Keukentrends

De vijf keukentrends van dit moment

Ben jij toe aan een nieuwe keuken of wil je jouw huidige keuken een makeover geven? Wij geven je graag wat inspiratie met de nieuwste keukentrends en hebben er vijf voor je op een rijtje gezet. Zo zorg je ervoor dat jouw keuken aan de laatste trends voldoet. Benieuwd? Lees dan snel verder.

1. Zwart in de keuken

We zien het de laatste tijd steeds vaker en in de toekomst wordt hij alleen nog maar populairder: de zwarte keuken. Waar mensen voorheen de zwarte kleur niet aandurfden, wordt deze nu steeds vaker gezien als chique, elegant en stoer. Hij combineert bovendien perfect met andere kleuren en stijlen en je varieert er naar hartelust mee. Ga jij voor een compleet zwarte keuken? Of voeg je wat bijzondere gouden of koperen elementen toe? Wanneer je een compleet zwarte keuken wat veel vindt, kun je ook een aantal zwarte elementen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een zwart keukeneiland of een zwart blad. Een aantal zwarte accenten toevoegen, zoals bijvoorbeeld de kraan of handgrepen, zorgt ook al voor een compleet andere uitstraling. Benieuwd naar de zwarte keukens van Keuken Kampioen? Neem dan een kijkje bij onze keukencollectie.

2. Marmer(look)

Een garantie voor een chique uitstraling: het gebruik van marmer in de keuken! Je integreert marmer op verschillende manieren in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan de achterwand of een marmeren aanrechtblad. Ook door marmeren accessoires aan de keuken toe te voegen, breng je direct een elegante en luxe sfeer naar de keuken. Wel de lusten, maar niet de lasten van echt marmer? Materiaal met een marmerlook biedt uitkomst. Zo zijn er tal van keramieken, kunststof of composieten materialen die dankzij het geaderde design haast niet te onderscheiden zijn van echt marmer.

3. Kookveldafzuiging

Van de nood een deugd maken? Met kookveldafzuiging voeg je niet alleen een functioneel onderdeel aan jouw keuken toe, maar ook absoluut een stijlicoon. Met kookveldafzuiging worden luchten en dampen die vrijkomen tijdens het koken direct naar beneden afgezogen. In plaats van de grote afzuigkap boven het aanrecht die aardig wat ruimte in beslag neemt, is kookveldafzuiging namelijk verwerkt in of rondom het werkblad of fornuis. Daardoor blijf je optisch gezien meer ruimte overhouden in de keuken, wat hem ook weer groter laat lijken. De kookveldafzuiging ziet er bovendien ook ontzettend stijlvol en subtiel uit, een goed voorbeeld hiervan is de kookveldafzuiging van Bora of de inductiekookplaat met afzuiging van Whirlpool.

4. Natuurlijke materialen

We omarmen de natuurlijke sfeer en daarbij kunnen natuurlijk materialen vanzelfsprekend niet ontbreken. Het fijne aan natuurlijke materialen is ten eerste dat ze voor een warme, aangename sfeer zorgen. Natuurlijke materialen zijn bovendien uniek. Omdat het uit de natuur komt, bestaat er geen enkel ander product zoals hetgeen jij aan jouw keuken toevoegt. Denk bij natuurlijke materialen aan beton, graniet, leisteen, marmer of hout. Elk materiaal heeft zijn eigen, unieke karakter en past weer goed in een andere keukenstijl. Je kunt natuurlijke materialen laten terugkomen in wat grotere onderdelen van de keuken, zoals bijvoorbeeld het aanrechtblad of de keukenkastjes. Maar ook door natuurlijke materialen in de vorm van accessoires aan jouw keuken toe te voegen, zorg je met een kleine verandering al voor veel extra sfeer.

5. Optimaal benutten van de ruimte

Of je nu een wat kleinere of grotere keukenruimte hebt, het is altijd een goed idee om de ruimte optimaal te benutten. Op dit moment is het zelfs tot een trend verheven om de keukenruimte zo efficiënt en stijlvol mogelijk in te delen. Denk bijvoorbeeld aan een hoge, slanke kastenwand waar je niet alleen al je spulletjes in op kunt bergen, maar die ook nog eens zorgt voor een strak en stijlvol geheel. Naast opbergruimte kun je deze hoge kast ook gebruiken om apparatuur op uit te stallen.

Binnenkijken bij onze tevreden klanten

Natuurlijk vind je op onze website en in de winkels veel inspiratie. Maar niets is leuker dan even binnenkijken bij onze klanten en je daardoor te laten inspireren. Benieuwd naar meer? Bekijk hier.

Ben je trots op jouw nieuwe keuken en wil je deze delen met anderen? Gebruik dan #keukenkampioen op Instagram of tag ons! Wie weet zie jij dan binnenkort jouw keuken terug op onze website of Instagram pagina.

Terug
Sluiten