Betonlook keukens

Heb je de betonlook keuken al in het vizier? Beton in de keuken wint de laatste jaren namelijk sterk aan populariteit. Uiteraard bedoelen wij dan niet een keuken die volledig van beton is gemaakt, maar een keuken met betonlook. Hierbij wordt beton gecombineerd met andere materialen, zoals hout, roestvrij staal, kunststof en keramiek.

Een betonlook keuken heeft een robuuste en stoere uitstraling. Bij Keuken Kampioen zien wij dat er met name steeds vaker voor keukens met een betonnen keukenblad wordt gekozen. Niet zo vreemd natuurlijk, want de strakke, koele looks van het beton laten zich fantastisch combineren met allerlei andere stijlen. Met beton kun je werkelijk alle kanten op.

Ben je op zoek naar meer inspiratie of wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Wij vertellen je graag meer over de verrassende mogelijkheden bij Keuken Kampioen voor een keuken met betonlook. Keuken Kampioen heeft namelijk een keuken voor iedereen!

Betonnen onderdelen in de keuken

Bij een betonlook keuken gaat het om de betonnen elementen die aangebracht worden in de keuken. Door bijvoorbeeld in de keuken hout en beton te combineren, kunnen verschillende stijlen gecreëerd worden. Strak of robuust liggen uiteraard voor de hand, maar met een betonlook keuken is ook een landelijke of zelfs een romantische stijl mogelijk. Het is maar net hoe je de betonnen elementen in je keuken gebruikt.

Keukenblad
Wil je een echte blikvanger in je keuken? Dan is een betonnen keukenblad wellicht iets voor jou! Als je een betonnen keukenblad op de juiste manier onderhoudt, heeft beton een lange levensduur. Voor een aanrechtblad van massief beton is het belangrijk dat de keukenkastjes voldoende draagvermogen hebben. Twijfel je hieraan? Onze adviseurs denken graag met je mee en kunnen je meer vertellen over mogelijke alternatieven. Een betonlook keukenblad is namelijk ook een optie. Hierbij kies je bijvoorbeeld voor een kunststof keukenblad met betonlook.

Keukenkastjes
Het grijze beton heeft een natuurlijke uitstraling en laat zich hierdoor heel goed combineren met andere kleuren. Het is dan ook heel goed mogelijk om te kiezen voor keukenkastjes met betonlook. Dit is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer je graag een industriële keuken in je woning wilt. Combineer de betonlook keukenkastjes met bijvoorbeeld een werkblad van roestvrij staal en je hebt een echte design keuken. Uiteraard is het ook mogelijk om het grijs van de betonlook keukenkastjes af te wisselen met andere kleuren. Durf je te kiezen voor kleuren die eruit springen? Of past hout meer bij jouw smaak? Vraag onze adviseurs om een aantal combinaties te laten zien.

Wasbak
Een wasbak van beton staat mooi in iedere soort keuken. Zeker wanneer je kiest voor een geïntegreerde betonnen wasbak: je hebt dan een betonnen keukenblad waarin de wasbak is meegegoten. Dit naadloze ontwerp geeft je keuken een heel bijzondere uitstraling! Ook in de landelijke keuken is een betonnen wasbak helemaal op zijn plaats. Kies er bijvoorbeeld voor om een aparte wasbak van beton in je keuken te plaatsen als een kleine ode aan de boerenkeukens van vroeger.

Keukeneiland
Bent je groot fan van beton of de betonlook in de keuken? Ga dan voor een kookeiland van beton. Een betonnen kookeiland staat prachtig in industriële of moderne interieurstijlen. In plaats van beton kan je ook kiezen voor een betonlook kookeiland. Dit is een kunststof kookeiland met een betonnen uitstraling dat van een afstand vrijwel niet van echt beton te onderscheiden is.

Beton combineren met andere kleuren en materialen

Hoewel de betonnen keuken nog altijd aan populariteit wint, kunnen we dit nu al gerust een klassieker noemen: een keuken van hout en beton. Dit is een stijl die wij steeds vaker terug zien komen en die bij veel mensen in de smaak valt. Dat vinden wij helemaal niet zo vreemd, want deze twee materialen vullen elkaar perfect aan. Vooral de houten keuken met een betonnen blad kan op een grote schare fans rekenen. Ben jij ook weg van deze combinatie? Of wil je graag zelf zien hoe dat nou precies staat, zo’n houten keuken met betonblad? In onze showrooms ben je uiteraard van harte welkom om enkele mooie betonlook keukens te komen bekijken.

Een andere topcombinatie die wij willen delen, is de witte keuken met betonblad. Het grijs van het beton is een goede match met het wit van de keukenkastjes. Je kan daarbij denken aan houten frontjes met een white wash-look, maar uiteraard ook voor hoogglans wit. Beide soorten afwerking geven je keuken een unieke uitstraling. Het voordeel van de combinatie wit en beton, is dat het de keuken optisch groter doet lijken. Dus wat de afmetingen van je keuken ook zijn, de betonlook keuken kan ook in jouw keuken!

Tot slot is ook de combinatie van een zwarte keuken met betonblad een steeds vaker geziene keuze. Wij begrijpen waarom: deze combinatie geeft een stoere en industriële uitstraling aan iedere keuken! Een zwarte keuken met betonlook blad is dan ook de perfecte keuze in een moderne of industriële inrichting. Hiermee geef je jouw woning een stoere en robuuste uitstraling waar je elke dag van geniet!

Meer weten? Plan eenvoudig een afspraak in bij Keuken Kampioen!

Wil je graag meer weten over de betonnen of betonlook keuken? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze keukenadviseurs. Zij vertellen je graag over de mogelijkheden bij het realiseren van jouw betonnen droomkeuken. En wie weet sta jij binnenkort te koken in jouw stoere betonlook keuken!