Een U keuken

Een U keuken zit boordevol mogelijkheden dankzij de ruime en veelzijdige opstelling. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze keukenopstelling de vorm van de letter ‘U’. Dit betekent dat zich aan maar liefst drie zijden van de ruimte een keukenelement bevindt. Dat kan een klassiek keukenblok zijn, maar ook een kastenwand of een bar. Met een keuken in U opstelling kun je dus alle kanten op. Keuken Kampioen vertelt je uitgebreid meer over de mogelijkheden.

U-keukens
Wat is een u-keuken?

Wat is een U keuken?

Een U keuken is een zeer ruime keukenopstelling doordat er aan drie zijden van de ruimte een keukenelement bevindt. Het grote voordeel hiervan is dat je alles direct binnen handbereik hebt. Je beweegt eenvoudig en snel tussen de keukenapparatuur en diverse kastjes en lades. Een keuken in U opstelling is daarom praktisch en efficiënt. Bovendien heeft een keuken in U vorm behoorlijk veel opbergruimte. Dankzij de vele onderkasten, lades en soms ook bovenkasten kun je serviesgoed, pannen, keukengerei en voorraad gemakkelijk kwijt.

 

Verschillende opstellingen U keukens

Een keuken in U opstelling is op diverse manieren in een ruimte te plaatsen. De traditionele U keuken grenst met drie zijden aan de wand. Vaak zijn dit ook drie klassieke keukenelementen met opbergruimte en een aanrechtblad. Een populaire variant hierop is de U keuken met bar. Een deel van de keuken staat dan vrij in de ruimte en functioneert als gezellige bar om bijvoorbeeld aan te eten of voor familieleden om plaats te nemen. Deze U vormige keuken met bar heeft een open en sfeervolle uitstraling.

Wil je de keuken een nog meer open karakter geven? Ga dan voor een U keuken met raam. Het natuurlijke licht geeft de keuken een ruime en frisse look. Bovendien maakt een raam het mogelijk om tijdens het koken af en toe lekker naar buiten te kijken. Voor extra werk- en opbergruimte kun je kiezen voor een U keuken met eiland. Deze variant is geschikt voor grote ruimtes, die vaak geïntegreerd zijn met het woongedeelte. Op deze manier ontstaat een echte leefkeuken.

U-keukens
U-keukens
U-keukens
U-keuken met eiland
U-keukens
U-keuken met bar

Tips bij de keuze van een U keuken

Wanneer je een keuken in U vorm overweegt, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. In de eerste plaats vraagt een keuken in U opstelling vrij veel ruimte. Het is dus belangrijk om na te gaan of je die ruimte hebt en of je nog voldoende bewegingsvrijheid overhoudt. Er zijn ook kleine U keukens, die zijn voorzien van slimme oplossingen om ruimte te besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bovenkasten, smalle apothekerskasten en carrouselkasten of een Le Mans systeem in de hoeken van de keuken. Deze efficiënte opbergsystemen garanderen dat je de beschikbare ruimte optimaal benut. Ook kun je kiezen voor apparatuur die verschillende functies combineert, zoals een combimagnetron of koelvriescombinatie. Op deze manier bespaar je behoorlijk veel ruimte, zodat een U keuken ook voor kleine ruimtes geschikt is.

U-keuken
U-keuken

Verschillende stijlen U keukens

Welke stijl jouw voorkeur ook heeft, U keukens zijn in alle keukenstijlen uitvoerbaar. Moderne U keukens zijn bijvoorbeeld een populaire variant. Dat komt doordat U keukens vaak al een ruimtelijke uitstraling hebben, wat nog eens wordt versterkt door een strak en minimalistisch design. Hierdoor oogt de keuken extra ruim, open en stijlvol.

Anderzijds is een landelijke U keuken ook een geliefde combinatie van stijl en opstelling. Landelijke keukens hebben namelijk een warm en nostalgisch karakter, wat aansluit bij de open uitstraling van een U opstelling. Zeker in combinatie met een bar of eiland creëer je de sfeervolle uitstraling van een woonkeuken. Daarnaast past de U opstelling bij vele andere keukenstijlen, zoals industriële keukens, design keukens en hoogglans keukens.

 

Mogelijkheden U keukens bij Keuken Kampioen

Met een keuken in U vorm zijn de mogelijkheden eindeloos. Je hebt keuze uit vele materialen, kleuren en apparaten. Daarnaast zijn zelfs binnen de U opstelling van de keuken nog diverse opstellingen mogelijk.

Ook kun je gaan voor U keukens uit de showroom. Deze keukens zijn tot wel 70% goedkoper en kun je bij wijze van spreken direct meenemen. Wanneer je nog kleine aanpassingen wil doen aan een showroomkeuken is dat bij Keuken Kampioen ook mogelijk. Wat voor U keuken je ook zoekt, Keuken Kampioen adviseert je graag van begin tot eind.

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Ben jij op zoek naar een U keuken? Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar met handige tips, slimme oplossingen en persoonlijk advies. Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek helpen onze keukenspecialisten jouw wensen te vertalen naar jouw ideale U keuken.