Marmerlook keukenblad

Marmeren keukenbladen

Een marmeren keukenblad heeft een natuurlijke en exclusieve uitstraling en zorgt hierdoor voor een authentieke sfeer in jouw keuken. Dit maakt een keuken met marmer aanrechtblad een droom voor velen. Marmer is een natuurlijk product dat een tijdloze, warme, klassieke en vooral chique sfeer in de ruimte creëert. Aan een keuken met marmer blad hangt echter een hoog prijskaartje. Een keukenblad in marmerlook is een betaalbaar alternatief. Een marmerlook aanrechtblad heeft namelijk de exclusieve uitstraling van marmer, maar met een aanzienlijk lager prijskaartje. Wil je meer weten over de mogelijkheden, kosten en het onderhoud van een marmeren aanrechtblad? We vertellen je hier graag meer over.

Een greep uit ons assortiment marmerlook keukenbladen

De voor- en nadelen van marmer

Voordelen
Nadelen
Voordelen
Unieke uitstraling

Het materiaal marmer is een natuurproduct dat bestaat uit kalkzandsteen. De aderpatronen van marmer ontstaan door onzuiverheden in het gesteente. Ieder marmeren aanrechtblad is hierdoor uniek. 

Hittebestendig

Marmer ontstaat in de aardkorst onder een combinatie van hoge temperaturen en hoge druk. Doordat het materiaal uit hitte is ontstaan, is het goed bestand tegen hitte. Gebruik echter wel altijd onderzetters om eventuele schade te voorkomen.

Slijtvast

Een marmer aanrechtblad is erg slijtvast en gaat bij het juiste onderhoud meer dan een leven lang mee. Een erg duurzame investering dus!

Nadelen
Vlekgevoelig

Een marmeren keukenblad is gevoelig voor vloeistoffen. Vooral zure vloeistoffen trekken makkelijk in het kalk en zorgen voor blijvende vlekken. Om vlekken te voorkomen kun je het marmeren aanrechtblad polijsten of impregneren. Dit maakt het blad minder

Intensieve montage

Aangezien een marmer aanrechtblad zwaar is, is het vaak lastig te monteren. Ook is er een hoger risico voor beschadiging of scheurvorming tijdens de montage. Daarom wordt er geadviseerd om de montage van een marmer aanrechtblad uit te besteden aan vakma

Kleur van het marmeren keukenblad

Een marmeren keukenblad is op veel verschillende manieren te verwerken in een keuken. Dankzij de natuurlijke look geeft een marmer werkblad jouw keuken altijd een exclusieve, klassieke uitstraling. Je hebt de keuze uit diverse, natuurlijke kleuren om op een marmer werkblad toe te passen. De meest voorkomende opties zijn een zwart, wit, bruin en grijs marmer keukenblad. Welke kleur je kiest is afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren en de kleur van de keuken. Kies je bijvoorbeeld voor een zwart marmer keukenblad dan zorgt dit al snel voor een design uitstraling. Een wit marmer keukenblad heeft daarentegen juist een klassieke uitstraling. Wil je een warme uitstraling in de ruimte creëren? Overweeg dan een bruin marmer keukenblad in jouw keuken. Voor een speels effect kun je kiezen voor een zwarte keuken met wit marmer blad. Ook zien we vaak een marmer kookeiland of een marmer spatwand in de keuken terug. De marmerlook hangt dus niet per definitie vast aan een bepaalde keukenstijl. Alles is mogelijk!

 

Het onderhoud van een marmeren aanrechtblad

Een marmer aanrechtblad is een duurzaam stukje design dat erg lang meegaat. Echter vergt een marmer keukenblad onderhouden soms wat tijd. Marmer is een poreuze natuursteen waar gemakkelijk vlekken en kringen in ontstaan. Veeg daarom het aanrechtblad na gebruik altijd schoon en droog. Een marmer aanrechtblad schoonmaken kan eenvoudig met een zachte doek of spons. Onderhoud het marmeren aanrechtblad regelmatig met een zacht schoonmaakmiddel (bijvoorbeeld allesreiniger), of een speciaal reinigingsmiddel voor marmer. Een marmer keukenblad is erg krasgevoelig. Gebruik daarom geen schuursponsjes en agressieve reinigingsmiddelen. Ook zure middelen, zoals azijn en citroensap, kunnen het blad blijvend beschadigen. 

 

Marmerlook keukenblad

Een marmerlook aanrechtblad is een betaalbaar alternatief van een marmeren blad. Een keukenblad met een marmer look is namelijk gemaakt van een relatief goedkoper materiaal en wordt voorzien van een marmeren toplaag. Hierdoor behoudt een aanrechtblad met marmerlook de exclusieve uitstraling van marmer. Niet alleen het prijskaartje van marmerlook is een groot voordeel, maar ook het onderhoud is een stuk eenvoudiger. Het onderhoud van een marmerlook werkblad is namelijk aanzienlijk anders dan het onderhoud van een marmer werkblad.

Het is in principe een kunststof keukenblad met een marmer look. Dat wil zeggen dat het onderhoud voor een marmerlook werkblad gelijk is aan een werkblad van kunststof. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor een keramiek keukenblad met een marmer look of een werkblad van composiet met een marmeren afwerking. Voor dagelijks onderhoud is een vochtig doekje met allesreiniger in dit geval voldoende. Bekijk voor het onderhouden van een marmerlook aanrechtblad de onderhoudsadviezen van een kunststof, keramiek of composiet aanrechtblad.  

De kosten van een marmeren keukenblad

De marmer keukenblad prijs is relatief hoog vergeleken met bijvoorbeeld een kunststof aanrechtblad prijs. Een marmer keukenblad is echter wel een duurzame investering waar je gegarandeerd jaren van geniet. Bij een marmer werkblad in de keuken is de prijs afhankelijk van de grootte van de keuken en de gewenste afwerking van het blad. Dus op de vraag: ‘wat kost een marmer keukenblad nu precies?’, kunnen we niet direct antwoord op geven. Wel kan de budgetplanner van Keuken Kampioen je een schatting geven wat jouw marmeren aanrechtblad ongeveer gaat kosten. Hier voer je de maten in van jouw keuken en kies je het gewenste blad. Je ontvangt direct voor jouw gewenste marmer aanrechtblad de geschatte prijs. 

Greeploze keuken met marmeren keukenblad

Een marmeren keukenblad zien we veel terugkomen in moderne, greeploze keukens. Door de keukenkastjes zo minimalistisch mogelijk te maken valt het marmeren aanrechtblad extra goed op. Er wordt vaak gekozen voor een greeploze keuken in hoogglans wit in combinatie met een wit marmer keukenblad. Natuurlijk zijn andere kleurencombinaties ook mogelijk. Een marmeren keukenblad is vrijwel altijd voorzien van een glanzende afwerking. Combineer dit blad daarom wel altijd met hoogglans keukenkastjes voor een stijlvol geheel.

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van je marmeren keukenblad?

Is een marmeren keukenblad of een marmerlook aanrechtblad iets voor jou? Neem dan een kijkje in een van onze showrooms. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak om er zeker van te zijn dat een keukenadviseur van Keuken Kampioen alle tijd voor jou kan nemen. Zij zullen je van een persoonlijk en deskundig advies voorzien en geven je geheel gratis en vrijblijvend een mooie 3D tekening voor jouw keuken met aanrechtblad van marmer. Ook bekijk en vergelijk je de marmer aanrechtbladen eenvoudig in onze uitgebreide showroom.

 

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Terug
Sluiten