Landelijke keukens: nostalgisch, modern of stoer - Keuken Kampioen
Landelijke keuken

Landelijke keukens

Landelijke keukens geven u het meest dat warme nostalgische gevoel. U ziet het meteen: dit is een keuken waarin geleefd mag worden. Hierin voelt u zich onmiddellijk thuis. Van bijna iedere keuken bij Keuken Kampioen kan door middel van een aantal wijzigingen een landelijke keuken worden gemaakt. Keuken Kampioen heeft namelijk een keuken voor iedereen!

Van basic naar landelijke keuken

Kenmerken basic keuken

GreepGreeploos
FrontjesVlak
KleurWit
ApparatuurInductie

 

Kenmerken landelijke keuken

GreepKlassiek
FrontjesMet kader
KleurMagnolia
ApparatuurGaspit

Wat maakt een keuken nou landelijk?

Potjes met kruiden op het aanrecht en pollepels aan de muur zijn niet voldoende om een keuken landelijk te maken. Het hele plaatje moet kloppen en daarom is het altijd verstandig om u te laten inspireren door onze landelijke keukencollectie.

Keuken handgrepen voor landelijke keukens

Eén van de manieren om in uw keuken de juiste sfeer te creëren, is door te kiezen voor bijpassende handgrepen in uw keuken. Sierlijke keuken handgrepen creëren een landelijke sfeer en ook knoppen staan erg mooi in een landelijke keuken.

Landelijke keukenkasten

Eén van de grootste blikvangers in een keuken, zijn de keukenkasten. Landelijke keukenkasten kenmerken zich door:

 • Materiaalgebruik: veel hout en glas
 • Kleurgebruik: natuurlijke tinten in bijvoorbeeld pastel
 • Afwerking: bewerkte fronten en handgrepen in een sierlijk landelijke stijl

Landelijke keukenaccessoires

Met landelijke keukenaccessoires zet u de puntjes op de i. De spoelbak, de kraan, de verlichting: het zijn allemaal details waarmee u uw eigen stijl kunt bepalen. Ook losse accessoires, zoals een bordenrek aan de muur, vergroten het landelijke gevoel in uw keuken.

 

Kleuren in de landelijke keuken

Kleuren bepalen voor een groot gedeelte de sfeer en de uitstraling. Dat geldt ook voor landelijke keukens. In landelijke keukens zien we veel hout terug, maar ook witte, zwarte en grijze tinten doen het goed.
 
Witte landelijke keukens
Door in een landelijke keuken voor wit te kiezen, maak je de ruimte optisch een stuk groter. Dit is dan ook een geschikte kleur voor wat kleinere keukens. Door het wit te combineren met een houten of donker aanrechtblad, creëert u een mooi contrast.
 
Zwarte landelijke keukens
Zwart is een krachtige kleur. Een zwarte landelijke keuken past uitstekend in bijvoorbeeld een oude boerderij, maar ook in een moderne nieuwbouwwoning. Kiest u voor diep, donker zwart of wordt het een white wash-variant?
 
Grijze landelijke keukens
Natuurlijke grijstinten worden veel gebruikt in landelijke keukens. Niet zo vreemd, want grijze landelijke keukens stralen rust en authenticiteit uit. Combineer met kleuren als magnolia en antraciet voor een warme uitstraling.

 

Keuken Magazine

Nieuwe collectie 2018 in het gratis keuken magazine!

 • Heel veel voorbeeldkeukens 
 • Tips & trucs keukenontwerp

Landelijk moderne keukens

Zijn landelijke keukens ouderwets? Absoluut niet! Onze collectie landelijke keukens bewijst namelijk dat er ook heel moderne, landelijke keukens zijn. Wanneer u op zoek bent naar een keuken met stijl en karakter, is een dergelijke keuken zeker iets voor u.
 
U creëert een moderne uitstraling door materialen te combineren en slim gebruik te maken van accessoires. Wat dacht u bijvoorbeeld van een houten keuken met hoogglans details? Door bijvoorbeeld moderne keukenkastjes te combineren met een houten aanrechtblad en een nostalgisch fornuis, ontstaat een verrassend modern effect.
 
Daarnaast kunt u een keuken in landelijke stijl ook uitrusten met moderne design apparatuur. Kleed uw keuken verder aan met landelijke accessoires en u kookt voortaan in een moderne, landelijke keuken.

Stoere landelijke keukens

Keukens kunnen landelijk, maar ook heel stoer zijn. Vergeet de sierlijsten en het opgepoetste koper. Om uw landelijke keuken een stoere uitstraling te geven, kunt u inspiratie opdoen bij onze industriële keukens. Dit zijn enkele elementen waarmee u die stoere, landelijke keuken creëert:

 • Het gebruik van steigerhout
 • Een aanrechtblad van beton
 • Donkere kleuren, zoals zwart en grijs
 • Industriële verlichting

Engelse keukens

Landelijke keukens kunnen niet alleen modern of stoer zijn, maar uiteraard ook heel klassiek. Dit zijn onze landelijke Engelse keukens.
 
Keukens in Engelse stijl kenmerken zich door een romantische uitstraling waarbij gebruik wordt gemaakt van lichte pastelkleuren, klassieke apparatuur, motiefjes en houten kastjes. Een Engelse keuken ademt nostalgie uit en is dan ook de droomkeuken voor iedereen die van deze sfeer houdt. Bereidt u binnenkort een echte Engelse Cottage pie in uw eigen cottage keuken?

Bezoek een showroom van Keuken Kampioen

Meer weten over keukens in landelijke stijl? Is uw interesse gewekt? Bekijk dan onze landelijke keukens in de showroom, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden voor een landelijke keuken bij u thuis! Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw ideale keuken.

Uw eigen keuken in 3D?

U wilt een nieuwe keuken, maar u weet niet goed waar te beginnen. Er komt dan ook een hoop kijken bij de aanschaf van een nieuwe keuken. Voor welke opstelling kiest u, en wat voor keukenkastjes zien we straks in uw keuken terug? Wees gerust; wij kunnen u helpen bij al deze vragen. Een afspraak met één van onze adviseurs neemt hoogstwaarschijnlijk veel van uw vragen weg. Hieronder leest u wat u nu al kunt doen.

Gaat de nieuwe keuken passen in mijn woning?
Bent u benieuwd of uw ideale keuken wel past binnen uw woning? Ontdek het zelf middels onze 3D ontwerptool. Met deze gratis online tool heeft u snel een goed beeld van de mogelijkheden binnen uw keukenruimte.

Past de keuken binnen het budget?
Wilt u alvast weten wat uw keuken gaat kosten? Selecteer zelf de opties die u graag in uw keuken terugziet en vraag geheel vrijblijvend een prijsindicatie op van uw eigen toekomstige keuken!

Ontwerp uw eigen keuken

Ontwerp uw eigen keuken

Maak nu geheel gratis een 3D ontwerp van uw persoonlijke keuken. Kies uw opstelling, kleur, keukenblad en nog veel meer met onze handige 3D ontwerp tool.

 • Bepaal zelf de look van uw nieuwe keuken
 • een gratis 3d ontwerp in slechts 3 stappen
Bereken uw keukenprijs

Wat kost uw nieuwe keuken?

Kies zelf wat u allemaal aan deze keuken wilt aanpassen of toevoegen en ontvang gratis en vrijblijvend een prijsindicatie van uw persoonlijke keuken

 • KIES ZELF WAT U ALLEMAAL IN UW KEUKEN WILT
 • ONTVANG BINNEN 5 MINUTEN EEN PRIJSINDICATIE
Terug
Sluiten