Grijze keukens

Met een keuken in het grijs creëer jij een sfeervolle ruimte. De grijze keuken is subtiel, maar net even wat anders dan een witte of zwarte keuken. Met de kleur grijs valt eindeloos te combineren. Dankzij de verschillende kleurtinten waarin een grijze keuken beschikbaar is, past deze bij verschillende stijlen. Elke grijze keuken straalt bovendien weer wat anders uit. Denk bijvoorbeeld aan de open uitstraling van een lichtgrijze keuken of de chique sfeer die je met een donkergrijze keuken creëert. Meer weten over de vele mogelijkheden van grijze keukens? Lees dan snel verder.

Verschillende stijlen grijze keukens

Met een grijze keuken kun je heel verschillende stijlen creëren. We vertellen je hieronder meer over de mogelijkheden.

De mat grijze keuken

Met een keuken in mat grijs zorg je voor een elegante en chique stijl. Een grijze matte keuken sluit bijvoorbeeld mooi aan bij de design stijl, maar combineert ook goed met andere stijlen. Met een grijze keuken die mat uitgevoerd is, krijgt jouw keuken tevens een zachte uitstraling. Ga jij voor de mat grijze keuken? Dan weet je zeker dat je een unieke keuken hebt die de aandacht op subtiele wijze naar zich toetrekt.

De grijze landelijke keuken

Een perfecte combinatie is de grijze landelijke keuken. Een keuken in landelijk grijs is een echte woonkeuken waarin jij en jouw gasten het fijn vinden om te vertoeven. Natuurlijke materialen zoals hout passen perfect bij de landelijke keuken in het grijs. Bij de grijze keuken met landelijke stijl draait het om sierlijke details en franje. Ga jij voor de landelijke grijze keuken? Dan krijg je een fijne keuken die sfeer en gezelligheid uitstraalt.

De moderne grijze keuken

De kleur grijs leent zich ook uitstekend voor de moderne stijl. Een hoogglans grijze keuken is helemaal van deze tijd en past perfect bij de moderne stijl. Met een keuken van grijs hoogglans creëer je bovendien ook een ruimtelijke uitstraling. Een grijze keuken en de moderne stijl gaan hand in hand, vooral wanneer je kiest voor een grijze hoogglans keuken. Daarnaast creëer je een moderne grijze keuken door niet al teveel poespas toe te voegen aan de keuken en door voor strakke en rechte lijnen te gaan. Is de grijze keuken in moderne stijl jouw favoriet? Dan ben je verzekerd van een strakke uitstraling.

Minstens vijftig tinten grijs

Een voordeel van de kleur grijs is dat deze oneindig veel tinten heeft. Zoals we eerder al vertelden, is de lichtgrijze keuken een goede optie om een open en ruimtelijke sfeer neer te zetten. De donkergrijze keuken straalt klasse en elegantie uit. Maar tussen licht- en donkergrijs gloren er nog veel meer mogelijkheden aan de horizon.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een grijs groene keuken? Dankzij de natuurlijke uitstraling van een keuken in grijs groen kom je helemaal tot rust in een omgeving die er sereen uitziet. Een keuken in blauw grijs behoort ook tot de mogelijkheden. Je zorgt echt voor een klassiek uiterlijk wanneer je voor de blauw grijze keuken kiest en bent dan ook verzekerd van een authentieke look. De grijs blauwe keuken combineert ook erg goed met hout, wat dan weer uitstekend past bij de landelijke stijl. Het een hoeft echter het ander niet uit te sluiten: je kunt ook voor grijs uitgevoerd hout gaan. Denk bijvoorbeeld aan de toegankelijke grijs eiken keuken.

Wil jij graag een open uitstraling die jouw keukenruimte optisch groter laat lijken? Ga dan voor de grijs witte keuken. Toch liever iets grijzer? Dan is de basalt grijs keuken een goede optie. Vind jij een zwarte keuken mooi, maar net iets te donker? Overweeg dan een keuken in antraciet grijs. Een antraciet grijze keuken is net wat tinten lichter dan een zwarte keuken, maar je geniet tegelijkertijd wel van de chique en exclusieve uitstraling van een wat donkerdere keuken. Zo zie je maar weer dat de mogelijkheden met de kleur grijs eindeloos zijn en voor elke smaak hebben wij een passende variant. 

Diverse kleurcombinaties met een grijze keuken

Dat grijs zich uitstekend leent om te combineren met andere kleuren en materialen, lichten we hieronder kort toe.

De grijs met witte keuken

Vind je een witte keuken iets te eentonig? Overweeg dan een grijs witte keuken. Een keuken in het grijs met wit vormt een interessant contrast en zorgt voor een wat speelser effect dan een gewone witte keuken. Je kunt in de keuken grijs met wit op diverse manieren combineren. Denk bijvoorbeeld aan een witte keuken met een grijs blad of juist een grijze keuken met een wit blad. Met een witte keuken met grijs blad behoud je de ruimtelijke sfeer, en bij een grijze keuken met wit blad creëer je een unieke eyecatcher.

De grijs met zwarte keuken

Is een zwarte keuken voor jou net iets te donker? Doorbreek dan deze kleur door in de keuken grijs met zwart te combineren. Je kunt dit op verschillende manieren doen, denk bijvoorbeeld aan een grijze keuken met een zwart blad. Een lichtgrijze keuken met een zwart blad vormt nog net een wat dieper contrast. Door zwart met grijs te combineren krijg jij sowieso een keuken die exclusiviteit uitstraalt.

Grijze keuken met hout

Voor welke kleur grijs je ook gaat, een keuken in het grijs met hout is een oogstrelende combinatie. Wederom zijn er tal van opties. Je gaat bijvoorbeeld voor een grijze keuken met houten blad of een keuken van grijs hout. De grijze keuken met houten blad vormt een aangenaam contrast, ongeacht de kleur grijs die jouw voorkeur geniet. Een grijze houten keuken is sfeervol en geeft de kleur grijs nog net wat extra diepte. Een keuken in het grijs met hout past bij bijvoorbeeld perfect een landelijke of klassieke stijl. 

De mogelijkheden van onze keukenfabriek

Dankzij de eigen fabriek van Keuken Kampioen houden wij de productie van onze keukens in eigen hand. Daardoor kunnen we enerzijds topkwaliteit leveren voor de beste prijs en zijn er anderzijds tal van mogelijkheden. Bijvoorbeeld ook op het gebied van keuken kleuren. Ben jij op zoek naar een keuken in het grijs, maar heb jij een specifieke grijstint in gedachten? Dan kunnen wij dit nagenoeg altijd voor jou bewerkstelligen. Of je nu bijvoorbeeld op zoek bent naar een matte grijze keuken of juist een hoogglans, blauwgrijze variant. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij kijken graag samen met jou naar wat er allemaal kan en beantwoorden met plezier al jouw vragen.

#keukenkampioen

Binnenkijken bij onze tevreden klanten

Jouw keuken vind je bij Keuken Kampioen! Door onze eigen fabriek zijn de mogelijkheden eindeloos en met A-merk apparatuur tegen de laagste internetprijs betaal je nooit teveel. Het bewijs? Onze tevreden klanten! 

Natuurlijk vind je op onze website en in de winkels veel inspiratie. Maar niets is leuker dan even binnenkijken bij onze klanten en je daardoor te laten inspireren.

Ben je ook trots op jouw nieuwe grijze keuken? En wil je deze delen met anderen? Gebruik dan #keukenkampioen op Instagram of tag ons! Wie weet zie jij dan binnenkort jouw keuken terug op deze pagina.