Keukens met bar

Een keukenbar

Een keukenbar staat garant voor sfeer en gezelligheid. Met een bar in de keuken creëer je een fijne plek in huis die voor verschillende gelegenheden ideaal is. Een kookeiland met bar is bijvoorbeeld een plek waar jouw gasten plaatsnemen terwijl jij hapjes bereid in de keuken. Dankzij de bar blijf je gezellig in contact met gasten of gezinsleden. Of wat dacht je van een snel ontbijt in de ochtend? Een keuken met bar oogt als een sfeervolle woonkeuken. Deze keuken is een plek om te koken, eten, werken én genieten. Wil je meer weten over de keukenbar? Keuken Kampioen vertelt je over de kenmerken, de voor- en nadelen, de verschillende soorten keukenbarretjes en de kosten ervan.

keuken met bar
Wat is een keuken met bar?

De kenmerken van een keukenbar

Een keukenbar is een aanvulling op het keukenblok, die je creëert door middel van een barplank of een verlengd aanrechtblad. Voeg nog enkele hoge stoelen of barkrukken toe en jouw gezellige keukenbar is klaar voor gebruik! Een kookeiland met bar is een van de meest populaire combinaties. Dat komt doordat je de bar recht tegenover de kookplaat kunt plaatsen. Op deze manier blijven mensen aan de bar gezellig in contact met degene die kookt. Er zijn echter nog diverse andere opstellingen die geschikt zijn voor een keuken met bar, zoals de parallel keuken, hoekkeuken en U-keuken.

De voor- en nadelen van een keuken met bar

Het unieke voordeel van een keukenbar is dat je een gezellige en open sfeer creëert in de keuken. De keuken met bar is meer dan alleen een plek om te koken. Het is een fijne plek waar je kunt eten, werken, huiswerk maken, spelletjes spelen en samenzijn met familie en vrienden. Of wat dacht je van een goed boek lezen onder het genot van een kop koffie aan jouw kookeiland met bar? Kortom, een keukenbar is multifunctioneel en voor diverse gelegenheden geschikt. De bar vraagt echter wel ruimte. Je moet immers comfortabel plaats kunnen nemen. Een keuken met bar is daarom niet altijd geschikt voor kleinere ruimtes. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van de breedte en diepte van de bar. Kies bijvoorbeeld voor een smalle barplank met plek voor maximaal twee barkrukken om ruimte te besparen.

u keuken met bar
u keuken met bar
eilandkeuken met bar
eilandkeuken met bar
Parallel keuken met bar
Parallel keuken met bar

Een bar in diverse keukenopstellingen

Wil je graag een barretje in de keuken, maar denk je te weinig ruimte te hebben? Een bar is zeker niet alleen geschikt voor een groot kookeiland. Je kunt bijvoorbeeld ook een rechte keuken, hoekkeuken of L-keuken verlengen met een bar. Of kies voor een keuken in U-vorm met bar voor extra veel werk- en opbergruimte. Bij deze keukenopstellingen is het wel van belang dat één zijde vrij in de ruimte staat, zodat je hier de bar kunt plaatsen. Heb je te weinig plaats voor een eettafel in jouw keuken? Dan is een kleine keuken met bar de ideale uitkomst. Zo creëer je met weinig ruimte toch een plek om gezellig te tafelen.

keuken met bar
keuken met bar
keuken met bar
keuken met bar
keuken met bar

Kookeiland met bar

Wil je graag een open keuken met bar? Dan is een eilandkeuken de beste keuze. Zoals eerder benoemd is een keuken met kookeiland en bar een populaire combinatie. Een eilandkeuken is namelijk vaak al ruim opgezet en heeft vrijwel altijd voldoende plaats om een bar toe te voegen. Bovendien blijft de achterzijde van een smal eiland vaak onbenut, zodat een keukenbar de ideale aanvulling is. De bar bevindt zich meestal recht tegenover de kookplaat of spoelbak, zodat je eenvoudig gesprekken voortzet met familie of vrienden aan de bar. Daarnaast is een bar ook zeker goed voor het uiterlijk van de keuken.  Een keukeneiland met bar heeft namelijk de uitstraling van een sfeervolle woonkeuken.

Kosten van een keukenbar

De kosten van een keuken met bar zijn van diverse factoren afhankelijk, met name de grootte, de keukenopstelling, de apparatuur en het materiaal. Heb je al een goed beeld van jouw nieuwe keuken en ben je benieuwd naar de kosten? Maak dan gebruik van onze budgetplanner en ontvang na enkele stappen een prijsindicatie van jouw rechte keuken, hoekkeuken, u-keuken of kookeiland met bar. Heb je al een nieuwe keuken en wil je alleen een losse bar voor in de keuken of woonkamer kopen, bijvoorbeeld als alternatief voor een eettafel? In principe heb je alleen een bartafel of barplank en een aantal barstoelen nodig. Onze keukenspecialisten vertellen je graag meer over de eindeloze mogelijkheden met een keukenbar.

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Ben jij op zoek naar een keuken met bar? Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar met handige tips, slimme oplossingen en persoonlijk advies. Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek helpen onze keukenspecialisten jouw wensen te vertalen naar jouw ideale keukenbar.

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Terug
Sluiten