Greeploze keukens

Een greeploze keuken kenmerkt zich door zijn strakke en minimalistische uitstraling. Dit type keuken valt daarmee binnen de moderne keukenstijl. Een keuken noemen we greeploos als er in plaats van grepen andere technieken worden toegepast om de keukendeurtjes en –laden te openen. Denk aan een push-to-open systeem, waarbij de kasten automatisch openen door slechts een duwtje te geven. Ook een smalle opening of greeplijsten boven de deurtjes en laden zien we veel terug in greeploze keukens. Wil jij je keuken greeploos maken en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Keuken Kampioen vertelt je meer over de mogelijke uitvoeringen, voor- en nadelen en de soft motion techniek. Laat je inspireren door Keuken Kampioen!

Greeploze vs. semi-greeploze keukens: wat zijn de verschillen?

Bij de greeploze keuken stijl heb je de keuze tussen een volledig greeploze keuken vs. een semi-greeploze keuken. Beide keuken soorten hebben geen duidelijk zichtbare grepen. Bij een geheel greeploos ontwerp worden de deuren geopend door ze open te trekken of door een speciale push-to-open techniek. Hiermee open je de deur door erop te drukken. Een semi-greeploos ontwerp betekent dat de keukendeuren goed verstopte grepen hebben. Bijvoorbeeld een keuken met greeplijst. Hierbij bevindt zich een opening net onder het aanrechtblad. Met een semi-greeploze keuken wordt er geen mechanisch systeem geïnstalleerd. Een semi-greeploze keuken met greeplijsten is daarmee ook vaak goedkoper dan een volledig greeploze keuken.

Greeploze keukens in verschillende kleuren

Houd je van greeploos, dan houd je waarschijnlijk ook van strak, minimalistisch, modern en ruimtelijk. Een kleur die daar uitstekend mee samengaat is wit. Witte greeploze keukens hebben een open en frisse uitstraling door de combinatie van strakke elementen en lichte kleuren.

Een greeploze keuken in hoogglans wit zorgt daarbij voor een nog luxere uitstraling en extra ruimtelijkheid dankzij de reflectie van de glanzende fronten. Ga je liever voor een stijlvolle, zachte look en een eenvoudig te onderhouden keuken? Dan is een mat witte greeploze keuken een goede optie.

Houd je van een stoere en imposante uitstraling? Dan is een greeploze zwarte keuken misschien wat je zoekt. Een zwarte greeploze keuken past perfect in industriële en moderne interieurs en trekt de aandacht in elke ruimte.

Soft motion techniek

Bij het openen en sluiten van keukenlades en keukenkastjes kunnen beschadigingen ontstaan wanneer dit met teveel kracht gebeurt. Om dit te voorkomen, en om te genieten van een altijd moeiteloze geruisloze en zachte sluiting van je keukenkastjes en lades, kun je deze laten uitvoeren met de Soft Motion techniek (ook wel de Soft Close techniek genoemd). Met dit systeem sluit je zacht en geruisloos jouw keuken lades en uittrekelementen. Hierdoor blijven jouw keukenkastjes en -lades ook nog eens langer mooi.

Greeploze onderdelen in de keuken

Bij een greeploze keuken wordt vaak gedacht aan greeploze keukenkasten en greeploze keukendeurtjes. Wil je graag een nog strakkere keuken? Voer dan de greeploze trend door in alle keukenonderdelen. Kies bijvoorbeeld voor een greeploze oven, greeploze koelkast en greeploos kookeiland. Hiermee versterk je de strakke uitstraling in jouw keuken. Het resultaat is een prachtige en minimalistische look.

Meer weten? Plan dan nu eenvoudig online een afspraak in bij Keuken Kampioen!

Bent je enthousiast geworden over een greeploze keuken? Plan dan eenvoudig een afspraak in met een van onze keukenadviseurs en laat je inspireren! We ontvangen je graag in één van onze showrooms om je alles te vertellen over de mogelijkheden van een greeploze keuken bij jou thuis.