Composieten keukenbladen

Een composiet aanrechtblad heeft een luxe uitstraling en is door de verschillende voordelen erg populair. Zo is dit materiaal niet alleen enorm stijlvol, maar ook erg duurzaam en hygiënisch. Een composiet werkblad is mooi te combineren met hout voor een landelijke of natuurlijke uitstraling in de keuken. Maar ook in de moderne of design keuken past een composiet keukenblad perfect bij de strakke uitstraling. Lees verder en ontdek wat de mogelijkheden en kenmerken van een composiet keukenblad zijn.

  • Duurzaam
  • Niet poreus
  • Hygiënisch
  • Redelijk hittebestendig

Kenmerken van composieten keukenbladen

Duurzaam

Composiet is een samengesteld materiaal dat erg hard is. Hierdoor is een composiet aanrechtblad erg duurzaam en blijft het lang mooi. Dat de prijs wat hoger is dan bijvoorbeeld een kunststof keukenblad, is het daarom dan ook meer dan waard.

Niet poreus

Een composiet keukenblad is niet poreus en laat daarom nauwelijks water of andere vloeibare stoffen door. Hierdoor is er geen kans dat het keukenblad vervormd of gaat werken. Het is wel belangrijk dat het blad altijd droog gemaakt wordt na gebruik.

Hygiënisch

Vuil kan niet doordringen in het dichte materiaal, waardoor een composiet keukenblad erg hygiënisch is.

Redelijk hittebestendig

Composiet is redelijk hittebestendig. Toch wordt altijd aangeraden om een onderzetter te gebruiken bij hete of ijskoude producten. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat het composiet werkblad zal barsten of scheuren.

Niet volledig krasbestendig

Ondanks dat het materiaal slijt- en stootvast is, is het niet volledig krasbestendig. Er wordt daarom aangeraden om gebruik te maken van een snijplank. Wanneer het composieten werkblad goed wordt onderhouden zal het jarenlang meegaan en mooi blijven.

Niet bestand tegen agressieve / zure vloeistoffen

Natte vlekken kunnen, ondanks de hoge dichtheid, langzaam in het keukenblad trekken wanneer je het niet goed droogt na gebruik. Laat daarom vooral geen agressieve of zure vloeistoffen op het composieten werkblad liggen!

Bianco Pura

Ash

Molino Blues Starlight

Molino Delicato

Belgian Blue

Molino Greige

Molino Milan Grey

Molino Saba

Luce Notte

Molino Black

Cortina

Molino Grey

Probeer verschillende keukenbladen in 3D

  • Direct zonder installatie aan de slag
  • Gratis professioneel keukenontwerp in 3D
  • Uitgebreide keuze uit verschillende keukenbladen

Waar op letten bij het kopen van een composiet keukenblad?

  • Combineren met kleuren en materialen

    Een composieten werkblad kan uitgevoerd worden in veel verschillende kleuren. Hierdoor kun je een composiet aanrechtblad goed combineren met vrijwel iedere andere kleur en materiaalsoort. Een composiet blad wordt in een landelijke keuken vaak gecombineerd met houten kasten of accessoires en lichte kleuren. In de moderne keuken wordt een werkblad van composiet vaak gecombineerd met hoogglans witte keukenkasten en strakke afwerkingen. Dankzij de vele mogelijkheden qua kleur van het composiet aanrechtblad, kun je het dus ook eenvoudig combineren met jouw gewenste producten.

  • Wat kost een composiet aanrechtblad?

    Voor een composiet werkblad is de prijs afhankelijk van een aantal factoren. Zo hangt de prijs van composiet af van het formaat, de dikte en de afwerking. Het blad kan geleverd worden met verschillende randafwerkingen en in verschillende kleuren. Qua prijs ligt een composiet aanrechtblad op hetzelfde prijsniveau als een aanrechtblad van graniet. Deze prijzen liggen bijvoorbeeld hoger dan een kunststof werkblad. Wil je de prijs berekenen van een nieuw composiet aanrechtblad? Ga dan ongeveer uit van een prijs tussen de €600 en €700 per vierkante meter. Daarnaast denken onze adviseurs graag met je mee om binnen het budget te blijven.

  • Het onderhoud van een composiet aanrechtblad?

    Een composiet keukenblad is onderhoudsvriendelijk. Schoonmaken gaat gemakkelijk, omdat vuil niet in het materiaal trekt. Om een composiet aanrechtblad schoon te maken gebruik je dagelijks een vochtig doekje of een doekje met een mild schoonmaakmiddel. Gebruik echter nooit agressieve schoonmaakmiddelen en maak het blad droog na het schoonmaken. Laat dus nooit vocht op het aanrechtblad liggen! Dit kan ervoor zorgen dat het langzaam intrekt en blijvend schade aanricht. Wil je je hier geen zorgen over hoeven maken? Overweeg dan eens om het composiet aanrechtblad te impregneren. Hiermee maak je het blad extra dicht, zodat je minder oplettend hoeft te zijn. We raden aan om dit ongeveer één keer per jaar te doen. Het impregneren van het composiet aanrechtblad biedt overigens geen garantie dat er helemaal niets kan gebeuren.

Marmerlook keukenbladen
Betonlook keukenbladen
Stenen keukenbladen

Kleur en structuur van composiet

Composiet is een samengesteld materiaal. Vandaar de naam composiet wat een afgeleide is van 'composed', samengesteld dus. Doordat verschillende soorten natuursteen onder hoge druk worden samengeperst, ontstaat er een ontzettend sterk materiaal. Vaak bestaat deze composiet samenstelling uit een combinatie van graniet, kwarts en hars. Omdat het materiaal wordt samengesteld, zijn er veel verschillende kleuren composiet mogelijk. Met een composiet keukenblad kun je dus vele kanten op. Zowel de kleur als de structuur van composiet zijn over het algemeen constant, door de natuurlijke basisstoffen zijn er soms wat kleine kleur- en structuurverschillen mogelijk.

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van een composiet keukenblad?

Is een composiet keukenblad wat je zoekt of wil je eerst meer keukenblad inspiratie opdoen? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden bij Keuken Kampioen. Onze keukenadviseurs helpen je graag met het uitzoeken van je composieten keukenblad, zij zullen je van persoonlijk en deskundig advies voorzien. De keukenadviseurs kunnen geheel gratis en vrijblijvend een mooie 3D tekening voor je keuken maken. Ook kun je in de winkel verschillende voorbeelden van werkbladen bekijken en vergelijken.