Open keukens - Keuken Kampioen
Open keukens
Open keuken

Ruimtelijke open keukens: Weg met die muur! 

Open keukens zijn populair. Logisch, want een open keuken biedt veel voordelen. Vroeger was de keuken wat weggestopt in een aparte kamer.

Nu betrekken we de keuken meer en meer bij de rest van de woning. Zo zorgt een open keuken ervoor dat er een ruimtelijk en open gevoel ontstaat in jouw woning.

Lees hieronder meer over voordelen en stijlen van de open keuken. 

Waarom een open keuken?

Een open keuken biedt verschillende voordelen: 

✓ Meer ruimte

Een open keuken geeft een ruimtelijk en open gevoel in jouw woning. In plaats van allerlei verschillende kamers, creëert men één open ruimte. Doordat de scheiding wegvalt is er meer ruimte en wordt de woning lichter en toegankelijker. 

✓ Verbinding met de rest van de woning

Door het weghalen van muren tussen de keuken en de woonkamer of eetkamer, verbindt je de ruimtes. Zo wordt de woning meer één geheel en het is bovendien vaak gezelliger! Als je bijvoorbeeld staat te koken terwijl er visite is, kun je met hen blijven kletsen. 

✓ Praktisch

Met een open keuken is alles binnen handbereik. Als de eettafel vlakbij de keuken staat hoef je minder heen en weer te lopen. Het is ook handig met kleine kinderen. Terwijl je staat te koken kun je de spelende kinderen in de gaten houden.

U, L, of toch een eiland?

Open keukens zijn er in verschillende opstellingen. Denk bijvoorbeeld aan een grote hoekkeuken, een lange keuken langs een wand, of een opstelling met een keukeneiland. Kijk hierbij naar de beschikbare ruimte. Heb je een lange, smalle ruimte? Dan is een keuken langs de wand een goed idee. Wil je een kookeiland? Bekijk of je dan of je genoeg ruimte overhoudt tussen de verschillende keukenelementen om comfortabel te kunnen koken.

Verschillende stijlen

Bij een open keuken is het van belang om de stijl en het design van de keuken zorgvuldig te bepalen. Het is mooi als deze aansluiten bij de inrichting van de rest van de kamer. Heb je een landelijke woon- of eetkamer? Laat deze inrichting dan naadloos overgaan in de keuken door bijvoorbeeld dezelfde kleuren, decoraties of andere details te gebruiken. Er zijn allerlei verschillende stijlen en kleuren, dus keuze genoeg!

Kom naar de winkel!

Wil je meer weten over de verschillende manieren waarop je een open keuken plaatst in jouw woning? Of wil je verschillende stijlen zien? Kom dan naar onze winkel! Onze collega’s in de winkel helpen je graag en geven jou een deskundig advies.

Zelf jouw keukenopstelling bepalen?

  • Binnen 5 minuten een 3D ontwerp 
  • Kies stijl opstelling en indeling
  • Ontwerp bewaren en printen
Terug
Sluiten