Keuken kopen

7 tips bij het kopen van een keuken

Ga je een nieuwe keuken kopen? Zorg dat je voorbereid op pad gaat. Dit maakt het keuken koopproces een stuk eenvoudiger. Meet de ruimte vast op en bedenk wat je wel of juist niet in de keuken wilt plaatsen. Samen met een keukenadviseur kun je nu eenvoudig jouw ideale keuken samenstellen. Heb je al een bepaald budget in gedachte? En voor welke keukenstijl en -opstelling wil je gaan? Door er van tevoren goed over na te denken vind je sneller jouw ideale keuken. Met het volgende stappenplan en de handige keuken kopen tips van Keuken Kampioen wordt de keuze een stuk eenvoudiger!

1. Welke keukenstijl past bij mij?

De eerste stap bij het kiezen van de nieuwe keuken is het bepalen van de keukenstijl. Door het kiezen van een specifieke stijl -en het uitsluiten van andere stijlen- maak je zonder dat je het door hebt al een grote keuze uit de talloze mogelijkheden. Past de moderne interieurstijl bij jou? Een moderne keuken beschikt vaak over een strakke vormgeving. Dit kun je creëren door te kiezen voor greeploze keukenkastjes, strakke vormen en lijnen, een minimalistische kookplaat en rustige (en vaak hoogglans) kleuren. Kies je juist voor een landelijke keuken? Daar passen nostalgische elementen, zoals een oven op pootjes, planken aan de wand, klassieke details en warme en lichte kleuren juist perfect bij. Bij een industriële keuken zien we vaak de materialen metaal, staal en natuursteen terugkomen. In deze keukenstijl komen donkere kleuren perfect tot hun recht. Meer keuken kiezen tips? Doe dan meer inspiratie op, online of in een van onze winkels!

2. Welke keukenopstellingen zijn mogelijk?

Na het bepalen van de keukenstijl, is het belangrijk om de opstelling van de keuken te bepalen. Heb je een kleine keuken of slechts één wand ter beschikking? Dan is vaak alleen een rechte keuken mogelijk. Wanneer je meerdere wanden vrij hebt, dan is een hoekkeuken of parallel keuken wellicht een mogelijkheid. Heb je een grote keuken met veel ruimte in het midden? Overweeg dan een keuken met kookeiland of keukenbar. De open keuken wordt hierdoor een plek waar veel tijd wordt doorgebracht. Het kookeiland of de keukenbar is niet alleen geschikt om aan te koken, maar ook om aan plaats te nemen wanneer je gasten ontvangt. Meer tips voor de ideale keukenopstelling? De keuken indeling tips van Keuken Kampioen helpen je een stuk verder!

3. Bepaal het budget van de keuken

Als je een nieuwe keuken gaat kopen is het fijn als je weet wat het ongeveer gaat kosten. Maar wat kost een nieuwe keuken nu precies? De kosten voor een nieuwe keuken zijn erg uiteenlopend. Je kunt het namelijk zo gek maken als je zelf wilt. Wil je een keuken met luxe apparatuur met de nieuwste snufjes? Dan ben je uiteraard een stuk meer kwijt dan wanneer je kiest voor een keuken met standaard apparatuur. Om je een indicatie te geven van de gemiddelde prijs van een keuken varieert de prijsrange vaak van €5000 tot €20.000. Dit is een brede prijsrange, gezien er van alles mogelijk is. Wanneer je gaat voor een kleine, simpele keuken kun je voor €5000 al klaar zijn. Ga je voor een luxe keuken met kookeiland en apparatuur met de nieuwste snufjes? Dan komt €20.000 meer in de buurt. Wil je de prijs van jouw keuken bepalen? De nieuwe keuken kosten kun je inzichtelijk maken met de budgetplanner van Keuken Kampioen.

4. Inspiratie opdoen en voorbeelden van keukens

Nu je een idee hebt voor de stijl en indeling van de keuken, is het fijn om diverse keuken ideeën te verzamelen. Print een aantal voorbeeldkeukens voor jezelf uit, die in de buurt komen van jouw wensen. Door deze keuken inspiratie en voorbeelden te verzamelen, is het makkelijker om jouw ideale keuken samen te stellen. Keuken inspiratie kun je eenvoudig opdoen door keukens op de website van Keuken Kampioen te bekijken. Ook platformen zoals Pinterest helpen je bij het opdoen van inspiratie voor de keuken. Je vindt hier bijvoorbeeld talloze kleine keuken ideeën of tips voor bijzondere inrichtingen. Neem al je ideeën mee naar de showroom, zodat niet alleen jij, maar ook de keukenadviseur nu precies weet wat jij wilt!

5. Je keuken (laten) ontwerpen

Heb je een idee voor de stijl en opstelling van jouw nieuwe keuken? Dan is het tijd om jouw keuken te ontwerpen. Het fijnste is om dit te laten doen door een keukenexpert. Zij hebben namelijk een goed beeld van wat wel en niet mogelijk is in jouw situatie. Het kan goed zijn dat jij met bepaalde aspecten nog geen rekening hebt gehouden. Samen met een adviseur kun je jouw keuken inrichten en ontwerpen naar wens. Wil je zien hoe de keuken er uit komt te zien? Geen probleem! De keuken adviseur van Keuken Kampioen laat het graag zien in 3D!

Wil je liever vanuit huis zelf al jouw keuken samenstellen? Gebruik dan de 3d keukenplanner  van Keuken Kampioen. Met deze tool kun je eenvoudig de keuken tekenen en online jouw 3d keuken ontwerpen. Het 3d keukenontwerp kun je daarnaast geheel aankleden naar jouw wensen.

6. De nieuwe keuken kopen

Heb je jouw ideale keuken samengesteld? Dan is het tijd om jouw nieuwe keuken te kopen. Aangezien de keuken vaak volledig wordt afgestemd op jouw wensen, moet je uitgaan van een langere levertijd. Laat je daarom van tevoren goed informeren hoe lang het duurt voor je de keuken gaat bestellen. Wil je een showroomkeuken kopen? In dat geval is de levertijd vaak een stuk korter, gezien de keuken al in de juiste vorm is opgesteld. Twijfel je nog waar je de keuken gaat kopen? Neem dan een bezoekje aan diverse showrooms en kijk waar jij je fijn bij voelt. Een goed advies en een goede garantie is erg belangrijk!

7. Levering en montage van de keuken

Je hebt je keuken gekocht, gefeliciteerd! Nu wil je wellicht meer informatie over de keuken montage en de levertijd van de keuken. De levertijd van een nieuwe keuken is vaak tussen de drie en vier weken. In overleg kunnen we altijd bekijken of we jouw keuken eerder kunnen leveren. Voor showroomkeukens gelden andere levertijden. Dit verschilt per showroommodel dus hiervoor kun je het beste contact opnemen met de showroom waar je jouw keuken hebt gekocht. De bezorging van jouw keuken wordt door de vertrouwde service- en montagedienst van Keuken Kampioen gedaan. Heb je een keuken inclusief montage en installatie gekocht? Dan nemen wij alles uit handen! Houd er wel rekening mee dat het bezorgen en monteren van jouw keuken niet op één dag gebeurt. Eerst bezorgen we alles en de volgende dag monteren we de keuken. ‘Wat kost een nieuwe keuken inclusief montage?’ Wanneer je een keuken bij Keuken Kampioen koopt, kun je voor een scherpe prijs de montage toevoegen. Meer informatie over de keuken montage kosten vertelt een keuken adviseur je graag in een van onze showrooms.

Advies bij het kopen van een keuken?

Wil je ook een nieuwe keuken kopen? Maak dan een afspraak en kom naar een van onze showrooms voor een uitgebreid keukenadvies. Onze keukenexperts laten je graag alle mogelijkheden zien. Daarnaast voorziet de keukenadviseur je van persoonlijk advies en handige tips. Tot slot stellen zij samen met jou jouw ideale keuken samen!

Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw eigen keuken

Maak nu geheel gratis een 3D ontwerp van jouw persoonlijke keuken. Kies de opstelling, kleur, keukenblad en nog veel meer met onze handige 3D ontwerp tool.

  • Bepaal zelf de look van jouw nieuwe keuken
  • een gratis 3d ontwerp in slechts 3 stappen
Bereken jouw keukenprijs

Wat kost jouw nieuwe keuken?

Kies zelf wat je allemaal aan deze keuken wilt aanpassen of toevoegen en ontvang gratis en vrijblijvend een prijsindicatie van jouw persoonlijke keuken

  • KIES ZELF WAT JE ALLEMAAL IN DE KEUKEN WILT
  • ONTVANG BINNEN 5 MINUTEN EEN PRIJSINDICATIE
Terug
Sluiten