granieten keukenblad

Granieten keukenbladen

Met een granieten aanrechtblad ben je verzekerd van een prachtige blikvanger in de keuken. Graniet is een natuursteen en daarom is elk granieten keukenblad uniek qua structuur en kleur. Dit materiaal is daarnaast een duurzame aanwinst voor je keuken. Benieuwd naar de andere voordelen van een granieten werkblad? We vertellen het je graag, zodat je kunt bekijken of een keukenblad van graniet past in jouw keuken. Lees verder en laat je inspireren.

Een greep uit ons assortiment granieten keukenbladen

De voor- en nadelen van een granieten aanrechtblad

Voordelen
Nadelen
Voordelen
Krasbestendig

Een granieten keukenblad valt in de categorie natuursteen. Dit materiaal is een stollingsgesteente dat gedurende miljoenen jaren uit lava is ontstaan. Door de ondergrondse druk wordt het graniet keihard en supersterk. Een graniet keukenblad is daardoor

Hittebestendig

Een granieten aanrechtblad is hittebestendig. Een granieten keukenblad heeft al veel hitte doorstaan voordat het in jouw keuken terechtkomt. In tegenstelling tot andere materialen zal graniet niet snel scheuren of barsten wanneer je een hete pan op het

Stoot- en slijtvast

Een granieten werkblad is stoot- en slijtvast. Zoals eerder genoemd is graniet een extreem hard materiaal, hierdoor zullen deukjes en slijtage op jouw granieten aanrechtblad niet zo snel voorkomen. Dit keukenblad gaat dus jaren mee!

Nadelen
Licht poreus

Een granieten keukenblad is licht poreus. Wanneer je kiest voor een stenen werkblad, zoals beton, marmer of graniet, moet je er rekening mee houden dat deze steensoorten niet volledig dicht zijn, waardoor vlekken eerder een kans maken. Van al deze steen

Wat kost een graniet aanrechtblad?

De kosten van een graniet aanrechtblad hangt van een aantal factoren af. Zo is voor graniet de prijs afhankelijk van het formaat, maar ook van de bladdikte en de randafwerking. Een graniet aanrechtblad is ongeveer even duur als een composiet aanrechtblad. Deze prijs ligt wat hoger dan bijvoorbeeld een kunststof aanrechtblad. 

Voor een graniet aanrechtblad is de prijs per meter gemiddeld €500. Met graniet ben je verzekerd van een product waar je jarenlang van geniet, waardoor de prijs-kwaliteit verhouding erg goed is. De adviseurs van Keuken Kampioen denken graag met je mee om de mogelijkheden binnen jouw budget te bekijken.

Het onderhoud van een graniet keukenblad

Een granieten aanrechtblad schoonmaken en onderhouden is erg eenvoudig. Het blad dien je na gebruik schoon te maken met een vochtige doek of een doek met mild schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je altijd een schoonmaakmiddel zonder zuur gebruikt. Wanneer je een kalkreiniger of een schoonmaakmiddel met citroen gebruikt kan een graniet aanrechtblad dof worden en blijvend beschadigd raken. Maak daarnaast het granieten keukenblad droog na het schoonmaken om aanslag van kalk te voorkomen. Wil je jouw granieten aanrechtblad impregneren? Dit is zeker een aanrader wanneer je een aanrechtblad van een licht gekleurde graniet soort hebt. Het impregneren van het blad maakt het materiaal extra dicht, zodat het blad minder snel beschadigt. We raden aan om dit ongeveer één keer per jaar te doen. Heeft het blad toch kleine beschadigingen? Overweeg dan om opnieuw het graniet aanrechtblad te polijsten.

Combineren met kleuren en materialen

Door de kleurmogelijkheden en het unieke karakter van natuursteen is elk granieten aanrecht anders. Je weet dus zeker dat je een bijzonder element toevoegt aan jouw keuken. De kleur wordt bepaald door de samenstelling van de mineralen in de steen. Deze mineralen zijn overwegend zwart, wit of roze, maar in bepaalde samenstellingen lijkt het graniet blad soms meer bruin of zilver. Een keukenblad van graniet kan in verschillende diktes gemaakt worden, waardoor je een stoere, klassieke of juist moderne uitstraling geeft aan de keuken. Dankzij de vele mogelijkheden qua kleuren en structuur, kun je het blad combineren met vele andere kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met hout in een landelijke keuken of een combinatie met hoogglans wit in een moderne of design keuken.

 

Hoogglans keuken met granieten aanrechtblad

Een graniet keukenblad zien we vaak terug in moderne hoogglans keukens. Wanneer een donker granieten aanrechtblad namelijk wordt gecombineerd met een neutrale kleur zoals wit, komt het blad extra goed tot zijn recht. De hoogglans afwerking zorgt daarnaast voor een versterking van de moderne en luxe uitstraling van het graniet. Ook kun je kiezen voor een licht granieten werkblad. Een granieten werkblad in hoogglans wit geeft de ruimte een luxe en open uitstraling.

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van je graniet keukenblad?

Is een granieten aanrechtblad iets voor jou en wil je hier meer inspiratie voor opdoen? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden van Keuken Kampioen. In de showrooms vind je diverse graniet keukenbladen. De keukenadviseurs helpen je graag met het uitzoeken van jouw droomkeuken inclusief keukenblad van graniet en zullen je van een persoonlijk en deskundig advies voorzien. Ook kunnen de keukenadviseurs je voorzien van een mooie 3D tekening van jouw keuken met graniet keukenblad.

 

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Terug
Sluiten