klassieke keuken ademt nostalgie en warmte. Deze keukenstijl is gebaseerd op keukens zoals we die vroeger veel zagen. De typerende kenmerken van een klassieke keuken roepen direct een nostalgisch gevoel op. Ben je benieuwd naar deze specifieke kenmerken? Keuken kampioen vertelt je meer over deze klassieke keukenstijl en elementen in de keuken. Laat je inspireren door Keuken Kampioen!

Nostalgische elementen in de keuken

Het klassieke karakter van een keuken is mede afhankelijk van nostalgische keuken accessoires. Denk hierbij aan tegels, een kraan of spoelbak. Ook het klassieke emaille in de vorm van serviesgoed, potten en pannen zijn accessoires die uitstekend bij deze keukenstijl passen.

Nostalgische tegels
Nostalgische tegels

Nostalgische tegels in de keuken zijn sfeerbepalend. Klassieke tegels hebben vaak opvallende prints en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan Portugese tegeltjes of zwart-wit geblokt. Met nostalgische wandtegels in de keuken creëer je direct een typische, klassieke sfeer. Voor een subtiel effect zijn alleen tegels op de achterwand bij de kookplaat een goede optie. Nostalgische tegeltjes zijn eenvoudig te combineren met een witte keuken. Daarnaast komen deze tegels ook in een klassieke eiken keuken goed tot hun recht.

 

Landelijke keukenkasten
Klassieke kraan en spoelbak

De kraan en de spoelbak zijn elementen waarmee je direct de toon zet in een klassieke keuken. Klassieke kranen hebben een elegant uiterlijk, vaak door een ronde uitloop en twee sierlijke draaiknoppen of een draaihendel. Met brons- of goudkleur krijgt de kraan nog meer een klassieke look. Voor een nostalgische spoelbak geldt dat deze een massieve en robuuste uitstraling heeft. Het gaat vaak om een aparte spoelbak, die niet geïntegreerd is in het werkblad. In sommige gevallen loopt het werkblad volledig door in de spoelbak, wat meer voor een landelijk klassieke uitstraling zorgt.

Is een klassieke keuken iets voor jou?

Wil je zien hoe een klassieke keuken in jouw woning staat? Gebruik dan onze 3D ontwerptool. Heb je al een beeld van hoe jouw klassieke keuken eruit moet komen te zien maar wil je nog extra tips? Dan kun je altijd een afspraak maken met een van onze keukenadviseurs.

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp

Wat is een klassieke keuken?

Wat maakt een keuken klassiek en nostalgisch? Er zijn een aantal kenmerken die typerend zijn voor deze keukenstijl. Dat zijn in het bijzonder de gekaderde fronten met klassieke knoppen als grepen en een robuust werkblad. Vaak is de keuken uitgevoerd in een witte kleurtint, zoals magnolia of crème. Ook bovenkastjes met een glazen raamwerk passen helemaal in de nostalgische keuken. Tot slot mag een groot, robuust gasfornuis met een sierlijke schouw niet ontbreken. Hoewel klassieke keukens zijn geïnspireerd op  keukens van jaren geleden, leveren deze keukens niets in op het gebied van comfort en technologie. De meest vooruitstrevende apparatuur en innovaties vind je óók in de klassieke keukens van nu terug.

Bezoek een showroom van Keuken Kampioen

Is een klassieke keuken iets voor jou? Maak een afspraak met een van onze adviseurs in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek helpen onze keukenprofessionals jouw wensen te vertalen naar de nostalgische keuken die jij zoekt. Bovendien ontdek je hier diverse klassieke showroomkeukens en scherpe aanbiedingen.

Terug
Sluiten