Stenen keukenblad

Stenen keukenbladen

Met een natuursteen aanrechtblad geef je jouw keuken een stijlvol en luxueus aanzicht. Het stenen aanrechtblad past bij alle keukenstijlen. Of je nou een landelijke, moderne, industriële of design keuken hebt, een natuursteen blad maakt jouw keuken een warme en prettige ruimte om in te zijn. Er zijn diverse soorten natuursteen. Zo heb je de keuze uit graniet, composiet of keramiek. Naast een goede prijs-kwaliteitverhouding, is een keukenblad van natuursteen ook zeer eenvoudig in onderhoud. Ben je nieuwsgierig naar een natuursteen keukenblad? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

De voor- en nadelen van een stenen aanrechtbladen

Een natuursteen keukenblad heeft diverse voor- en nadelen. Allereerst is een stenen aanrechtblad een bijzondere en unieke toevoeging aan jouw keuken. Dankzij het natuurlijke materiaal krijgt de ruimte een luxe uitstraling en een warme sfeer. Een natuursteen blad is daarnaast ook zeer hygiënisch. Alles kan op het natuursteen blad worden geplaatst en als er wordt geknoeid volstaat in de meeste gevallen een vochtig doekje. Het stenen keukenblad is daarmee ook zeer duurzaam. Doordat het materiaal uit één stuk wordt geslepen, zal je niet snel tekenen van slijtage zien. (Toch blijft het een 100% natuurlijk materiaal, en dat heeft wel een beperking.) Natuursteen is van nature licht poreus. Om dit te op te lossen kun je het materiaal polijsten. Hierdoor blijft je natuursteen aanrechtblad goed beschermd.

Verschillende soorten stenen aanrechtbladen

Er zijn verschillende soorten stenen aanrechtbladen. Bij Keuken Kampioen kan je kiezen uit composiet, graniet of keramiek. Een graniet keukenblad is zeer duurzaam. Je kunt er jarenlang plezier van hebben en het duurt lang voordat het blad slijtage gaat vertonen. Een graniet blad zorgt voor een luxueuze en sfeervolle uitstraling in de keuken. De kleur van een natuursteen aanrechtblad wordt bepaald door de samenstelling van de mineralen in de steen. Deze mineralen geven het blad een overwegend zwart, wit, grijs of roze aanzicht. Geen blad is gelijk en daarmee uniek in elke keuken.

Daarnaast heb je keus uit diverse diktes van het aanrechtblad. Met een dik aanrechtblad krijgt de keuken een landelijke stijl en met een dun keukenblad ga je meer de moderne kant op. Een ander materiaal is composiet. Een composiet aanrechtblad bestaat uit kleine delen natuursteen en kunststof. Het composiet keukenblad is bestand tegen het alledaagse gebruik van de keuken en is daarmee eveneens een zeer duurzame keus. Daarnaast neemt een composiet blad geen vocht op, wat het extra hygiënisch maakt. Het laatste natuursteen waar je voor kunt kiezen is het keramiek keukenblad. Dit is een zeer hard materiaal en daarmee het duurzaamste materiaal om een keukenblad van te maken. Een keramisch keukenblad behoudt jarenlang zijn unieke natuurlijke, matte uitstraling.

 

Het onderhoud van een stenen aanrechtblad

Een stenen aanrechtblad dient goed te worden onderhouden. Gelukkig is dit geen moeilijke klus. Met een vochtig doekje en wat allesreiniger maak je het natuursteen keukenblad dagelijks eenvoudig schoon. Het gebruik van schuurmiddelen of een schuurspons wordt afgeraden. Daarnaast is het belangrijk om jouw natuursteen blad periodiek te onderhouden. Door één keer in de twee jaar het stenen keukenblad schoon te maken met aanrechtbladreiniger voor jouw gekozen natuursteen voorkom je vlekken en andere vormen van slijtage. Dit maakt het natuursteen aanrecht schoonmaken een fluitje van een cent. Het natuursteen keukenblad is daarnaast ook nog eens extra hygiënisch.

 

Stenen keukenblad kopen

Overweeg je om een stenen keukenblad te kopen? Dan is het belangrijk om vooraf een goed overzicht te hebben van de kosten. De kosten van een natuursteen aanrechtblad hangen af van een aantal factoren. Allereerst het formaat, maar ook de randafwerking en de dikte van het blad. Daarnaast zijn er prijsverschillen tussen de verschillende materialen. Een graniet aanrechtblad en een composiet aanrechtblad zijn ongeveer even duur. De prijs van een keramiek aanrechtblad ligt wat hoger. Om de kosten van jouw natuursteen keukenblad te berekenen is het raadzaam om het blad op maat te laten berekenen. Zo weet je precies wat de prijs gaat zijn van jouw stenen keukenblad. Voor meer informatie kun je terecht bij de adviseurs van Keuken Kampioen. Zij helpen je graag verder en denken mee over de mogelijkheden binnen jouw budget. 

Advies nodig? Plan dan een afspraak in een van onze showrooms!

Ben je helemaal overtuigd van een natuursteen keukenblad of wil je hier meer informatie over hebben? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden van Keuken Kampioen. In de showrooms vind je diverse natuursteen aanrechtbladen. Zo kan je inspiratie op doen en advies krijgen van onze keukenadviseurs. Zij helpen je graag met het samenstellen van jouw ideale keuken, inclusief natuursteen keukenblad. Wil je thuis alvast wat inspiratie op doen? Vraag dan ons gratis keukenmagazine aan!

 

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Terug
Sluiten