De G keuken: ideaal voor uitgebreid koken
G keukens
G keuken

De G keuken: ideaal voor uitgebreid koken

De G keuken is een ideale keukenopstelling wanneer je veel werkruimte in de keuken wilt. Deze keukenopstelling lijkt op de U-vormige keuken met het verschil dat de G keuken wat groter is.

Bovendien heeft het aan één kant een extra schiereiland waardoor het de G vorm krijgt.

Hieronder zetten wij de mogelijkheden en de voor- en nadelen van de G keuken voor je op een rijtje.

Mogelijkheden van de G keuken

Er zijn veel mogelijkheden om een G keuken in te richten. Een opstelling die vaak gebruikt wordt is om de apparaten en de koelkast langs de lange wand te zetten. Bij de kortere wanden heb je dan de ruimte voor de spoelbak en de kookplaat.

Een leuke optie is om de kookplaat op het schiereiland te zetten zodat je de kamer inkijkt als je aan het koken bent. Of maak bijvoorbeeld van het schiereiland een barretje. Dan kunnen huisgenoten of gasten gezellig bij je zitten terwijl je bezig bent.

Voordelen van een G-keuken

✓ Veel werkruimte: Dankzij het extra schiereiland ontstaat er veel werkruimte op het aanrechtblad. Zo kun je uitgebreid en met meerdere mensen koken zonder dat je elkaar in de weg loopt.

✓ Opbergruimte: Meer aanrechtblad betekent meteen ook meer opbergruimte onder het blad. Als je wilt kun je bovendien daarboven nog keukenkastjes ophangen waardoor er nog meer opbergruimte gecreëerd wordt.

✓ Alles bij de hand: Een groot voordeel van de G keuken is dat alle elementen zoals de koelkast, het fornuis en de spoelbak, dicht bij elkaar zitten. Zo hoef je dus niet eindeloos heen en weer te lopen als je aan het koken bent en heb je alles bij de hand.

Ruimte

De G keuken biedt veel werkruimte. Dit betekent ook dat je wat ruimte nodig hebt om de G keuken te plaatsen. Als je een kleine ruimte hebt waarin je de keuken wilt plaatsen is een G-vorm waarschijnlijk niet de meest handige opstelling voor u.

De gemiddelde maat die wordt aangehouden om deze keuken te kunnen plaatsen is 3,60 meter lengte bij de langste wand.

Kom naar de showroom

Benieuwd hoe een G keuken er in het echt uitziet? Of wil je weten of een G keuken in jouw huis past? Kom dan naar onze showroom. Daar kun je ervaren of deze keukenopstelling aan al jouw wensen voldoet.

Onze adviseurs staan bovendien voor je klaar en geven je deskundig advies!

Zelf jouw keukenopstelling bepalen?

  • Binnen 5 minuten een 3D ontwerp 
  • Kies stijl opstelling en indeling
  • Ontwerp bewaren en printen
Terug
Sluiten