Granieten keukenbladen

Wil je verzekerd zijn van een prachtige blikvanger in de keuken? Kies dan een granieten keukenblad! Elk granieten aanrechtblad is uniek qua structuur en kleur omdat het natuursteen is. Daarnaast is graniet een duurzame aanwinst voor je keuken. Benieuwd naar andere kenmerken van een granieten werkblad? Lees verder en laat je inspireren zodat je kunt bekijken of een graniet keukenblad in je keuken past.

 • Duurzaam
 • Hittebestendig
 • Robuust

Kenmerken van granieten keukenbladen

Duurzaam

Een granieten keukenblad is onkwetsbaar en gaat jarenlang zonder slijtage mee. Dankzij de stevigheid en weerstand van het natuursteen is een granieten aanrechtblad, een zeer duurzame keuze.

Krasbestendig

Een graniet aanrechtblad is zeer krasbestendig, hierdoor kun je er op snijden zonder dat het beschadigt. Graniet is een stollingsgesteente dat miljoenen jaren geleden uit lava is ontstaan, door ondergrondse druk is graniet keihard en robuust.

Hittebestendig

In tegenstelling tot andere materialen is een granieten werkblad hittebestendig. Het is bestand tegen hoge temperaturen en zal niet beschadigen of vervormen door hete pannen, waardoor het perfect materiaal is voor een keukenblad!

Licht poreus

Wanneer je kiest voor een stenen werkblad, zoals graniet,  beton of marmer, moet je er rekening mee houden dat deze steensoorten niet volledig dicht zijn. Bescherm een granieten keukenblad tegen vlekken met een sealer om de mooie uitstraling te behouden.

Soorten granieten keukenbladen

Sega Grey

Sega Pancas

Giallo Topazio

Sega Alium

Sega Dark

Maduro Gold

Sega Impala

Sega Light

Caladonia

Sega Terzal

Sega Perla

Kashmir Yellow

Probeer verschillende keukenbladen in 3D

 • Direct zonder installatie aan de slag
 • Gratis professioneel keukenontwerp in 3D
 • Uitgebreide keuze uit verschillende keukenbladen

Waar op letten bij het kopen van een keukenblad?

 • Combineren met kleuren en materialen

  De kleur van een granieten keukenblad wordt bepaald door de samenstelling van de mineralen in de steen. Deze mineralen zijn grotendeels zwart, wit of roze, in bepaalde samenstellingen lijkt het granieten blad meer bruin of zilver. Een granieten keukenblad kan in verschillende diktes gemaakt worden, waardoor je een stoere, klassieke of juist moderne uitstraling creëert in de keuken. Dankzij de vele mogelijkheden kun je het blad combineren met andere kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan graniet in combinatie met hout in een landelijke keuken of met hoogglans wit in een moderne of design keuken.

 • Wat kost een graniet aanrechtblad?

  De prijs van graniet keukenblad is afhankelijk van een aantal factoren: het formaat, bladdikte en de randafwerking. Voor een granieten keukenblad is de prijs per meter gemiddeld € 500. Deze prijs is uiteraard wat hoger dan bijvoorbeeld een kunststof aanrechtblad. Met graniet ben je verzekerd van een jarenlang product, waardoor de prijs-kwaliteitverhouding erg goed is. De adviseurs van Keuken Kampioen denken tijdens een afspraak graag mee om de mogelijkheden binnen het budget te bekijken.

 • Het onderhoud van een graniet keukenblad?

  Een granieten aanrechtblad schoonmaken en onderhouden is eenvoudig. Na gebruik maak je het blad schoon met een vochtige doek of een mild schoonmaakmiddel. Zorg altijd voor een schoonmaakmiddel zonder zuur en maak het blad altijd droog om aanslag van kalk te voorkomen. Wanneer je een kalkreiniger of een schoonmaakmiddel met citroen gebruikt kan een graniet keukenblad dof worden en blijvend beschadigd raken.

  Het is een aanrader om een licht gekleurde granieten aanrechtblad te impregneren. Het impregneren maakt het materiaal extra dicht, zodat het blad minder snel beschadigt. We raden aan om dit ongeveer één keer per jaar te doen. Heeft het blad toch kleine beschadigingen? Overweeg dan om het granieten werkblad opnieuw te polijsten.

Marmerlook keukenbladen
Betonlook keukenbladen
Stenen keukenbladen

Randafwerking granieten aanrechtblad

Bij aanrechtbladen van graniet kun je naast de ruime keuze aan kleuren en structuren ook kiezen voor verschillende randafwerkingen van het blad. Een randafwerking bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van het aanrechtblad. In de moderne keuken zijn de granieten werkbladen met massieve afwerkingen niet meer weg te denken, vooral bij een greeploze keuken wordt deze afwerking veel toegepast. Keukenbladen worden bij de massief look aan de bovenzijde afgewerkt met een mooi facet. Ben je benieuwd welke afwerking het beste past bij je nieuwe keuken?

Hulp nodig bij het kiezen van een granieten keukenblad?

Is een granieten aanrechtblad iets voor jou en wil je hier meer inspiratie over opdoen? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden van Keuken Kampioen. In de showrooms vind je diverse granieten keukenbladen. De keukenadviseurs helpen je graag met het uitzoeken van jouw droomkeuken inclusief keukenblad van graniet en zullen je van een persoonlijk en deskundig advies voorzien.