De keuken met kastenwand

De keuken kastenwand is een stijlvolle oplossing voor meer opbergruimte in de keuken. Immers kun je in de diverse hoge kasten behoorlijk veel keukengerei, serviesgoed en voorraad kwijt. Tevens is het een ideale manier om keukenapparatuur, zoals een combimagnetron of koelkast, netjes in te bouwen. Niet voor niets maken de traditionele bovenkasten daarom steeds vaker plaats voor de moderne en veelzijdige keuken kastenwand. Keuken Kampioen vertelt je op deze pagina meer over de voordelen, de verschillende soorten en de mogelijke keukenopstellingen met een kastenwand.

Voordelen van een keuken kastenwand

Een wandkast in de keuken is een praktische, veelzijdige én stijlvolle aanwinst. In de eerste plaats geniet je van extra veel efficiënte opbergruimte dankzij de diverse hoge kasten, waarvan enkele eventueel nog voorzien zijn van praktische lades. Er gaat geen ruimte meer verloren, zoals wel het geval is bij de klassieke bovenkasten.

Een bijkomend voordeel is dat een keuken met kastenwand een stuk strakker en minder rommelig oogt dan een keuken met veel onder- en bovenkastjes. Dat maakt de kastenwand uitermate geschikt voor hedendaagse keukenstijlen, variërend van modern en design tot landelijk en industrieel.

Kortom, een hoge kastenwand in de keuken is de perfecte oplossing wanneer je zoekt naar veel opbergruimte en een strakke uitstraling.

Verschillende soorten kastenwanden

Grofweg zijn er twee soorten kastenwanden. Allereerst kun je kiezen voor een inbouw kastenwand in de keuken. In dit geval is de wandkast volledig in de muur verwerkt, wat resulteert in een strak en modern uiterlijk.

Bovendien win je op deze manier extra ruimte in de keuken, zodat er meer plek vrijkomt voor bijvoorbeeld een kookeiland. Ook wanneer je een kleinere ruimte hebt is een inbouwkast in de keuken heel geschikt.

Daarnaast kun je ervoor kiezen de keuken kastenwand los in de ruimte te plaatsen. Net als bij traditionele onder- en bovenkasten plaats je deze tegen de muur. Het voordeel van deze variant is de eenvoudige installatie. Bovendien kun je een losse kastenwand altijd toevoegen aan je huidige keuken indien je meer opbergruimte wenst.

Verschillende keukens met kastenwand indelingen

Een wandkast is in vrijwel iedere keuken te integreren. Een populaire combinatie is de keuken met kastenwand en kookeiland. Met deze opstelling geniet je van het beste van beide werelden: veel opberg- én werkruimte. Naast een kookeiland met kastenwand kun je ook gaan voor een U keuken met kastenwand, L keuken met kastenwand of hoekkeuken met kastenwand. Ook bij deze varianten heb je volop ruimte voor al je keukengerei en de kookvoorbereidingen.

Bovendien kun je de kastenwand gebruiken om één van de zijdes van de keuken uit te breiden. Heb je slechts een kleine of smalle ruimte tot je beschikking? Dan is een rechte keuken met hoge kastenwand de beste optie. Plaats de keukenelementen parallel aan elkaar om nog meer ruimte te besparen.

Kies daarnaast ook voor een keuken kastenwand met apparatuur. Door bijvoorbeeld de koelkast en magnetron in de wandkast te plaatsen, houd je meer werkruimte over aan de andere zijde van je keuken. Is de hoeveelheid ruimte geen probleem in jouw keuken? Overweeg dan een keuken kastenwand met nis. In het open vak kun je mooie, persoonlijke decoratie-items tentoonstellen en zo een creatieve draai aan je keuken geven.

Ontwerp je eigen keuken met kastenwand

Is een kastenwand iets voor jou en ben je benieuwd hoe dat eruit zal zien in jouw keuken? Maak dan gebruik van onze 3D keukenplanner en ontwerp jouw eigen keuken helemaal zelf. Kies voor de gewenste stijl, kleuren, indeling en apparatuur om de keuken met kastenwand te ontwerpen zoals jij deze voor je ziet.

Ben je tevreden met het ontwerp en breng je het graag in de praktijk? Maak dan een afspraak met een van onze deskundige keukenadviseurs.

Samen creëren jullie een definitief ontwerp voor de keuken met kastenwand die aan al jouw wensen voldoet. Bovendien kun je rekenen op een passend en persoonlijk advies van een ervaren keukenprofessional. 

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Wil je meer weten over de mogelijkheden van bovenkasten? Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek brengen onze keukenspecialisten jouw wensen in kaart. Bovendien helpen onze deskundige adviseurs je graag persoonlijk met al jouw vragen, voorzien je van handige tips en denken mee in slimme oplossingen voor jouw keuken. 

Keukenkastjes overzicht
+
Apothekerskast

Een apothekerskast in de keuken is smalle, langwerpige kast met meerdere plateaus. Hiermee haal je een…

+
Hoekkast

Een hoekkast komt bijna in iedere keuken voor. Hierbij kun je kiezen uit verschillende systemen

+
Bovenkast

Boven keukenkastjes zijn praktisch en efficiënt. Door een bovenkast of hangkast in de

+
Onderkast

De keuken onderkast is de meest klassieke variant die in bijna iedere keuken terug te vinden

+
Hoge keukenkast

De hoge keukenkast is ideaal wanneer je een kleine ruimte ter beschikking hebt

+
Losse keukenkast

Losse keukenkasten maken het mogelijk je keuken praktisch en efficiënt in te delen...

  • Lees meer
+
Keuken kastenwand

De keuken kastenwand is een stijlvolle oplossing voor meer opbergruimte in de keuken. Immers kun je in