L-keuken - Keuken Kampioen
L-keuken

De L-keuken: geeft u de ruimte om te koken!

Wilt u efficiënt met de ruimte in uw keuken omgaan? Overweeg dan een L-keuken! Deze keukenopstelling maakt namelijk goed gebruik van de beschikbare ruimte. Zo wordt met deze opstelling de ruimte in de hoek goed benut.

Bovendien biedt de L-keuken nog vele andere voordelen en leent het zich voor allerlei verschillende keukenstijlen. Lees hieronder meer over de verschillende kenmerken en stijlen van de L-keuken.

Een L-keuken biedt verschillende voordelen:

✓ Ruimte

Eén van de grootste voordelen van de L-keuken is de ruimte die deze keukenopstelling creëert. Door de vorm biedt de keuken voldoende loop-en werkruimte. Heeft u nog meer ruimte over? Plaats er dan een eettafel bij en voila, zo heeft u een gezellige eetkeuken voor het hele gezin.

✓ Opbergmogelijkheden

Door de vorm tegen de muren biedt de keuken veel plaats voor keukenkastjes onder het werkblad of boven aan de muur. Heeft u plaats voor een diep werkblad, dan zijn bovenkastjes wellicht niet eens nodig omdat de onderkasten dan meer opbergmogelijkheden verschaffen. Hierdoor oogt uw keuken nog ruimtelijker. Bovendien zijn er steeds meer variaties in hoekkastjes zodat u ook daar alle ruimte efficiënt kunt benutten. 

✓ Praktisch

Bij een L-keuken bevinden de spoelbak, kookplaat en koelkast zich dicht bij elkaar. Handig, want zo heeft u alles bij de hand en hoeft u niet onnodig heen en weer te lopen.

Indeling

Maak van te voren een goede indeling en bepaal waar de spoelbak, kookplaat en koelkast het beste tot zijn recht komen. U kunt bijvoorbeeld de kookplaat op de korte zijde plaatsen, de spoelbak aan de lange zijde en de koelkast aan het einde. Het fijne aan de de L-keuken is dat deze meer mogelijkheden biedt dan de rechte keuken. Plaats bijvoorbeeld op de lange wand een kastenwand, waar u alle keukenapparatuur in kwijt kunt. Of zet de korte zijde los van de wand en maak er een barretje van. 

Stijlen

De L-keuken leent zich voor vrijwel elke keukenstijl. Van de strakke moderne variant tot een landelijke rustieke keuken, het kan allemaal bij deze keukenopstelling! Heeft u een L-keuken die open is, en waarbij u vanuit de woonkamer of eetkamer naar de keuken kijkt? Probeer dan dezelfde stijl aan te houden in de keuken als de rest van de kamer. Zo creëert u één rustig geheel.

Kom naar de winkel

Benieuwd naar de opbergmogelijkheden in een L-keuken?  Of wilt u verschillende stijlen L-keukens zien? Kom dan naar onze winkel! Onze adviseurs helpen u graag en geven u een deskundig advies.

Zelf uw keukenopstelling bepalen?

  • Binnen 5 minuten een 3D ontwerp 
  • Kies stijl opstelling en indeling
  • Ontwerp bewaren en printen
Terug
Sluiten