Keramieken keukenbladen

Een keramiek keukenblad heeft een luxe uitstraling en verschillende praktische voordelen. Keramiek is een samenstelling van klei, bindmiddelen en kleurpigmenten. Doordat het onder druk wordt samengeperst ontstaat er een enorm sterk materiaal dat geschikt is voor aanrechtbladen. Een keramieken blad is verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen. Zo kun je kiezen voor een marmerlook werkblad of juist een stoere betonlook. Benieuwd naar het veelzijdige materiaal en de uiteenlopende mogelijkheden met een keramiek werkblad?

 • Krasbestendig
 • Hittebestendig
 • Weinig onderhoud

Kenmerken van keramieken keukenbladen

Krasbestendig

Keramiek is een veelzijdig materiaal dat erg stevig en krasbestendig is. Het advies is om wel altijd een snijplank te gebruiken bij het snijden van voedingswaren.

Hittebestendig

Een keramieken keukenblad is een dicht en redelijk hittebestendig materiaal. Het is geen probleem wanneer een keramieken blad per ongeluk in contact komt met een heet materiaal. Het advies is om altijd een onderzetter te gebruiken, om het blad zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken.

Weinig onderhoud

Een keramiek aanrechtblad vraagt om weinig onderhoud en is vlekbestendig. Vloeistoffen zoals vet, theezakjes en rode wijn dienen wel direct van het werkblad te worden verwijderd. Vermijd het gebruik van agressieve schuurmiddelen.

Niet volledig schokbestendig

De randen van een keramiek werkblad zijn kwetsbaar wanneer er een scherp of hard voorwerp op valt. Keramiek is namelijk niet volledig schokbestendig, pas daarom op met zware voorwerpen.

Soorten keramieken keukenbladen

Bianco Pura

Ash

Molino Blues Starlight

Molino Delicato

Belgian Blue

Molino Greige

Molino Milan Grey

Molino Saba

Luce Notte

Molino Black

Cortina

Molino Grey

Probeer verschillende keukenbladen in 3D

 • Direct zonder installatie aan de slag
 • Gratis professioneel keukenontwerp in 3D
 • Uitgebreide keuze uit verschillende keukenbladen

Waar op letten bij het kopen van een keramiek aanrechtblad?

 • Combineren met kleuren en materialen

  Een keramiek aanrechtblad is vrijwel in alle kleuren en stijlen uitvoerbaar, doordat de toplaag een print is. Dat betekent dat voor iedere keukenstijl een keukenblad van keramiek te vinden is. Een populaire keuze is een keramisch marmerlook keukenblad. Dankzij de combinatie van een natuurlijke print en het stenen materiaal doet dit werkblad nauwelijks onder voor een echt marmeren werkblad. Naast een marmerlook kun je ook kiezen uit andere looks, zoals het robuuste betonlook keukenblad of zelfs een sfeervol houtlook keukenblad. Een effen kleur, zoals zwart, wit of grijs, behoort eveneens tot de mogelijkheden. Met een keramiek werkblad kun je altijd de gewenste keuken creëren!

 • Wat kost een keramiek aanrechtblad?

  Voor een keramiek aanrechtblad is de prijs afhankelijk van verschillende punten. Zo hangt de prijs van een keramiek blad af van het formaat, dikte en randafwerking. Daarnaast kunnen bijzondere elementen zoals een spoelbak en kranen zorgen voor extra kosten. De prijs van een keramiek keukenblad is ongeveer € 400,- per meter. Houd er daarnaast rekening mee dat het plaatsen van een keramiek blad kosten met zich meebrengt.

 • Het onderhoud van een keramiek aanrechtblad?

  Een keramiek aanrechtblad is eenvoudig in onderhoud. Een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel zijn voldoende voor een dagelijkse reiniging. Voor een intensieve en beschermende reiniging is het reinigingsmiddel OHSET M aan te raden.

  Ondanks alle praktische voordelen, blijft het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met het werkblad. Gebruik bijvoorbeeld altijd onderzetters en een snijplank en vermijd agressieve schuurmiddelen. Met correct gebruik en goed onderhoud beleef je jarenlang plezier aan dit duurzame keukenblad. Het kan soms nodig zijn om het keramieken aanrechtblad te repareren wanneer er scheuren of andere beschadigingen zijn ontstaan. Schakel altijd hulp in voor een vakkundig herstel!

Marmerlook keukenbladen
Betonlook keukenbladen
Stenen keukenbladen

Keramisch werkblad in een betonlook keuken

Een van de populairste combinaties is tegenwoordig het keramische werkblad in een betonlook keuken. Dit kan door een keramisch werkblad te combineren met betonlook keukenkasten. Hierdoor krijgt de hele keuken een unieke en stoere uitstraling. Ook is een aanrechtblad van keramiek verkrijgbaar met een betonlook. De toplaag van het keramiek aanrechtblad is in dit geval voorzien van een betonlook afwerking. Deze stoere en robuuste uitstraling past bijvoorbeeld perfect in een industriële keuken. Wanneer je betonlook combineert met bijvoorbeeld hoogglans witte keukenkasten, past het weer perfect in een moderne keuken. Een keramisch werkblad is dus een aanrader voor vele interieurstijlen.

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van een keramieken keukenblad?

Wil je een keramiek aanrechtblad kopen en hier meer inspiratie voor opdoen? Maak een afspraak in een van de keukenshowrooms en ontdek de mogelijkheden van Keuken Kampioen. De keukenadviseurs helpen je graag! De keukenadviseurs kunnen geheel gratis en vrijblijvend een 3D tekening voor je keuken met keramisch keukenblad maken.