composiet keukenblad

Composieten keukenbladen

Een composiet aanrechtblad heeft een luxe uitstraling en is door de vele voordelen erg populair. Zo is dit materiaal niet alleen enorm stijlvol, maar ook erg duurzaam en hygiënisch. Een composiet werkblad is mooi te combineren met hout voor een landelijke of natuurlijke uitstraling in de keuken. Maar ook in de moderne of design keuken past een composiet keukenblad perfect bij de strakke uitstraling. Lees verder en ontdek wat de mogelijkheden en voordelen van een composiet keukenblad zijn.

Een greep uit onze composieten keukenbladen

De voor- en nadelen van een composiet aanrechtblad

Voordelen
Nadelen
Voordelen
Duurzaam

Composiet is een samengesteld materiaal dat erg hard is. Hierdoor is een composiet aanrechtblad erg duurzaam en blijft het lang mooi. Ondanks dat de prijs wat hoger is dan bijvoorbeeld een kunststof keukenblad, is het dat meer dan waard.

Niet poreus

Een composiet keukenblad is niet poreus en laat daarom nauwelijks water of andere vloeibare stoffen door. Hierdoor is er geen kans dat het keukenblad vervormd of gaat werken. Maak echter wel altijd het blad droog na gebruik.

Hygiënisch

Omdat vuil niet kan doordringen in het dichte materiaal is een composiet keukenblad erg hygiënisch.

Redelijk hittebestendig

Composiet is redelijk hittebestendig. Toch wordt altijd aangeraden om een onderzetter te gebruiken bij hete of ijskoude producten. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat het composiet werkblad zal barsten of scheuren.

Nadelen
Niet volledig krasbestendig

Ondanks dat het materiaal slijt- en stootvast is, is het niet volledig krasbestendig. Er wordt daarom aangeraden om gebruik te maken van een snijplank. Wanneer het composieten werkblad goed wordt onderhouden zal het jarenlang meegaan en mooi blijven.</p

Niet bestand tegen agressieve of zure vloeistoffen

Ondanks de hoge dichtheid van composiet kunnen natte vlekken wel langzaam in het keukenblad trekken wanneer je het niet goed afneemt na gebruik. Laat daarom vooral geen agressieve of zure vloeistoffen op het composieten werkblad liggen.

Wat kost een composiet aanrechtblad?

Voor een composiet werkblad is de prijs afhankelijk van een aantal factoren. Zo hangt de prijs van composiet af van het formaat, de dikte en de afwerking. Het blad kan geleverd worden met verschillende randafwerkingen en in verschillende kleuren. Qua prijs ligt een composiet aanrechtblad op hetzelfde prijsniveau als een aanrechtblad van graniet. Deze prijzen liggen bijvoorbeeld hoger dan een kunststof werkblad. Wil je voor jouw nieuwe composiet aanrechtblad de prijs berekenen? Ga dan ongeveer uit van een prijs tussen de €600 en €700 per vierkante meter. Daarnaast denken onze adviseurs graag met je mee om de mogelijkheden binnen jouw budget te bekijken.

De kleur en de structuur van composiet

Composiet is een samengesteld materiaal. Vandaar de naam composiet wat een afgeleide is van 'composed', samengesteld dus. Doordat verschillende soorten natuursteen onder hoge druk worden samengeperst, ontstaat er een ontzettend sterk materiaal. Vaak bestaat deze composiet samenstelling uit een combinatie van graniet, kwarts en hars. En omdat het materiaal wordt samengesteld, zijn er veel verschillende kleuren composiet mogelijk. Met een composiet keukenblad kun je dus vele kanten op. Zowel de kleur als de structuur van composiet zijn over het algemeen constant. Door de natuurlijke basisstoffen zijn er echter soms wat kleine kleur en structuurverschillen mogelijk.

Het onderhoud van een composiet aanrechtblad

Een composiet keukenblad is onderhoudsvriendelijk. Schoonmaken gaat gemakkelijk, omdat vuil niet in het materiaal trekt. Om jouw aanrechtblad schoon te maken gebruik je dagelijks een vochtig doekje of een doekje met een mild schoonmaakmiddel. Gebruik echter nooit agressieve schoonmaakmiddelen en maak het blad droog na het schoonmaken. Laat dus nooit vocht op het aanrechtblad liggen. Dit kan ervoor zorgen dat het langzaam intrekt en blijvend schade aanricht. Wil je je hier geen zorgen over hoeven maken? Overweeg dan eens om het composiet aanrechtblad te impregneren. Hiermee maak je het blad extra dicht, zodat je minder oplettend hoeft te zijn. We raden aan om dit ongeveer één keer per jaar te doen. Echter biedt het impregneren van het composiet aanrechtblad geen garantie dat er niets kan gebeuren.

Combineren met kleuren en materialen

Een werkblad van composiet kan uitgevoerd worden in veel verschillende kleuren. Hierdoor kun je een composiet aanrechtblad goed combineren met vrijwel iedere andere kleur en materiaalsoort. Een composiet blad wordt in een landelijke keuken vaak gecombineerd met houten kasten of accessoires en lichte kleuren. Houd je juist meer van een moderne uitstraling in de keuken? In de moderne keuken wordt een werkblad van composiet vaak gecombineerd met hoogglans witte keukenkastjes en strakke afwerkingen. Dankzij de vele mogelijkheden qua kleur van het composiet aanrechtblad, kun je het dus ook eenvoudig combineren met jouw gewenste producten.

 

Inspiratie voor een composiet aanrechtblad in een industriële keuken

Wil je een composiet aanrechtblad combineren met een industriële keuken? Dit is niet de meest gekozen combinatie, maar zeker wel een aanrader! De stoere uitstraling van composiet past namelijk goed bij een industriële keuken. Geef bijvoorbeeld je composiet aanrechtblad een industrieel design door te kiezen voor een dik blad met een grove randafwerking. Het composiet aanrechtblad is daarnaast prachtig te combineren met de materialen hout en metaal: de onmisbare materialen in een industriële keuken. Kleed de keuken aan met stijlvolle, industriële accessoires en maak de ruimte helemaal af. 

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van je composiet keukenblad?

Wil je een aanrechtblad van composiet kopen en hier meer inspiratie voor opdoen? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden van Keuken Kampioen. In de winkels bekijk je verschillende voorbeelden van aanrechtbladen van composiet. De keukenadviseurs helpen je daarnaast graag met het uitzoeken van jouw droomkeuken inclusief keukenblad van composiet en zullen je van een persoonlijk en deskundig advies voorzien. De keukenadviseurs kunnen geheel gratis en vrijblijvend een mooie 3D tekening voor jouw keuken met composiet keukenblad maken.

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Terug
Sluiten