Granieten keukenblad: slijtvast – Keuken Kampioen
granieten keukenblad
Granieten keukenblad

Een slijtvast granieten keukenblad

Een granieten keukenblad is op meerdere vlakken een bijzonder keukenblad. Graniet is een natuursteen en daarom is elk granieten keukenblad qua structuur uniek.

Daarnaast heeft het een paar bijzonder handige voordelen! Benieuwd welke voordelen dit zijn? We vertellen het je graag, zodat je kunt bekijken of een keukenblad van graniet past in jouw keuken.

De voordelen van een granieten keukenblad

Een granieten keukenblad valt in de categorie natuursteen en ontstaat door een bijzonder proces wanneer magma ondergronds stolt. Door de ondergrondse druk van soms wel duizenden jaren wordt het graniet keihard en supersterk. Dit bijzondere keukenblad heeft hierdoor verschillende voordelen:

  • Krasbestendigheid. Krassen door bijvoorbeeld het gebruik van een keukenmes zullen niet snel voorkomen. Desalniettemin raden wij het gebruik van snijplanken aan om zo lang mogelijk van jouw keukenblad te kunnen genieten.
  • Hittebestendigheid. Een granieten keukenblad heeft al veel hitte doorstaan voordat het in jouw keuken terecht komt. In tegenstelling tot andere materialen zal graniet niet snel scheuren of barsten wanneer je een hete pan op het aanrecht zet. Hierbij raden wij toch aan om gebruik te maken van onderzetters.
  • Stoot- en slijtvastheid. Zoals eerder genoemd is graniet een extreem hard materiaal, hierdoor zullen deukjes en slijtage op jouw granieten aanrechtblad niet zo snel voorkomen. Dit keukenblad gaat dus jaren mee!
  • Licht poreus. Je vraagt je wellicht af waarom 'licht poreus' wordt aangegeven als één van de voordelen van een granieten werkblad. Wanneer je kiest voor een stenen werkblad, zoals beton, marmer of graniet, moet je er rekening mee houden dat deze steensoorten niet volledig dicht zijn, waardoor vlekken eerder een kans maken. Van al deze steensoorten is graniet echter de minst poreuze variant. Dit betekent niet dat je graniet totaal niet hoeft te onderhouden; je dient het te impregneren en voorzichtig te zijn met vloeistoffen en schoonmaakmiddelen.

De mogelijkheden

Door de kleurmogelijkheden en het unieke karakter van natuursteen is elk granieten aanrecht anders. Je weet dus zeker dat je een bijzonder element toevoegt aan jouw keuken. De kleur wordt bepaald door de samenstelling van de mineralen in de steen. Deze mineralen zijn overwegend zwart, wit of roze, maar in bepaalde samenstellingen lijkt het blad soms meer bruin of zilver. Een granieten keukenblad kan in verschillende diktes gemaakt worden, waardoor je een stoere, klassieke of juist moderne uitstraling kunt geven aan de keuken.

Ondanks de luxe die dit materiaal uitstraalt, is een keuken met granieten aanrechtblad er ook één met een scherpe prijs. Onze adviseurs denken graag met je mee om de mogelijkheden binnen jouw budget te bekijken.

Laat je verder inspireren door ons gratis keukenmagazine of neem een kijkje in één van onze showrooms. Uiteraard kun je ook direct een afspraak maken met één van onze deskundige adviseurs. Zij kunnen geheel gratis en vrijblijvend een mooie 3D tekening voor jouw keuken met granieten keukenblad maken.

Terug
Sluiten