Kunststof keukenbladen

Een kunststof keukenblad is erg populair door de vele mogelijkheden van dit veelzijdige materiaal. Een aanrechtblad van kunststof kan namelijk niet alleen uitgevoerd worden in diverse kleuren, maar ook in verschillende diktes en afwerkingen. Een kunststof keukenblad zie je vaak in de moderne keuken, maar dankzij de vele mogelijkheden van kunststof past het in iedere keuken. Houd je bijvoorbeeld van een hout-, natuursteen- of betonlook uitstraling? Ook dan is het overwegen van een kunststof werkblad een aanrader. Een kunststof aanrechtblad kan namelijk afgewerkt worden met een design naar wens. En dat tegen een betaalbare prijs! Benieuwd wat de andere voordelen zijn van een kunststof keukenblad? Lees verder en laat je inspireren.

 • Scherpe prijs
 • Sterk en slijtvast
 • Onderhoudsvriendelijk

Kenmerken van kunststof keukenbladen

Scherpe prijs

Het grootste voordeel van een kunststof aanrechtblad is dat het een scherpe prijs heeft. Kunststof is namelijk een zeer betaalbaar materiaal. Een keramisch, composiet en granieten keukenblad is ongeveer drie keer duurder dan een kunststof keukenblad.

Sterk en slijtvast

Een kunststof werkblad is sterk en gemaakt van slijtvast materiaal. Kijk wel uit voor beschadigingen van hete pannen en hak- en snijwerk, maak altijd gebruik van een snijplank.

Onderhoudsvriendelijk

Doordat een aanrechtblad van kunststof waterdicht is, is deze makkelijk schoon te houden en trekt vuil niet in het aanrecht. Ook hebben keukenbladen van kunststof geen speciale onderhoudswensen. Het kunststof keukenblad is prima bestand tegen een sopje.

Niet volledig krasbestendig

De bovenlaag van een kunststof aanrechtblad kan beschadigd raken door scherpe voorwerpen. Gebruik dus altijd snijplanken tijdens het snijden van producten.

Niet hittebestendig

Het nadeel van kunststof aanrechtbladen is dat ze niet hittebestendig zijn. Hete pannen kun je dus ook niet op het aanrechtblad zetten. Hierdoor zal de bovenlaag smelten en zal dit blijvende vlekken en verkleuringen achterlaten.

Probeer verschillende keukenbladen in 3D

 • Direct zonder installatie aan de slag
 • Gratis professioneel keukenontwerp in 3D
 • Uitgebreide keuze uit verschillende keukenbladen

Waar op letten bij het kopen van een kunststof keukenblad?

 • Combineren met kleuren en materialen

  Met een kunststof werkblad kun je alle kanten op. Het op maat maken van een kunststof keukenblad is dan ook geen enkel probleem. Ben je verliefd op een echt houten keuken of een natuurstenen- of betonnen aanrecht, maar valt dit buiten het budget? Een kunststof werkblad met een hout-, natuursteen- of betonlook is een stuk voordeliger. Bovendien is deze bijna niet van echt te onderscheiden. Ook de dikte van het blad kun je eenvoudig zelf bepalen. Bij een natuursteen- of betonlook aanrechtblad zorgt een dik blad voor een nog realistischere finishing touch. Kies eenvoudig zelf de gewenste kleur en tint en laat hiermee het kunststof aanrechtblad volledig aansluiten op je interieurstijl.

 • Wat kost een kunststof aanrechtblad?

  De prijzen van een kunststof aanrechtblad hangen van een aantal factoren af. Uiteraard betaal je meer voor een kunststof werkblad op maat, dan voor een standaard formaat. Ook hangt de prijs af van de afwerking en dikte van het aanrechtblad. Ondanks deze prijsvariatie is een kunststof werkblad in de keuken een goedkope optie vergeleken met vrijwel ieder ander materiaal. 

 • Het onderhoud van een kunststof aanrechtblad?

  Een kunststof aanrechtblad schoonmaken  is relatief eenvoudig. Het blad kun je gemakkelijk schoonmaken na gebruik met een vochtige doek. Het kunststof aanrechtblad dat dof is of vlekken bevat, kun je eenvoudig schoonmaken met een allesreiniger, groene zeep of afwasmiddel. Hardnekkig vuil kan verwijderd worden met een zachte schuurspons of een mengsel van baking soda en water.  Gebruik echter nooit de schurende kant van een schuurspons of andere grove materialen. Dit kan het blad beschadigen. Ook zware chemicaliën worden afgeraden. Wil je het kunststof aanrechtblad opknappen vanwege een beschadiging? Overweeg dan eens om het kunststof aanrechtblad te verven of lakken, hierdoor geef je het blad een nieuwe uitstraling.

Marmerlook keukenbladen
Betonlook keukenbladen
Stenen keukenbladen

HPL als toplaag van een kunststof keukenblad

Een kunststof keukenblad is erg veelzijdig door de vele mogelijkheden qua ontwerpen van de HPL bovenlaag. De basis van een kunststof werkblad is multiplex of vezelplaat en deze wordt altijd afgewerkt met een harde HPL toplaag. Een HPL werkblad is verkrijgbaar in veel kleuren en printen, waardoor het blad uitstekend kan worden afgestemd op de keukenstijl. Ook kun je met een HPL-blad alle kanten op qua randafwerkingen.

Mogelijkheden met HPL
De meeste kunststof aanrechtbladen zijn gemaakt van HPL. Maar wat is HPL? HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate. Dit materiaal is opgebouwd uit meerdere lagen en is samengeperst onder zeer hoge druk. Hierdoor is het materiaal zeer dicht, hard en vormvast. Vanwege de zeer harde en dichte toplagen wordt het materiaal HPL veel gebruikt voor keukenbladen. Een HPL keukenblad houdt geen vuil vast en is gemakkelijk schoon te maken. Een HPL blad is hierdoor dan ook ideaal voor in een hygiënische ruimte zoals de keuken. 

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van een kunststof keukenblad?

Wil je een kunststof aanrechtblad kopen en hier meer inspiratie voor opdoen? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden van Keuken Kampioen. De keukenadviseurs helpen graag met het uitzoeken en  zullen een persoonlijk en deskundig advies geven. De keukenadviseurs kunnen geheel gratis en vrijblijvend een mooie 3D tekening voor je nieuwe keuken met kunststof keukenblad ontwerpen. Ook bekijk je in de winkels verschillende voorbeelden van aanrechtbladen van kunststof.