Betonnen keukens

Betonnen keukens bij Keuken Kampioen

Ontdek de betonnen keukens

Heb je de betonlook keuken al in het vizier? Beton in de keuken wint de laatste jaren namelijk sterk aan populariteit. Uiteraard bedoelen wij dan niet een keuken die volledig van beton is gemaakt, maar een keuken met betonlook. Hierbij wordt beton gecombineerd met andere materialen, zoals hout, roestvrij staal, kunststof en keramiek.

Een betonlook keuken heeft een robuuste en stoere uitstraling. Bij Keuken Kampioen zien wij dat er met name steeds vaker voor keukens met een betonnen keukenblad wordt gekozen. Niet zo vreemd natuurlijk, want de strakke, koele looks van het beton laten zich fantastisch combineren met allerlei andere stijlen. Met beton kun je werkelijk alle kanten op.

Ben je op zoek naar meer inspiratie of wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Wij vertellen je graag meer over de verrassende mogelijkheden bij Keuken Kampioen voor een keuken met betonlook. Keuken Kampioen heeft namelijk een keuken voor iedereen!

  • Keukens worden op maat geleverd?
  • Verkrijgbaar in elke opstelling?
  • Professionele montage?

Betonlook elementen in de keuken

Bij een betonlook keuken gaat het om de betonnen elementen die aangebracht worden in de keuken. Door bijvoorbeeld in de keuken hout en beton te combineren, kunnen verschillende stijlen gecreëerd worden. Strak of robuust liggen uiteraard voor de hand, maar met een betonlook keuken is ook een landelijke of zelfs een romantische stijl mogelijk. Het is maar net hoe je de betonnen elementen in je keuken gebruikt.

Een betonnen keukenblad
Een betonnen keukenblad

Wil je een echte blikvanger in je keuken? Dan is een betonnen keukenblad wellicht iets voor jou! Als je een betonnen keukenblad op de juiste manier onderhoudt, heeft beton een lange levensduur. Voor een aanrechtblad van massief beton is het belangrijk dat de keukenkastjes voldoende draagvermogen hebben. Twijfel je hieraan? Onze adviseurs denken graag met je mee en kunnen je meer vertellen over mogelijke alternatieven. Een betonlook keukenblad is namelijk ook een optie. Hierbij kies je bijvoorbeeld voor een kunststof keukenblad met betonlook.  

Een betonnen wasbak
Een betonnen wasbak

Een wasbak van beton staat mooi in iedere soort keuken. Zeker wanneer je kiest voor een geïntegreerde betonnen wasbak: je hebt dan een betonnen keukenblad waarin de wasbak is meegegoten. Dit naadloze ontwerp geeft je keuken een heel bijzondere uitstraling! Ook in de landelijke keuken is een betonnen wasbak helemaal op zijn plaats. Kies er bijvoorbeeld voor om een aparte wasbak van beton in je keuken te plaatsen als een kleine ode aan de boerenkeukens van vroeger.

Betonlook keukenkastjes
Betonlook keukenkastjes

Het grijze beton heeft een natuurlijke uitstraling en laat zich hierdoor heel goed combineren met andere kleuren. Het is dan ook heel goed mogelijk om te kiezen voor keukenkastjes met betonlook. Dit is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer je graag een industriële keuken in je woning wilt. Combineer de betonlook keukenkastjes met bijvoorbeeld een werkblad van roestvrij staal en je hebt een echte design keuken. Uiteraard is het ook mogelijk om het grijs van de betonlook keukenkastjes af te wisselen met andere kleuren. Durf je te kiezen voor kleuren die eruit springen? Of past hout meer bij jouw smaak? Vraag onze adviseurs om een aantal sprankelende voorbeelden te laten zien.

Is een betonlook keuken iets voor jou?

Wil je zien hoe een betonlook keuken in jouw woning staat? Gebruik dan onze 3D ontwerptool. Heb je al een beeld van hoe jouw betonlook keuken eruit moet komen te zien maar wil je nog extra tips. Dan kun je altijd een afspraak maken met een van onze keukenadviseurs.

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp

Een betonvloer in de keuken

De uitstraling van een keuken wordt niet alleen bepaald door de keukenkastjes en het keukenblad. Ook de omgeving speelt een belangrijke rol bij het creëren van een bepaalde stijl in de keuken. Een betonvloer in de keuken is dan bijvoorbeeld zeker de moeite van het overwegen waard.

Er zijn verschillende manieren om met de vloer een betonlook in de keuken te krijgen. Allereerst kun je uiteraard kiezen voor een vloer van gestort beton. Met de juiste afwerking ontstaat hiermee een prachtige, gladde vloer. Dat staat niet alleen heel mooi, maar is dankzij het ontbreken van voegen ook nog eens heel makkelijk schoon te houden. Ideaal voor in een keuken!

Wil je geen betonnen gietvloer, maar houd je wel van de neutrale kleuren van beton? Dan zijn betonlook tegels in de keuken wellicht een goed idee. Deze tegels hebben een minder industriële uitstraling en staan hierdoor erg mooi in een meer klassieke keuken.

Betonlook muren

Wat geldt voor de keukenvloer, geldt eveneens voor de muren van de keuken: hoe de muren eruit zien, bepaalt ook voor een groot deel de look en feel van je keuken. De betonlook is een goede keuze voor een mooie en stijlvolle afwerking van de keukenmuren.

Om de muren in jouw keuken van een betonlook te voorzien, kun je deze bewerken met betonlook verf. De keuken ziet er op die manier heel anders uit, zonder dat je een grote verbouwing hoeft uit te voeren. Laat je een geheel nieuwe keuken plaatsen, dan is het praktisch om te kiezen voor betonstuc in je keuken.

Uiteraard is het niet noodzakelijk om alle muren in de keuken van een betonlook te voorzien. Als je enkel kiest voor een betonlook van de achterwand in de keuken, kan dit ook al een heel bijzonder effect teweeg brengen.

Echt beton of een betonlook?
Echt beton of een betonlook?

Echt beton of een betonlook?

Er zijn verschillende mogelijkheden om in je keuken de betonlook door te voeren. Natuurlijk kun je kiezen voor echt beton, wat jouw keuken een authentieke uitstraling geeft. Echt beton is vooral heel geschikt voor het maken van een werkblad of als betonvloer in de keuken. Houd er echter wel rekening mee dat beton een materiaal is dat onderhoud vraagt. Wil je wel graag de betonlook in de keuken, maar is echt beton niet wat je zoekt, dan kunt u uiteraard ook kiezen voor betoncire,  betonstuc of andere materialen met een betonlook, zoals kunststof of keramiek.

Een keuken met hout en beton

Hoewel de betonnen keuken nog altijd aan populariteit wint, kunnen we dit nu al gerust een klassieker noemen: een keuken van hout en beton. Dit is een stijl die wij steeds vaker terug zien komen en die bij veel mensen in de smaak valt. Dat vinden wij helemaal niet zo vreemd, want deze twee materialen vullen elkaar perfect aan. Vooral de houten keuken met een betonnen blad kan op een grote schare fans rekenen. Ben jij ook weg van deze combinatie? Of wil je graag zelf zien hoe dat nou precies staat, zo’n houten keuken met betonblad? In onze showrooms ben je uiteraard van harte welkom om enkele mooie betonlook keukens te komen bekijken.

Hout en beton
Hout en beton
Witte keuken met betonblad
Witte keuken met betonblad

Een witte keuken met betonblad

Een andere topcombinatie die wij willen delen, is de witte keuken met betonblad. Het grijs van het beton is een goede match met het wit van de keukenkastjes. Je kan daarbij denken aan houten frontjes met een white wash-look, maar uiteraard ook voor hoogglans wit. Beide soorten afwerking geven je keuken een unieke uitstraling. Het voordeel van de combinatie wit en beton, is dat het de keuken optisch groter doet lijken. Dus wat de afmetingen van je keuken ook zijn, de betonlook keuken kan ook in jouw keuken!

Laat u inspireren door Keuken Kampioen

Wij hopen dat wij u de unieke kanten van de betonlook keuken hebben kunnen laten zien. Nog meer inspiratie doet je uiteraard op in één van de vestigingen van Keuken Kampioen. Hier staan onze medewerkers voor je klaar om jou nog veel meer te vertellen over de vele mogelijkheden van een keuken met betonlook. Zien we je binnenkort in één van onze showrooms?

Terug
Sluiten