Landelijke keuken

Landelijke keukens

Landelijke keukens geven je dat warme nostalgische gevoel. Je ziet het meteen: dit is een keuken waarin geleefd mag worden. Hierin voel je onmiddellijk thuis. Een keuken in landelijke stijl vormt het hart van de woning. Dit is bij uitstek de plek om een lekker wijntje te drinken met vrienden aan de grote houten keukentafel of een heerlijk gerecht klaar te maken op het losstaande fornuis voor de hele familie.

Keukens met een landelijke uitstraling hebben enkele overeenkomstige kenmerken, maar kunnen ook enorm van elkaar verschillen. Ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is, omdat je op zoek bent naar de landelijke keuken van je dromen? Bekijk dan onze landelijke keukencollectie of lees onze onderstaande tips om jouw landelijke keuken samen te stellen. Laat je inspireren door Keuken Kampioen!

  • Keukens worden op maat geleverd?
  • Verkrijgbaar in elke opstelling?
  • Professionele montage?

De landelijke keuken combineren met andere stijlen en materialen

De landelijke keukenstijl kun je zeker combineren met andere stijlen en materialen. Zelfs een moderne landelijke keuken behoort tot de mogelijkheden! Hierbij wordt een stoere landelijke keuken gecombineerd met moderne invloeden. Zo’n landelijk strakke keuken heeft kenmerken van beide keukenstijlen. Denk bijvoorbeeld aan landelijk, gedetailleerd kraanwerk en keukenapparatuur in combinatie met moderne en strakke keukenkasten, of andersom. Zo creëer je een strak landelijke keuken.

Een andere mogelijkheid is de landelijke industriele keuken. In deze keukenstijl mix je het verleden met de toekomst voor een stoer en warm geheel. Een andere klassieke optie die ook een prachtig effect geeft is de landelijke houten keuken. Door het gebruik van hout geef je de landelijke keuken een nog warmer gevoel. De landelijke houten keuken is dan ook een geweldige optie als je op zoek bent naar een echte bourgondische stijl.

Landelijke keuken opstellingen

Landelijke keukens zijn mogelijk in allerlei verschillende keukenopstellingen. Een landelijke keuken met eiland geeft een geweldig effect in elke ruimte. Landelijke keukens met kookeiland geven volop de ruimte om uitgebreid te koken en te leven. De landelijke woonkeuken is dan ook een geweldige keuze als je graag met veel mensen samenkomt. Ben je op zoek naar een kleine landelijke keuken? Denk dan eens aan een landelijke hoekkeuken. Met een landelijke keuken hoek wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte.

Met iets meer ruimte, kunt je ook kiezen voor een landelijke u-keuken. Daarnaast zijn ook de landelijke rechte keuken en de landelijke l-keuken goede keuzes om optimaal gebruik te maken van de ruimte.  Heb je een hele kleine keukenruimte? Dan kun je denken aan een landelijk keukenblok. Met een keukenblok in landelijke stijl geniet je van de geweldige uitstraling van een landelijke keuken, óók in een heel kleine ruimte.

Landelijke keukens in verschillende kleuren

Wat betreft kleur kun je met een landelijke keuken alle kanten op. Een witte landelijke keuken geeft rust en elegantie aan de ruimte en laat de keuken optisch groter lijken. Daarnaast past een landelijke keuken in wit goed bij felle kleuren en dit is dan ook de ideale keuze om mee door te combineren. Een landelijke zwarte keuken geeft een luxueuze en stoere uitstraling en is dan ook een echte eyecatcher!

Houd je meer van een neutrale en tijdloze stijl? Kies dan voor een grijze landelijke keuken. Grijs is een veilige keuze die goed past in vrijwel elke interieurstijl. Met een landelijke grijze keuken zit je dan ook altijd goed. Ben je op zoek bent naar iets bijzonders maar mét een klassieke twist, overweeg dan eens een groene landelijke keuken of een blauwe landelijke keuken. Beide kleuren geven een rustgevend gevoel en passen perfect bij de landelijke keukenstijl. Daar geniet je nog jaren van!

Meer weten? Plan eenvoudig een afspraak in bij Keuken Kampioen.

Bent je benieuwd naar de eindeloze mogelijkheden van de landelijke keuken? Maak dan een afspraak met één van onze keukenadviseurs voor een vrijblijvend advies of kom dan langs in één van onze showrooms. Zo komt jouw landelijke droomkeuken steeds dichterbij!

Terug
Sluiten