houten keukenblad

Houten keukenbladen

Houten keukenbladen hebben een natuurlijke en warme uitstraling en zorgen daarom voor extra sfeer in de ruimte. Dit natuurlijke materiaal heeft daarnaast een robuuste uitstraling dankzij de zichtbare nerven en de stijlvolle structuur. Een massief houten aanrechtblad kan uitstekend gecombineerd worden met ieder ander materiaal en past dus perfect in jouw keuken. Met een houten aanrechtblad heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en behandelingen. Ieder aanrechtblad van hout is dan ook uniek. Wil je meer weten over de houtsoorten, het onderhoud en de kosten van een houten keukenblad? Lees dan verder. We vertellen het je graag.

Een greep uit ons assortiment hout(look) keukenbladen

Soorten houten werkbladen

Houten werkbladen zijn verkrijgbaar in talloze tinten, afwerkingen en houtsoorten. Zo kun je kiezen uit een massief houten werkblad, maar ook uit bijvoorbeeld eikenhout. Met het materiaal kun je diverse stijlen creëren. Houd je bijvoorbeeld van een landelijke keuken? Ga dan voor een massief houten keukenblad in een lichte tint. Is een moderne keuken meer iets voor jou? Overweeg dan een strak en glad blad in een donkere kleur. Ook met de randen van massief houten bladen kun je alle kanten op. Zo zorgt een afgeronde rand voor een speelse uitstraling en een strakke sierlijst voor een moderne afwerking. Kortom, mogelijkheden genoeg!

Wil je graag profiteren van deze authentieke uitstraling maar tegen een betaalbare prijs? Dan is een houtlook keukenblad wellicht iets voor jou. Een houtlook werkblad is namelijk een betaalbaar alternatief van een massief houten aanrechtblad met dezelfde warme uitstraling, maar met een ander prijskaartje. Dit komt doordat een houtlook aanrechtblad gemaakt wordt van een goedkoper materiaal, bijvoorbeeld kunststof.

De voor- en nadelen van een houten aanrechtblad

Voordelen
Nadelen
Voordelen
Elk blad is uniek

Een houten keukenblad is een natuurlijk materiaal en daarom is ieder product uniek. Elk blad is voorzien van een unieke nerfstructuur. Daarnaast kun je de afwerking helemaal zelf bepalen met een extra behandeling.

Tijdloos en passend bij iedere keuken

Dankzij de uitgebreide kleur- en afwerkingsmogelijkheden van een houten aanrechtblad past het bij iedere keukenstijl. Combineer het eenvoudig met de kleuren en producten naar jouw wens en geniet direct van een warme en tijdloze uitstraling.

Nadelen
Gevoelig voor vocht en warmte

Het materiaal hout is gevoelig voor vocht en warmte. Om het hout tegen vochtopname en warmte te beschermen moet je het houten aanrechtblad impregneren.

Krasgevoelig

Ondanks de geoliede toplaag dien je bij een houten aanrechtblad rekening te houden met scherpe materialen. Het materiaal hout is namelijk erg krasgevoelig. Gebruik daarom altijd een snijplank bij het snijden van producten.

Het onderhoud van een houten keukenblad

Een massief houten aanrechtblad vergt meer onderhoud vergeleken met andere materialen. Een houten werkblad is namelijk gevoelig voor vocht, warmte en krassen. Hierbij geldt wel dat hoe harder de houtsoort is, hoe eenvoudiger de onderhoud is. Bij een houten aanrechtblad dien je er rekening mee te houden dat je geen vochtige doeken of natte vaat op het blad laat liggen. Neem het houten aanrechtblad daarom na gebruik af met een droge doek, zodat je er zeker van bent dat er geen vocht meer op het blad ligt. Gebruik daarnaast nooit schurende en geconcentreerde schoonmaakmiddelen. Dit kan blijvende schade aan het houten keukenblad veroorzaken. Regelmatig het houten keukenblad behandelen is ook erg belangrijk. Er wordt aangeraden om twee keer per jaar het blad te impregneren met een onderhoudsolie voor hout. Is jouw houten aanrechtblad beschadigd? Schuur het blad dan licht op en olie het opnieuw in. Gelukkig weegt het regelmatige onderhoud niet op met de warme en natuurlijke uitstraling in de keuken. Je zult namelijk geen ander materiaal vinden dat zo’n unieke en warme uitstraling heeft als een werkblad van massief hout. 

 

Combineren met kleuren en materialen

Houten werkbladen zijn verkrijgbaar in talloze tinten. Dit brengt het voordeel met zich mee dat het eindeloos te combineren is met diverse keukenstijlen en kleuren. Een werkblad van hout komt het beste tot zijn recht in een landelijke keuken of industriële keuken. In een landelijke keuken wordt het keukenblad van hout vaak gecombineerd met mat witte keukenkastjes. In de industriële keuken zien we het materiaal hout vaak gecombineerd met mat zwarte producten. Ook in een moderne keuken zorgt een houten werkblad voor een mooi contrast. In dit geval wordt hout juist gecombineerd met zwarte of witte hoogglans keukenkastjes.

 

Houtlook werkbladen

Een houtlook keukenblad is een betaalbaar alternatief ten opzichte van een massief houten aanrechtblad met dezelfde warme uitstraling, maar met een ander prijskaartje. Dit komt omdat een houtlook aanrechtblad gemaakt wordt van een vaak goedkoper materiaal. Een houtlook werkblad kan van verschillende materialen worden gemaakt. De meest voorkomende opties zijn een houtlook keukenblad van kunststof, graniet, keramiek of composiet. Een aanrechtblad van houtlook wordt voorzien van een toplaag met een print van hout. Hierdoor kan een keukenblad met houtlook  er op veel verschillende manieren uitzien. Zo kun je kiezen voor een neutrale houtlook, een massief houten uitstraling of een eiken werkblad. Het mooie van houtlook is dat je de print en de kleur helemaal zelf kunt kiezen. Wil je een wat luxere uitstraling? Kies dan voor een houten keukenblad met een gladde en glanzende afwerking. Wil je liever een stoerder uiterlijk? Dan is een houten aanrechtblad met een matte finish wellicht meer wat je zoekt. De vele mogelijkheden brengen als voordeel met zich mee dat je het eindeloos kunt combineren met diverse keukenstijlen.

 

De kosten van een houten aanrechtblad

De kosten van een houten werkblad zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo hangt het af van de gekozen houtsoort en de afwerking. Een houten blad op maat is uiteraard duurder dan een standaard afmeting. Ook kun je een houten werkblad op maat laten maken met iedere gewenste afwerking en houtsoort. Het voordeel van een houten aanrechtblad op maat is dat je hierdoor zelf de prijs kunt bepalen. Je kiest namelijk zelf de afwerking die past binnen jouw budget. Wel dien je er rekening mee te houden dat een houten aanrechtblad relatief duurder is dan bijvoorbeeld een kunststof aanrechtblad. Dit is niet alleen in aanschafkosten, maar ook in onderhoudskosten het geval. 

Houten keukenblad in een landelijke keuken

Een houten keukenblad is razend populair in een landelijk interieur. Landelijke keukens beschikken namelijk over een warme uitstraling en zijn veelal met natuurlijke materialen samengesteld. Het materiaal hout sluit hier dan ook perfect bij aan. In de landelijke keuken kun je kiezen voor enkel een houten keukenblad of een complete houten keuken. De keukenkastjes kunnen namelijk ook uitgevoerd worden in het materiaal hout. Wil je het houten aanrechtblad juist extra op laten vallen? Kies dan voor neutrale, witte keukenkastjes. Keukenkastjes met sierlijke ornamenten passen hier bijvoorbeeld goed bij. 

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van je houten keukenblad?

Is een houten keuken iets voor jou of wil je hier meer inspiratie voor opdoen? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden bij Keuken Kampioen. Onze keukenadviseurs helpen je graag met het uitzoeken van jouw houten droomkeuken en zullen je van een persoonlijk en deskundig advies voorzien. De keukenadviseurs kunnen geheel gratis en vrijblijvend een mooie 3D tekening voor jouw keuken met houten keukenblad maken. Ook kun je in de winkel verschillende voorbeelden van aanrechtbladen bekijken en vergelijken. Hopelijk tot ziens!

 

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Terug
Sluiten