L-keuken - Keuken Kampioen
L-keuken

De L-keuken: geeft jou de ruimte om te koken!

Wil je efficiënt met de ruimte in jouw keuken omgaan? Overweeg dan een L-keuken! Deze keukenopstelling maakt namelijk goed gebruik van de beschikbare ruimte. Zo wordt met deze opstelling de ruimte in de hoek goed benut.

Bovendien biedt de L-keuken nog vele andere voordelen en leent het zich voor allerlei verschillende keukenstijlen. Lees hieronder meer over de verschillende kenmerken en stijlen van de L-keuken.

Een L-keuken biedt verschillende voordelen:

✓ Ruimte

Eén van de grootste voordelen van de L-keuken is de ruimte die deze keukenopstelling creëert. Door de vorm biedt de keuken voldoende loop-en werkruimte. Heb je nog meer ruimte over? Plaats er dan een eettafel bij en voila, zo heb je een gezellige eetkeuken voor het hele gezin.

✓ Opbergmogelijkheden

Door de vorm tegen de muren biedt de keuken veel plaats voor keukenkastjes onder het werkblad of boven aan de muur. Heb je plaats voor een diep werkblad, dan zijn bovenkastjes wellicht niet eens nodig omdat de onderkasten dan meer opbergmogelijkheden verschaffen. Hierdoor oogt jouw keuken nog ruimtelijker. Bovendien zijn er steeds meer variaties in hoekkastjes zodat je ook daar alle ruimte efficiënt kunt benutten. 

✓ Praktisch

Bij een L-keuken bevinden de spoelbak, kookplaat en koelkast zich dicht bij elkaar. Handig, want zo heb je alles bij de hand en hoef je niet onnodig heen en weer te lopen.

Indeling

Maak van te voren een goede indeling en bepaal waar de spoelbak, kookplaat en koelkast het beste tot zijn recht komen. Je kunt bijvoorbeeld de kookplaat op de korte zijde plaatsen, de spoelbak aan de lange zijde en de koelkast aan het einde. Het fijne aan de de L-keuken is dat deze meer mogelijkheden biedt dan de rechte keuken. Plaats bijvoorbeeld op de lange wand een kastenwand, waar je alle keukenapparatuur in kwijt kunt. Of zet de korte zijde los van de wand en maak er een barretje van. 

Stijlen

De L-keuken leent zich voor vrijwel elke keukenstijl. Van de strakke moderne variant tot een landelijke rustieke keuken, het kan allemaal bij deze keukenopstelling! Heb je een L-keuken die open is, en waarbij je vanuit de woonkamer of eetkamer naar de keuken kijkt? Probeer dan dezelfde stijl aan te houden in de keuken als de rest van de kamer. Zo creëer je één rustig geheel.

Kom naar de winkel

Benieuwd naar de opbergmogelijkheden in een L-keuken?  Of wil je verschillende stijlen L-keukens zien? Kom dan naar onze winkel! Onze adviseurs helpen je graag en geven je een deskundig advies.

Zelf jouw keukenopstelling bepalen?

  • Binnen 5 minuten een 3D ontwerp 
  • Kies stijl opstelling en indeling
  • Ontwerp bewaren en printen
Terug
Sluiten