Industriële keukens: Kies voor de industriële look - Keuken Kampioen
industriële keukens

Industriële keukens

Industriële keukens typeren zich door robuuste elementen, stoer materiaalgebruik en donkere kleuren. Deze keukenstijl is ontstaan in de tijd dat oude fabrieken werden omgebouwd tot woonruimtes, waarbij bepaalde elementen bewaard bleven en voor een unieke robuuste uitstraling zorgden. De hedendaagse keuken met industriële look heeft eveneens deze stoere elementen, zoals fabriekslampen, een betonnen werkblad en keukenfronten van verweerd hout. Ben je nieuwsgierig naar de industriële keuken? Keuken Kampioen vertelt je graag meer over inrichtingen, kleuren, keukenelementen en apparaten. Keuken Kampioen heeft namelijk een keuken voor iedereen!

Van basis naar industriële keuken in een handomdraai

Kenmerken basic keuken

GreepGreeploos
FrontjesVlak
KleurWit
ApparatuurInductie

 

Kenmerken lndustriële keuken

Greeproestvrijstaal
Frontjesbeton
Kleurgrijs
Apparatuurpitt cooking

Industriële keukens; authentiek, robuust en minimalistisch

met een industriële keuken haal je de robuuste en pure materialen in huis. Wanneer je op zoek bent naar een keuken die warmte en nostalgie uitstraalt, valt een industriële keuken ongetwijfeld bij jou in de smaak. Deze robuuste keuken vormt het bruisende hart van de woning en is dan ook de plek waar geleefd wordt. Deze minimalistische maar pure keukenstijl is enorm populair en goed te combineren met andere stijlen.

Industrieel landelijke keuken

Industrieel en landelijk zijn twee keukenstijlen die uitstekend samengaan. Dat komt doordat beide keukens overkoepelende kenmerken hebben. Denk bijvoorbeeld aan houten keukenkastjes, een robuust gasfornuis en een grote spoelbak met een opvallende kraan. De industrieel landelijke keuken is uitstekend voor de liefhebber van een warme, nostalgische sfeer met een stoer, rauw randje.

Modern industriële keuken

Een keuken is modern industrieel wanneer een strak, minimalistisch design wordt aangevuld met robuuste elementen. Er bestaat een speelse afwisseling tussen strakke lijnen, gladde oppervlakken en opvallende stoere details. Denk bijvoorbeeld voor de basis aan een mat zwart keukenblok met gepolijst granieten werkblad. Dit gaat uitstekend samen met grove grepen, een roestvrijstalen afzuigkap, een brede spoelbak met opvallende kraan en PITT cooking gaspitten. Een industrieel moderne keuken combineert het beste van beide werelden.

Industriële woonkeuken

De industriële woonkeuken kenmerkt zich door een ruime opzet, waarbij de keuken en het woongedeelte één geheel worden. Vaak bestaat de industriële leefkeuken uit een groot keukeneiland met aangrenzende bar. De bar met robuuste, houten of stalen krukken creëert een uitnodigende sfeer. Een mooie, grove keukentafel van verweerd hout zorgt voor een open verbinding met het woongedeelte.

Materiaal in de industriële keuken

De industriële keukenstijl kenmerkt zich door stoer materiaalgebruik. Typische voorbeelden van dergelijke materialen zijn beton, baksteen, hout, koper en roestvrijstaal.

Ontwerp uw droomkeuken met onze budgetplanner

Jouw stijl visualiseren in 3D?

Bekijk hoe de keuken in jouw woning staat.

  • Start direct met het ontwerpen van jouw keuken
  • Kies jouw eigen stijl, opstelling en indeling
Adviesgesprek keuken

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Kom langs voor een vrijblijvende offerte en Gratis 3D tekening.

  • ONZE ERVAREN ONTWERPERS GAAN AAN DE SLAG MET JOUW WENSEN
  • OOK MOGELIJK BUITEN OPENINGSTIJDEN.

Industriële elementen in de keuken

Wanneer is een keuken industrieel? De industriële look wordt met name bepaald door robuuste elementen in de keuken. Een van die typerende elementen is de industriële keukenlamp. Deze heeft de uitstraling van een oude fabriekslamp en zorgt direct voor een stoere uitstraling. Daarnaast wordt de sfeer van de keuken voor een groot deel bepaald door industriële keukenkasten. Denk aan keukenfronten van verweerd hout in het zwart, grijs of juist de klassieke houtkleur. Tot slot is ook het industriële keukenapparatuur van grote invloed op het totaalplaatje. Met name een industrieel fornuis met flinke gaspitten, een ruime oven en grote draaiknoppen mag niet ontbreken in de ruimte. Ook een grote, industriële afzuigkap van roestvrijstaal hoort helemaal thuis in deze keukenstijl.

Bekijk vergelijkbare keukenstijlen

Beton

Beton zien we vaak terug in het werkblad en in sommige gevallen wordt een ombouw van beton toegepast voor een extra robuust effect. Niet alleen door het grove materiaal is beton uitermate geschikt, ook de kleur en het gebruik ervan zorgt voor een industriële touch.

Hout

Daarnaast zijn industriële keukens meestal voorzien van houten keukenkastjes in diverse kleuren, zoals zwart, grijs of een typische houtkleur. Ook kan er gebruik gemaakt worden van sloop- of steigerhout om de industriele elementen terug te laten komen in de keuken

Koper en roestvrijstaal

De industriële keukenaccessoires en details zijn van koper of roestvrijstaal, bijvoorbeeld lampen, de spoelbak, de kraan, keukenapparatuur, regalen aan de wand en decoratie-items. Door gebruik te maken van verschillende robuuste materialen creëer je een geheel

Bestel ons gratis keukenmagazine

Wil je nog meer inspiratie voor jouw industriële keuken opdoen? Vraag dan ons gratis keukenmagazine aan, boordevol design inspiratie en handige tips. Hier ontdek je voorbeelden van industriële keukens en lees je meer over het inrichten van deze keukenstijl.

Keuken Magazine

Bekijk alle keukenstijlen in het gratis magazine!

  • Heel veel voorbeeldkeukens 
  • Tips & trucs keukenontwerp
Terug
Sluiten