3D Ontwerp
Zelf een keuken 3D-ontwerp maken

Maak zelf een
3D keukenontwerp

Wil je zelf op je gemak onderzoeken wat jouw mogelijkheden en wensen zijn? Dan is de gratis 3D keukenplanner de ideale tool om zelf mee aan de slag te gaan. Start nu de 3D tool en ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

Voordelen van het 3D ontwerp:

  • Snel en simpel: direct thuis beginnen met een keuken ontwerpen
  • Kies jouw eigen stijl, opstelling en indeling
  • Bewaar en print je ontwerp

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Vul hieronder jouw naam in
.*

Wij verwerken uw persoonsgegevens conform ons privacybeleid. Dit beleid vindt u hier. Als u verder gaat met het invullen van het formulier gaan wij er vanuit dat u ons beleid heeft gelezen.

Hoe ontwerp je een keuken in 3D?

Gelukkig is dat erg simpel en bovendien gratis. Vul hiernaast je gegevens in om toegang te krijgen tot het programma en volg deze stappen:

  1. Vul eerst de vorm en afmetingen in en geef ook direct aan waar bijvoorbeeld een deur, raam, radiator of aansluiting zit.
  2. Kies de stijl van de keuken.
  3. Nu begint het leukste deel van het ontwerpen. Sleep de kastjes, apparatuur en accessoires naar wens in het ontwerp.
  4. Wanneer je helemaal tevreden bent over je 3D ontwerp, dan download je deze eenvoudig.

Onze tip: ontwerp delen

Helemaal blij met je ontwerp? Of vond je het lastig om een keuze te maken uit alle opties? Je kunt je ontwerp ook delen met een van onze adviseurs die je helpt om je ontwerp te realiseren. Natuurlijk kun je ook een afspraak inplannen als je vrijblijvend wat hulp wilt bij het ontwerpen. Onze adviseurs hebben ongetwijfeld nog wat tips om jouw keuken nóg mooier te maken.

Keukens ontwerpen

Een keuken ontwerpen is een belangrijk onderdeel in het koopproces van een nieuwe keuken. Voor welke opstelling ga je en welke kleuren en stijlen passen het beste in jouw woning? Door het ontwerpen van de keuken kun je eenvoudig zien wat bij elkaar past en hoe jouw ideale keuken eruit komt te zien. Wil je zelf online jouw keuken ontwerpen vanaf de bank of wil je advies van een echte keukenspecialist? Alles is mogelijk. Keuken Kampioen helpt je hier graag bij. Keuken Kampioen heeft een eigen fabriek, waardoor er ontzettend veel mogelijk is. Daarnaast ben je hierdoor verzekerd van topkwaliteit voor de beste prijs. Door de vele mogelijkheden vind je gegarandeerd jouw ideale keuken!

Jouw ideale ontwerpen

Wanneer je een keuken gaat kopen is het noodzakelijk om vantevoren een goed ontwerp klaar te hebben liggen. Hierdoor weet je zeker dat alles past, mooi op elkaar aansluit en volledig aan jouw wensen voldoet. De keukenspecialisten van Keuken Kampioen helpen je hier graag bij. Met hun expertise weten zij de keuken zo optimaal mogelijk in te richten. Niet alleen qua indeling, maar ook op het gebied van styling. Wil je thuis vanaf de bank alvast jouw keuken samenstellen? Gebruik dan de 3d keuken ontwerper van Keuken Kampioen. Het ontwerpen van jouw keuken kan online via de 3D tool, dit kan zelfs eenvoudig vanaf de bank. Dit is handig om te weten wat wel en niet mogelijk is in jouw keukenruimte.

Waar moet ik rekening mee houden bij het ontwerpen van een keuken?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden bij het ontwerpen van je keuken. Wij zetten ze voor je op een rijtje en geven je handige tips!

De afmetingen van de keuken

De afmetingen van de keuken zijn essentieel om de indeling van de keuken te bepalen. Hoe nauwkeuriger je de afmetingen hebt, hoe beter alles uiteindelijk zal passen. Niet alleen de lengte en breedte van de keuken zijn belangrijk, maar ook bijvoorbeeld de hoogte van het plafond en de locatie en hoogte van de ramen. Heb je een muurtje, balk of schuine zijde aan de wand of het plafond? Ook dat is belangrijk om goed te noteren. In sommige gevallen is er dan namelijk een keuken op maat nodig. Wanneer je de maten van de keuken hebt opgemeten, kun je gaan nadenken over de indeling van de keuken.

De indeling en onderdelen in de keuken

Aan welke kant komt de hoge kastenwand en waar het werkblad? Wil je de spoelbak links of rechts van het fornuis? En op welke hoogte komt de oven? Dit zijn allemaal vragen waar je over na kunt denken bij het inrichten van de keuken. De antwoorden op deze vragen zijn afhankelijk van hoe je de keuken gaat gebruiken en hoeveel ruimte je hebt. De grootte en afmetingen van de keuken bepalen voor een groot gedeelte de indeling van de ruimte. In een grotere ruimte is uiteraard meer mogelijk. Een groot kookeiland en een uitgebreide kastenwand in de keuken zijn dan vaak geen probleem. Maar ook in een kleine keuken is vaak meer mogelijk dan je denkt. Slimme oplossingen in de boven- en onderkasten in de keuken zorgen voor een optimale benutting van de ruimte.

Eén ideale inrichting van de keuken is er niet. Wanneer je extreem lang of juist klein bent is de hoogte van het keukenblad erg belangrijk. De juiste werkhoogte in de keuken zorgt voor een ergonomische houding. Wanneer je slecht kunt bukken is een vaatwasser op hoogte een uitstekende optie. Kortom, de ideale inrichting hangt af van diverse factoren en stellen wij graag met jou samen!

 

Stijlen en kleuren keuken

Keukens zijn verkrijgbaar in talloze stijlen. Tegenwoordig zijn de moderne keukens en industriële keukens razend populair. Een keuken in moderne stijl kenmerkt zich door strakke en minimalistische elementen. Een hoogglans keuken is hier een goed voorbeeld van. Naast de keuken in industrieel en moderne stijl, heb je ook de keuze uit een landelijke keuken. Een keuken in landelijke stijl kenmerkt zich door zijn authentieke en natuurlijke uitstraling. Een keuken van hout is hier een goed voorbeeld van. Ook kun je qua kleuren alle kanten op. Een witte keuken zorgt al snel voor een open en ruimtelijke uitstraling, terwijl een grijze of zwarte keuken juist luxe uitstraalt en een houten keuken warmte naar de keuken brengt. 

Keukenapparatuur naar wens

Keukenapparatuur mag niet ontbreken in de keuken. Denk aan een ruime oven of een fornuis om de heerlijkste gerechten in te bereiden. Ook qua apparatuur kun je alle kanten op. Indien je niet vaak en lang in de keuken staat, zijn de standaard apparaten prima geschikt voor jou. Ben je een echte keukenprins of -prinses? Dan zijn de nieuwste apparaten met luxe snufjes wellicht iets voor jou. Daarnaast ben je bij Keuken Kampioen verzekerd dat je keukenapparatuur koopt tegen de laagste internet prijs van Nederland!

Terug
Sluiten