Keramieken keukenbladen

Keramiek keukenbladen

Een keramiek keukenblad heeft een luxe uitstraling en diverse praktische voordelen. Keramiek is een samenstelling van klei, bindmiddelen en kleurpigmenten. Door het samenpersen onder hoge druk ontstaat een oersterk materiaal dat bij uitstek geschikt is voor werkbladen in de keuken. Een keramiek aanrechtblad is verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een marmerlook werkblad van keramiek of juist een stoere betonlook. Benieuwd naar het veelzijdige materiaal en de uiteenlopende mogelijkheden met een keramiek werkblad? Keuken Kampioen vertelt je er meer over.

De voor- en nadelen van een keramiek keukenblad

Voordelen
Nadelen
Voordelen
Krasbestendig

Keramiek is een veelzijdig materiaal met praktische voordelen die goed van pas komen in de keuken. Zo is het materiaal behoorlijk stevig en krasbestendig. Gebruik echter wel altijd een snijplank bij het snijden van voedingswaar.

Hittebestendig

Aangezien keramiek onder hoge druk is ontstaan is het een dicht en redelijk hittebestendig materiaal. Het is geen probleem als een keramiek keukenblad per ongeluk in contact komt met een heet materiaal. Gebruik echter wel altijd een onderzetter voor bij

Weinig onderhoud

Een keramiek aanrechtblad vraagt om weinig onderhoud en is vlekbestendig. Vloeistoffen zoals vet, theezakjes en rode wijn dien je wel direct van het werkblad verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schuurmiddelen.

Nadelen
Niet volledig schokbestendig

Pas bij een keramiek keukenblad op met zware of scherpe voorwerpen. Keramiek is namelijk niet volledig schokbestendig. Vooral de randen van een keramiek werkblad zijn kwetsbaar wanneer er een scherp of hard voorwerp op valt.

Niet volledig krasbestendig

De bovenlaag van een keramiek aanrechtblad kan beschadigd raken door scherpe voorwerpen. Gebruik dus altijd snijplanken tijdens het snijden van producten.

De kosten van een keramiek aanrechtblad

Voor een keramiek aanrechtblad is de prijs afhankelijk van een aantal factoren. Zo hangt de prijs uiteraard af van het formaat, maar ook van de dikte en randafwerking van het blad. Daarnaast kunnen bijzondere uitsparingen voor een spoelbak en kranen zorgen voor extra kosten. De prijs van een keramiek keukenblad is ongeveer €400 per strekkende meter. Houd er daarnaast rekening mee dat het plaatsen van een keramiek blad kosten met zich meebrengt. 

 

Het onderhoud van een keramiek aanrechtblad

Een keramiek aanrechtblad onderhoud je heel eenvoudig. Een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel zijn voldoende voor een dagelijkse reiniging. Voor een intensieve en beschermende reiniging is het reinigingsmiddel OHSET M aan te raden. Ondanks alle praktische voordelen, is het altijd belangrijk om zorgvuldig om te gaan met het werkblad. Gebruik bijvoorbeeld altijd onderzetters en een snijplank en vermijd agressieve schuurmiddelen. Met correct gebruik en goed onderhoud beleef je jarenlang plezier aan dit duurzame keukenblad. Een keramiek aanrechtblad repareren kan soms nodig zijn als er scheuren of andere beschadigingen zijn ontstaan. Schakel altijd hulp in voor een vakkundig herstel.

Combineren met kleuren en materialen 

Een keramiek aanrechtblad is in vrijwel alle kleuren en stijlen uitvoerbaar, doordat de toplaag een print is. Dat betekent dat voor iedere keukenstijl een keukenblad van keramiek te vinden is. Een populaire keuze is een keramisch werkblad in marmerlook. Dankzij de combinatie van een natuurlijke print en het stenen materiaal doet dit werkblad nauwelijks onder voor een echt marmeren werkblad. Naast een keramiek keukenblad met marmerlook kun je ook kiezen uit talloze andere looks, zoals de robuuste betonlook of zelfs een sfeervolle houtlook. Een effen kleur, zoals zwart, wit of grijs, behoort eveneens tot de mogelijkheden. Zo creëer je met een keramiek werkblad altijd de gewenste uitstraling in jouw keuken.

Keramisch werkblad in een betonlook keuken

Een van de populairste combinaties is tegenwoordig het keramische werkblad in een betonlook keuken. Dit kan door bijvoorbeeld een keramisch werkblad te combineren met betonlook keukenkastjes. Hierdoor krijgt de hele keuken een unieke en stoere uitstraling. Ook is een aanrechtblad van keramiek verkrijgbaar met een betonlook. De toplaag van het keramiek aanrechtblad is in dit geval voorzien van een betonlook afwerking. Deze stoere en robuuste uitstraling past bijvoorbeeld perfect in een industriële keuken. Wanneer je het keramiek aanrechtblad met betonlook combineert met bijvoorbeeld hoogglans witte keukenkastjes, past het juist weer perfect in een moderne keuken. Een keramisch werkblad in een betonlook keuken is dus een aanrader voor vele interieurstijlen. 

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van je keramiek keukenblad?

Wil je een keramiek aanrechtblad kopen en hier meer inspiratie voor opdoen? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden bij Keuken Kampioen. De keukenadviseurs helpen je graag met het uitzoeken van jouw droomkeuken en zullen je van een persoonlijk en deskundig advies voorzien. De keukenadviseurs kunnen geheel gratis en vrijblijvend een mooie 3D tekening voor jouw keuken met keramisch keukenblad maken. Ook kun je in de winkels verschilende voorbeelden van keramieke aanrechtbladen bekijken.

 

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Terug
Sluiten