Rechte keuken

Kies jij voor een rechte keuken? Dan kies je voor een praktische opstelling. Een rechte keuken gebruikt de ruimte namelijk erg efficiënt. Zeker voor een kleine keuken is de keuken met rechte opstelling een slimme indeling. Een rechte keuken kan op talloze manieren worden ingedeeld en heeft veel voordelen. Ben je benieuwd naar deze voordelen en de verschillende indelingen? Lees dan snel verder en ontdek of deze keukenopstelling wat voor jou is.

Rechte keukens
Wat is een rechte keuken?

Wat is een rechte keuken?

Bij een rechte keuken liggen alle elementen op een rechte lijn. De spoelbak is in deze keukenopstelling vaak centraal geplaatst. Een rechte keuken is in principe de meest eenvoudige keukenopstelling. Wanneer je een kleine keuken hebt, is de rechte keuken vaak de slimste optie. De rechte keuken zorgt namelijk voor een efficiënt gebruik van de ruimte. Deze rechte keuken kan goed gecombineerd worden met bovenkasten, waardoor je voldoende ruimte hebt voor al jouw keukenartikelen. Een keuken met rechte opstelling is relatief eenvoudig te plaatsen en daarom vaak ook het goedkoopste. Dat de rechte keuken een eenvoudige keukenopstelling is, betekent niet dat er een gelimiteerd aantal mogelijkheden zijn. Ook hierin is ontzettend veel variatie mogelijk. Een andere voordeel van een rechte keuken is dat het in elke woning toegepast kan worden. Je bepaalt namelijk zelf het aantal kasten en de grootte van de keuken.

Verschillende formaten en afmetingen mogelijk

Iedere rechte keuken is verkrijgbaar in diverse vormen en maten. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de keuken past en aansluit op jouw wensen. Zoals eerder gezegd haal je met een rechte keuken het maximale uit een kleine of smalle ruimte. Er zijn echter wel een aantal onderdelen die niet mogen missen in de keuken. Zet daarom voor jezelf op een rij welke apparatuur voor jou noodzakelijk is in de keuken. Hierdoor is het gemakkelijker in te schatten hoeveel ruimte jouw gewenste keuken nodig heeft. Wanneer je een kleine ruimte hebt, maar toch genoeg werkruimte wilt is een rechte keuken van 3 meter voldoende.  Wanneer je kiest voor een rechte keuken van 4 meter zul je merken dat je extra werkbladruimte hebt. Hierdoor heb je meer dan voldoende ruimte om te koken en geniet je van extra comfort. Een lange, rechte keuken van 5 meter of meer is natuurlijk ook mogelijk. Bij deze opstelling zul je voornamelijk meer kastruimte hebben.

Rechte keukens
kleine keuken
Rechte keukens
Middel keuken
Rechte keukens
grote keuken

Inspiratie opdoen

Wil je inspiratie opdoen voor jouw nieuwe rechte keuken? Neem dan eens een kijkje tussen onze complete keukens op de website of kom de rechte keukens in een showroom van Keuken Kampioen bekijken. Hier vind je diverse rechte showroomkeukens en helpen de adviseurs je graag bij het vertalen van jouw wensen naar een prachtige droomkeuken. In de showrooms staan diverse keukens opgesteld. Is bijvoorbeeld een rechte keuken met kastenwand iets voor jou? Of ga je liever voor een rechte keuken zonder bovenkastjes? Naar welke opstelling je ook op zoek bent, in de showrooms van Keuken Kampioen zul je gegarandeerd de opstelling vinden die aansluit op jouw wensen. Natuurlijk kun je ook alvast inspiratie opdoen op onze website of foto’s en plaatjes verzamelen van het internet. Neem deze mee tijdens een afspraak in onze winkel. Hierdoor stel je gemakkelijk en optimaal met een van onze adviseurs jouw droomkeuken samen.

De verschillende stijlen

De rechte keuken is verkrijgbaar in talloze stijlen. Vrijwel alle onderdelen in de keuken kunnen namelijk geleverd worden in diverse materialen en kleuren. Hierdoor kies je zelf de stijl van jouw keuken. Heb je bijvoorbeeld een keuken gezien met jouw gewenste indeling, maar vind je de stijl en kleuren niet mooi? Dat is geen probleem. Met enkele aanpassingen creëer jij jouw eigen stijl van deze indeling. Een landelijke rechte keuken creëer je bijvoorbeeld door natuurlijke materialen en zachte kleuren te gebruiken. Een moderne rechte keuken heeft veel strakke lijnen en moderne materialen. Weet je nog niet precies welke stijl bij jou past? Neem dan eens een kijkje op de pagina ‘keukenstijlen’ van Keuken Kampioen. Hier staan alle keukenstijlen voor jou weergegeven en ontdek je gemakkelijk welke stijl het beste bij jou past.

Kosten keuken berekenen
Hoe kun je besparen op de keukenkosten?

De prijs van een rechte keuken

Een rechte keuken heeft geen vaste prijs. Dit hangt namelijk af van jouw voorkeuren voor bijvoorbeeld de indeling, materialen en apparaten. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit verschillende materialen voor de kastjes en het aanrechtblad. Hierin zijn de prijsverschillen relatief groot. Alle rechte keukens zijn voorzien van kwalitatief hoogwaardig apparatuur. Je kunt hier echter wel kiezen uit verschillende prijsklassen. Wanneer je een echte keukenprins of -prinses bent, zul je wellicht luxere voorkeuren hebben qua keukenapparatuur dan wanneer je standaard maaltijden voldoende vindt. De keukens kunnen worden voorzien van softclose lades en deurtjes. Daarnaast heb je de mogelijkheid om extra hoge of diepe kasten te plaatsen waardoor je meer opbergruimte hebt. Ook voor deze extra toepassingen zul je natuurlijk een meerprijs betalen. Wanneer je genoegen neemt met de standaard apparaten en materialen, kan Keuken Kampioen je ook diverse goedkope, rechte keukens bieden. Kijk bijvoorbeeld eens tussen de rechte keuken aanbiedingen van Keuken Kampioen.

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Ben jij op zoek naar een rechte keuken? Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar met handige tips, slimme oplossingen en persoonlijk advies. Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek helpen onze keukenspecialisten jouw wensen te vertalen naar jouw ideale rechte keuken.