De G keuken: ideaal voor uitgebreid koken
G keukens
G keuken

De G keuken: ideaal voor uitgebreid koken

De G keuken is een ideale keukenopstelling wanneer u veel werkruimte in de keuken wilt. Deze keukenopstelling lijkt op de U vormige keuken met het verschil dat de G keuken wat groter is.

Bovendien heeft het aan één kant een extra schiereiland waardoor het de G vorm krijgt.

Hieronder zetten wij de mogelijkheden en de voor- en nadelen van de G keuken voor u op een rijtje.

Mogelijkheden van de G keuken

Er zijn veel mogelijkheden om een G keuken in te richten. Een opstelling die vaak gebruikt wordt is om de apparaten en de koelkast langs de lange wand te zetten. Bij de kortere wanden heeft u dan de ruimte voor de spoelbak en de kookplaat.

Een leuke optie is om de kookplaat op het schiereiland te zetten zodat u de kamer inkijkt als u aan het koken bent. Of maak bijvoorbeeld van het schiereiland een barretje. Dan kunnen huisgenoten of gasten gezellig bij u zitten terwijl u bezig bent.

Voordelen van een G-keuken

✓ Veel werkruimte: Dankzij het extra schiereiland ontstaat er veel werkruimte op het aanrechtblad. Zo kunt u uitgebreid en met meerdere mensen koken zonder dat u elkaar in de weg loopt.

✓ Opbergruimte: Meer aanrechtblad betekent meteen ook meer opbergruimte onder het blad. Als u wilt kunt u bovendien daarboven nog keukenkastjes ophangen waardoor er nog meer opbergruimte gecreëerd wordt.

✓ Alles bij de hand: Een groot voordeel van de G keuken is dat alle elementen zoals de koelkast, het fornuis en de spoelbak, dicht bij elkaar zitten. Zo hoeft u dus niet eindeloos heen en weer te lopen als u aan het koken bent en hebt u alles bij de hand.

Ruimte

De G keuken biedt veel werkruimte. Dit betekent ook dat u wat ruimte nodig hebt om de G keuken te plaatsen. Als u een kleine ruimte hebt waarin u de keuken wilt plaatsen is een G-vorm waarschijnlijk niet de meest handige opstelling voor u.

De gemiddelde maat die wordt aangehouden om deze keuken te kunnen plaatsen is 3,60 meter lengte bij de langste wand.

Kom naar de showroom

Benieuwd hoe een G keuken er in het echt uitziet? Of wilt u weten of een G keuken in uw huis past? Kom dan naar onze showroom. Daar kunt u ervaren of deze keukenopstelling aan al uw wensen voldoet.

Onze adviseurs staan bovendien voor u klaar en geven u deskundig advies!

Zelf uw keukenopstelling bepalen?

  • Binnen 5 minuten een 3D ontwerp 
  • Kies stijl opstelling en indeling
  • Ontwerp bewaren en printen
Terug
Sluiten