Keuken kopen

Keuken kopen

Bij het kopen van een keuken komt veel kijken. Keuken Kampioen helpt je en geeft je vijf tips zodat je voorbereid de showroom instapt!

Keuken kopen

Het kopen van een keuken is een spannende gebeurtenis. Het gebeurt immers niet elke dag en is een flinke investering.

Juist omdat je waarschijnlijk niet vaak een keuken aanschaft, is het handig als je weet waar je op moet letten bij het kopen van een keuken. Keuken Kampioen helpt je daarbij en geeft je vijf tips die je helpen bij het kopen van een keuken.

1. De beschikbare ruimte

De beschikbare ruimte is een bepalende factor bij het kiezen van een keuken. Zeker wanneer je over een kleinere ruimte beschikt, is het goed om van tevoren te kijken welke vorm keuken het beste in jouw keuken past. Heb je plaats voor een U-vormige keuken? Of een keukeneiland? Het opmeten van de ruimte en het schetsen van een plattegrond kunnen helpen met het kiezen van de ideale keukenopstelling.

Probeer de 3D keukenontwerp tool eens om te kijken wat er mogelijk is in jouw keukenruimte. 

2. Keukenstijl kiezen

Bij het kiezen van de juiste stijl voor jouw keuken kun je het beste eerst goed kijken naar de stijl van de rest van jouw woning. Zeker wanneer de keuken in verbinding staat met de woonkamer is het mooi als deze één geheel vormen. Wanneer je moeite hebt met het bepalen van de juiste stijl kun je ook stijlen met elkaar combineren. Houd je bijvoorbeeld van de landelijke stijl, maar je partner meer van modern? Deze stijlen kunnen elkaar mooi aanvullen. Onze deskundige adviseurs helpen je daar graag bij.

Een gratis keukenmagazine ontvangen vol met inspiratie voorbeelden? Dan kun je vast enkele ideeën op doen!

3. Budget voor het kopen van een keuken

Het is misschien niet het leukste gedeelte van het kopen van een keuken, maar het budget van tevoren bepalen is eigenlijk een must. Om dit goed te bepalen, is het handig om met Keuken Kampioen Budgetplanner te ontdekken wat prijzen zijn van van zowel complete keukens als losse apparatuur en keukenelementen. Zo krijg je binnen 5 minuten een idee van wat jouw ideale keuken ongeveer kost.

4. Apparatuur uitkiezen

Een keuken draait natuurlijk niet alleen om de juiste stijl, er moet in gekookt worden! Let bij het kopen van een keuken dus ook op het aanschaffen van goede apparatuur. Het kiezen van de juiste apparatuur hangt samen met hoe vaak je in de keuken bent te vinden. Ben je een echte keukenprins(es)? Dan is een breed fornuis en een grote koelkast wellicht iets voor u. Wil je graag snel klaar zijn met koken? Bekijk dan eens combi-magnetrons, stoomovens en een wokbrander op het fornuis.

Alle informatie over keukenapparatuur kun je hier vinden. 

5. Laat je inspireren

Misschien koop je wel voor het eerst een keuken. Of weet je totaal niet welke stijl keuken bij jouw woning past. Ga dan eerst op zoek naar inspiratie. Deze vind je niet alleen op keukenwebsites of woonbladen, maar ook in jouw omgeving. Wil je voorbeeldkeukens zien en nog meer handige tips voor het kopen van een keuken? Vraag dan ons gratis magazine aan! Hierin kun je alles vinden over waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe keuken.

Ontwerp jouw eigen keuken

Maak nu geheel gratis een 3D ontwerp van jouw persoonlijke keuken. Kies de opstelling, kleur, keukenblad en nog veel meer met onze handige 3D ontwerp tool.

  • Bepaal zelf de look van jouw nieuwe keuken
  • een gratis 3d ontwerp in slechts 3 stappen

Wat kost jouw nieuwe keuken?

Kies zelf wat je allemaal aan deze keuken wilt aanpassen of toevoegen en ontvang gratis en vrijblijvend een prijsindicatie van jouw persoonlijke keuken

  • KIES ZELF WAT JE ALLEMAAL IN DE KEUKEN WILT
  • ONTVANG BINNEN 5 MINUTEN EEN PRIJSINDICATIE
Terug
Sluiten