Parallel keukens: efficiënt en stijlvol – Keuken Kampioen
Parallel keukens

Parallel keukens

Parallel keukens bestaan uit twee losse, rechte keukenelementen die parallel aan elkaar staan. De ruimte kan hierdoor optimaal worden benut.

Deze keukenopstelling is ideaal wanneer je een smalle ruimte hebt die tussen de woon- en eetkamer in zit. Lees hier alles over de mogelijkheden in een parallel keuken. 

 

Verschillende indelingen van parallel keukens

Parallel keukens kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld. Om u hiervan een beter beeld te geven, zetten wij twee opties op een rijtje:

✓ Optie 1: Plaats aan beide zijdes keukenbladen zodat er veel werkruimte wordt gecreëerd. Daarnaast kunt u nog kiezen voor eventuele bovenkasten aan één zijde of aan twee zijdes.

✓ Optie 2: Plaats aan de ene zijde een keukenblad en deel de andere zijde volledig in als kastenwand. Deze kastenwand kan bovendien perfect gebruikt worden om keukenapparatuur in te bouwen.

Voor welke optie u kiest, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Wanneer u bijvoorbeeld meer waarde hecht aan werkruimte dan opbergruimte, is optie 1 de beste keus.

Indeling parallel keukens

Bij een parallel keuken is het slim om de kookplaat, de spoelbak en de vaatwasser in hetzelfde keukenblok te plaatsen. Zo hoeft u niet onnodig heen en weer te lopen tijdens het koken en bent u ergonomisch bezig. 

Een parallel keuken als leefkeuken

Wilt u uw keuken gebruiken als leefkeuken? Dan kan een tafel niet ontbreken. Deze tafel kan in het midden staan wanneer u een grote keuken heeft. Wanneer dit niet mogelijk is, is een bar een goed alternatief. Laat dan een deel van één van de twee keukenblokken open zodat u daar een bar kan creëren met hoge stoelen. 

Verschillende soorten stijlen

Een parallel keuken is verkrijgbaar in verschillende soorten stijlen. Van nostalgische, landelijke keukens tot moderne en klassieke keukens, waarnaar je ook op zoek bent, je zult het vinden bij Keuken Kampioen. Al deze keukens zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen en voorzien van de beste keukenapparatuur. En dit tegen een eerlijke prijs. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over parallel keukens? Bestel dan ons gratis magazine waarin u een heleboel inspiratie op kan doen. Weet u niet zeker of deze keukenopstelling bij u in de ruimte past? Maak dan gebruik van onze handige 3D-keukenontwerper

Zelf uw keukenopstelling bepalen?

  • Binnen 5 minuten een 3D ontwerp 
  • Kies stijl opstelling en indeling
  • Ontwerp bewaren en printen
Terug
Sluiten