Houten keuken

Met een houten keuken geniet je van een natuurlijke sfeer en een tijdloze uitstraling. Bovendien kun je met hout in de keuken alle kanten op! Dit prachtige materiaal is veelzijdig en ontzettend stijlvol. Ontdek de mogelijkheden voor houten keukens bij Keuken Kampioen.

Hout combineren met andere kleuren en materialen

Op zoek naar jouw ideale houten keuken? De keuze is reuze wanneer je kiest voor hout! Dit veelzijdige materiaal is namelijk prachtig te combineren met andere kleuren en materialen. Zo creëer je eenvoudig jouw gewenste sfeer in de keuken. Ga bijvoorbeeld voor hout met zwart in de keuken en geniet van een stoer en strak design. Hout en grijs is ideaal voor liefhebbers van sfeer. Deze mooie combinatie zorgt namelijk voor rust en gezelligheid in de keuken. Wil je de natuurlijke look echt benadrukken, maar ook een modern effect creëeren? Dan is hout met wit in de keuken een echte aanrader. Of ga voor een bijzondere uitstraling door hout en beton te combineren in jouw keuken.

Houten onderdelen in de keuken

Wel de voordelen van hout, zonder dat de gehele keuken bestaat uit hout? Het kan! Kies voor houten onderdelen in de keuken en creëer de natuurlijke sfeer die jij wilt. In de keuken vind je diverse elementen die prachtig zijn te combineren met hout. Wat dacht je van sfeervolle houten keukenkastjes? Of ga voor een tijdloos houten keukenblad? Ook een houten kookeiland behoort tot de mogelijkheden.

Soorten hout

Wanneer je kiest voor een houten keuken, is het belangrijk na te gaan welke soort hout je wil gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten hout, die elk hun unieke kenmerk hebben. Ben je dol op de robuuste look? Kijk dan eens naar massief hout of teakhout. Voor de rustiek liefhebber is eikenhout of notenhout een prachtige keuze. Ook het moderne steigerhout leent zich uitstekend voor de keuken.

Verschillende stijlen

Omdat hout zo’n divers materiaal is, kun je dit in vrijwel iedere keukenstijl prachtig terug laten komen. Met name in de landelijke keuken doet hout het goed, omdat het de natuurlijke sfeer extra benadrukt. Toch komt hout ook prachtig tot z’n recht in andere stijlen. Of je nu op zoek bent naar een industriële houten keuken of een moderne houten keuken - je vindt het gegarandeerd bij Keuken Kampioen.

Wil jij een houten keuken? Kom langs bij Keuken Kampioen!

Jouw eigen houten keuken samenstellen? Of wil je nog wat inspiratie opdoen? Maak een afspraak en kom langs bij Keuken Kampioen. Onze adviseurs helpen je graag verder, zodat we samen de mogelijkheden kunnen ontdekken.