Wat kost een nieuwe keuken?

Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken is het fijn om te weten wat de keuken ongeveer gaat kosten. Een veelgestelde vraag is dan ook ‘Hoeveel kost een nieuwe keuken?’. Helaas is het lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. De prijs van de keuken hangt namelijk af van talloze factoren. Om je een prijsindicatie te geven van de keuken kosten, lichten we graag een aantal prijsbepalers voor jou uit! Liever direct een indicatie? Probeer dan onze keuken budgetplanner!

De voordelen van de budgetplanner:

  • In slechts 5 stappen jouw keukenkosten berekenen
  • Direct een duidelijke prijsindicatie
  • Helder overzicht met uitgesplitste kosten

Haal het maximale uit jouw budget

Vul hieronder jouw naam in
(Je bent bijna klaar)
.*

 

Wij verwerken uw persoonsgegevens conform ons privacybeleid. Dit beleid vindt u hier. Als u verder gaat met het invullen van het formulier gaan wij er vanuit dat u ons beleid heeft gelezen.

Hoe bereken je de kosten voor je nieuwe keuken?

  1. Kies de keukenopstelling
  2. Kies de kastkleur en het werkblad
  3. Bepaal de hoeveelheid kastruimte
  4. Voeg eenvoudig de gewenste apparatuur en accessoires zoals een spoelbak, kraan en verlichting toe
  5. Ontvang direct een prijsindicatie

Laat je verrassen! Vaak blijkt er meer mogelijk dan je denkt. Doe snel de budgettool om hierachter te komen.

Gemiddelde kosten voor een nieuwe keuken 

Uiteraard zullen onderstaande prijsbepalers per huishouden verschillen, maar de gemiddelde keuken prijzen liggen tussen de 5.000,- en 20.000,- euro. Afhankelijk van de hoeveelheid maatwerk in uw nieuwe keuken zullen deze kosten uiteraard nog wel kunnen oplopen.  Wanneer je gaat voor een kleine, simpele keuken met standaard keukenapparatuur kun je voor €5000 al klaar zijn. Ga je voor een luxe keuken en wil je apparatuur met de nieuwste snufjes? Dan komt €20.000 meer in de buurt. Denk daarbij aan keukenkasten die u op een afwijkende maat geleverd wilt krijgen of een speciaal massief houten keukenblad waar u altijd al naar op zoek was.

Houd daarbij rekening met uw budget als u nog een aantal aanpassingen wilt laten doen. Wanneer u een klein budget heeft, kunt u bijvoorbeeld ook eens kijken bij onze showroomkeukens. Doordat onze collectie keukens regelmatig wordt vernieuwd, kunnen wij de showroomkeukens tegen een erg lage prijs aanbieden.

Hoe zijn de kosten van een keuken opgebouwd en hoe kan je hierin besparen?

De kosten van een keuken worden vooral bepaald door de wensen op het gebied van verschillende onderdelen. Kies je voor een kookeiland of ga je voor een rechte, strakke keuken? En is standaard apparatuur voldoende voor jou? Of houd je van extra luxe, zoals een wijnkoeler en een slimme oven? Alles is mogelijk, dus ook binnen ieder budget is er een keuken te vinden. Wij lichten de onderdelen van de keuken uit die de keukenprijs bepalen.

 

 

Apparatuur

Keukenapparatuur is de factor in de keuken die grotendeels de prijs bepaalt. De prijzen tussen verschillende apparaten verschillen namelijk enorm. De verschillende kosten van een koelkast en oven liggen voornamelijk ver uit elkaar. Ga je bijvoorbeeld voor een koelkast, fornuis, afzuigkap en oven van het merk Indesit? Dan kun je met een klein budget al klaar zijn. Ben je een echte keukenprins of -prinses? Dan wordt je vast gelukkig van een slimme oven met allerlei luxe functies. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde camera die de gerechten in de gaten houdt tijdens het verwarmen. Mag een vaatwasser niet ontbreken in jouw keuken? Ook de kosten van de vaatwasser verschillen veel. Ben je benieuwd wat een inbouw vaatwasser, afzuigkap, koelkast of elektrisch fornuis kost? Kom dan langs in de showroom, wij bieden namelijk keukenapparatuur aan tegen gegarandeerd de laagste internet prijs van Nederland!

Keuken werkbladen

Graniet, keramiek, composiet, rvs, kunststof of glas? Met een keukenblad kun je alle kanten op. Ook bij aanrechtbladen lopen de prijzen daarom sterk uiteen. Bij een composiet keukenblad ligt de prijs hoger dan bij een kunststof aanrechtblad. Ook bij een composiet aanrechtblad of een keramiek, dekton of graniet keukenblad is de prijs iets hoger. Bepaal daarom eerst het type werkblad dat jij wenst, daarna kun je de keukenblad prijs berekenen.

Keukenopstellingen

Keukens zijn er in talloze opstellingen. Bij de ene woning is een hoekkeuken een geschikte optie, terwijl bij een ander een keuken met kookeiland perfect past. Iedere keukenopstelling heeft zijn eigen, praktische voordelen. Ook bepaalt de keukenopstelling de prijs van de keuken. De kosten van een rechte keuken zijn namelijk een stuk lager dan de kosten van een keuken met kookeiland. Een rechte keuken is namelijk een stuk eenvoudiger te maken en te plaatsen dan een hoekkeuken of een keuken met kookeiland. Maar wat kost een hoekkeuken, rechte keuken of kookeiland precies? Voor een indicatie hiervan gebruik je de budgetplanner van Keuken Kampioen. 

Keukenkasten 

Vaak wordt er gedacht dat de keukenkasten een groot deel van de prijs van de nieuwe keuken bepalen. Dit valt echter mee! Uiteraard liggen bij grote keukens met veel keukendeurtjes de prijzen hoger dan bij kleine keukens, maar de prijzen van de keukendeurtjes zijn geen grote kostenpost. Het is niet zo dat wanneer je een twee keer zo grote keuken koopt, je ook automatisch twee keer zo veel geld kwijt bent. Benieuwd naar de prijs van nieuwe keukenkastjes of wil je weten wat een keukenkastje kost? Vraag dan naar de mogelijkheden in een van onze winkels. 

Plaatsen van de keuken

Het plaatsen van de keuken is een kostenpost die vaak over het hoofd wordt gezien. Nu je de keuken hebt gekocht, kost het uiteraard ook tijd en geld om deze te plaatsen. Het is erg belangrijk dat de montage van de keuken nauwkeurig wordt uitgevoerd. Daarom is het slim om hiervoor een keukenmonteur in te schakelen. Een keuken laten plaatsen kost gemiddeld €300 per strekkende meter. De kosten voor de keuken plaatsen zijn vaak duurder bij een keuken op maat. Ook kan er een meerprijs berekend worden voor het verleggen van leidingen. Koop je een geheel nieuwe keuken? Overweeg dan een keuken inclusief aansluiten en montage. Dit scheelt vaak in kosten. Wat een nieuwe keuken kost inclusief montage, hangt uiteraard af van de prijs, grootte en inrichting van de keuken.  

Meer informatie?

Plan nu vrijblijvend een afspraak in en ontdek alle mogelijkheden.

Wil je antwoord op de vraag ‘Wat kost een nieuwe keuken?’. Kom dan langs in een van onze winkels en laat je adviseren door een keukenspecialist van Keuken Kampioen. Maak een afspraak en krijg persoonlijk advies. Onze keukenadviseurs laten je graag alle mogelijkheden zien, voorzien je van handige tips om kosten te besparen en geven een indicatie van de kosten van de keuken. Daarnaast stellen zij samen met jou jouw ideale keuken samen! Alvast thuis de kosten van jouw keuken berekenen? Dat kan met onze budgetplanner!