Kunststof keukenblad: betaalbaar – Keuken Kampioen
kunststof keukenblad
Kunststof keukenblad

Kunststof keukenblad: betaalbaar en sterk

De vele mogelijkheden van een kunststof keukenblad maken dit het meest veelzijdige materiaal voor de keuken. Verschillende kleuren, mat of hoogglans, dik of dun, het kan allemaal. Een kunststof keukenblad zie je vaak in de moderne keuken, maar dankzij de vele mogelijkheden van een kunststof keukenblad past het in iedere keuken. 

Benieuwd wat de voordelen zijn van een kunststof keukenblad? Lees verder en laat je inspireren.

De voordelen van een kunststof keukenblad

Een kunststof keukenblad is zo veelzijdig door de vele mogelijkheden qua dessins van de HPL (High Pressure Laminate) bovenlaag. De basis van een kunststof werkblad is multiplex of vezelplaat en deze wordt altijd afgewerkt met een harde HPL toplaag. Deze combinatie van materialen zorgt voor verschillende voordelen:

  • Betaalbaar. Kunststof is een zeer betaalbaar materiaal. Wist je dat een keramisch, composieten en granieten keukenblad ongeveer drie keer duurder is dan een kunststof keukenblad? Wanneer prijs een belangrijke factor is voor u, dan is kunststof een goede keus.
  • Sterk. Een kunststof keukenblad is zeer sterk en slijtvast materiaal. Kijk wel uit voor beschadigingen van hete pannen en heftig hak- en snijwerk.
  • Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Doordat het kunststof keukenblad waterdicht is, is deze makkelijk schoon te houden en trekt vuil niet in het aanrecht. Ook heeft dit materiaal geen speciale onderhoudswensen. Het kunststof keukenblad is prima bestand tegen een sopje met huishoudmiddelen met een lage concentratie chemicaliën. Gebruik echter, zoals bij elk keukenblad, geen zware chemicaliën.

De mogelijkheden

Het op maat maken van een kunststof keukenblad is geen probleem. Ook een uitbreiding van jouw huidige keuken is in de meeste gevallen geen probleem. Ben je verliefd op een echt houten keuken of een natuurstenen- of betonnen aanrecht, maar valt dit buiten jouw budget? Het kunststof werkblad met een hout-, natuursteen- of beton-look is een stuk voordeliger. Bovendien is deze bijna niet van echt te onderscheiden.

Onze adviseurs denken graag met je mee om de mogelijkheden binnen jouw budget te bekijken. Laat je verder inspireren door ons gratis keukenmagazine of neem een kijkje in één van onze showrooms. Uiteraard kun je ook direct een afspraak maken met één van onze deskundige adviseurs. Zij kunnen geheel gratis en vrijblijvend een mooie 3D tekening voor jouw keuken met kunststof keukenblad maken.

Terug
Sluiten