Alles over een composiet keukenblad – Keuken Kampioen
composiet keukenblad
composiet keukenblad

Composieten keukenblad

Een composieten keukenblad heeft een luxe uitstraling en is door de vele voordelen erg populair. Dit materiaal is mooi te combineren met een hout-look voor bijvoorbeeld een landelijke of natuurlijke keuken.

Maar ook in de moderne of design keuken past een composiet keukenblad perfect bij de strakke uitstraling. Lees verder en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Waar wordt een composiet keukenblad van gemaakt?

Composiet is een samengesteld materiaal. Vandaar de naam composiet wat een afgeleide is van 'composed', samengesteld dus. Doordat verschillende soorten natuursteen onder hoge druk worden samengeperst, ontstaat er een ontzettend sterk materiaal. Vaak bestaan composieten keukenbladen uit een combinatie van graniet, kwarts en hars. En omdat het materiaal wordt samengesteld, zijn er veel verschillende kleuren mogelijk. Met een composiet keukenblad kun je dus vele kanten op.

De voordelen

Composiet is, net als graniet, erg hard en is daardoor ook heel duurzaam. Ondanks dat de prijs wat hoger is dan bijvoorbeeld een kunststof keukenblad, is het dat meer dan waard. We hebben de voordelen voor je op een rij gezet:

  • Hygiënisch. Een composiet keukenblad is niet poreus en laat daarom geen water of andere vloeibare stoffen door. Hierdoor is er geen kans dat het keukenblad vervormd of gaat werken. Omdat vuil niet kan doordringen tot in het materiaal is een composiet keukenblad erg hygiënisch.
  • Hittebestendig. Composiet is redelijk hittebestendig. Toch wordt altijd aangeraden om een onderzetter te gebruiken bij hete of ijskoude producten. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat het blad snel zal barsten of scheuren.
  • Slijt- en stootvast. Omdat het materiaal zo sterk en hard is, is dit keukenblad slijtvast, stootvast en redelijk krasbestendig. Wel wordt aangeraden om gebruik te maken van een snijplank. Wanneer het composieten blad goed wordt onderhouden zal het jarenlang meegaan en mooi blijven. 

Schoonmaken en onderhoud

Een composiet keukenblad is onderhoudsvriendelijk. Schoonmaken gaat gemakkelijk, omdat vuil niet in het materiaal trekt. Om jouw aanrechtblad schoon te maken gebruik je dagelijks een vochtig doekje of een doekje met een mild schoonmaakmiddel. Gebruik echter nooit agressieve schoonmaakmiddelen.

Verschillende stijlen en kleuren

Naar wat voor stijl keuken ben je op zoek? Een composiet keukenblad is ontzettend veelzijdig. Het materiaal is namelijk in verschillende kleuren verkrijgbaar. Voor een moderne look kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwart composiet keukenblad in combinatie met witte fronten. Maar denk ook eens aan een grijs aanrecht in een landelijke keuken.

Meer weten over een composieten keukenblad?

Meer inspiratie en informatie? Bestel dan ons gratis magazine. Hierin vind je de laatste keukentrends, tips en alles wat je wilt weten bij het kiezen van jouw nieuwe keuken.

Terug
Sluiten