Keuken kopen

7 tips bij het kopen van een keuken

Een nieuwe keuken kopen? Met een goede voorbereiding zal het koopproces een stuk makkelijker zijn. Meet de ruimte op en bedenk wat je wel en niet in de nieuwe keuken wilt. Samen met de keukenadviseur stel je eenvoudig jouw ideale keuken samen. Een bepaald budget in gedachte? En welke keukenstijl en -opstelling vind je mooi? Door van tevoren na te denken, vind je sneller jouw ideale nieuwe keuken. Met het volgende stappenplan en de handige keuken kopen tips van Keuken Kampioen wordt de keuze een stuk eenvoudiger!

1. Welke keukenstijl past bij mij?

Stap één: het bepalen van de keukenstijl. Door het kiezen van een specifieke stijl worden de mogelijkheden overzichtelijker. Zo heeft een moderne keuken over het algemeen greeploze keukenkastjes, strakke lijnen, een minimalistische kookplaat en rustige (vaak hoogglans) kleuren. Bij een landelijke keuken passen nostalgische elementen zoals een oven op pootjes, wandplanken, klassieke details en warme lichte kleuren. In een industriële keuken zien we vaak het materiaal metaal, staal, natuursteen en donkere kleuren terug. Meer keukenstijl kiezen tips? Doe dan meer inspiratie op, online of in een van onze winkels!

2. Welke keukenopstellingen zijn mogelijk?

Hierna is het belangrijk om de keukenopstelling te bepalen. Een kleine keuken of slechts één wand ter beschikking? Dan is vaak alleen een rechte keuken mogelijk. Wanneer je meerdere wanden vrij hebt, dan is een hoekkeuken of parallel keuken wellicht een mogelijkheid. Overweeg bij een keuken met veel ruimte in het midden een keuken met kookeiland of keukenbar. De open keuken wordt een plek waar veel tijd wordt doorgebracht. De keuken indeling tips van Keuken Kampioen helpen je een stuk verder bij de keukenopstelling keuze.

3. Bepaal het budget van de keuken

Het is fijn als je weet hoeveel de nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. De kosten voor een nieuwe keuken zijn erg uiteenlopend. Een indicatie van de gemiddelde keuken varieert vaak van €5000 tot €20.000. Gezien er van alles mogelijk is, is dit een brede prijsrange. Voor een kleine, simpele keuken kun je voor €5000 klaar zijn. Bij een luxe keuken met kookeiland en de nieuwste snufjes kom je meer in de buurt van €20.000. De kosten van de nieuwe keuken kun je inzichtelijk maken met de budgetplanner van Keuken Kampioen.

4. Inspiratie opdoen en voorbeelden van keukens

Als volgt is het fijn om diverse keuken ideeën te verzamelen. Hierdoor is het makkelijker om jouw ideale keuken samen te stellen. Keuken inspiratie kun je eenvoudig opdoen door keukens op de website van Keuken Kampioen te bekijken. Ook platformen zoals Pinterest helpen je bij het opdoen van inspiratie voor de keuken. Je vindt hier bijvoorbeeld talloze kleine keuken inspiratie of tips voor bijzondere keuken inrichtingen. Neem al je ideeën mee naar de showroom, zodat niet alleen jij, maar ook de keukenadviseur nu precies weet wat jij wilt!

5. Je keuken (laten) ontwerpen

Nu is het tijd om jouw keuken te ontwerpen. Het fijnste is om dit te laten doen door een keukenexpert. Zij hebben namelijk een goed beeld van wat wel en niet mogelijk is. Samen met een keukenadviseur van Keuken Kampioen ontwerp je jouw keuken naar wens in 3D.

Liever vanuit huis jouw keuken ontwerpen? Gebruik dan de 3D keukenplanner van Keuken Kampioen. Met deze tool kun je eenvoudig online de keuken tekenen en ontwerpen. Het 3D keukenontwerp kun je daarnaast geheel aankleden naar jouw wensen.

6. De nieuwe keuken kopen

Wanneer je jouw ideale keuken hebt samengesteld, is het tijd om jouw nieuwe keuken te kopen. Aangezien de keuken vaak volledig wordt afgestemd op jouw wensen, moet je uitgaan van een langere levertijd. Laat je daarom van tevoren goed informeren hoe lang het duurt voor je de keuken gaat bestellen. Bij het kopen van een showroomkeuken is de levertijd vaak een stuk korter, omdat de keuken al in de juiste vorm is opgesteld. Twijfel je nog waar je de keuken gaat kopen? Neem dan een bezoekje aan diverse showrooms en kijk waar jij je fijn bij voelt. Een goed advies en een goede garantie is erg belangrijk!

7. Levering en montage van de keuken

Je hebt je keuken gekocht, gefeliciteerd! De levertijd van een nieuwe keuken is vaak tussen de drie en vier weken. In overleg kunnen we altijd bekijken of we jouw keuken eerder kunnen leveren. Showroomkeukens hebben andere levertijden. Dit verschilt per showroommodel, dus hiervoor kun je het beste contact opnemen met de vestiging waar je jouw keuken hebt gekocht. De bezorging wordt door de vertrouwde service- en montagedienst van Keuken Kampioen gedaan.

Een keuken inclusief montage en installatie gekocht? Dan nemen wij alles uit handen! Houd er wel rekening mee dat het bezorgen en monteren van jouw keuken niet op één dag gebeurt. Eerst bezorgen we alles en de volgende dag monteren we de keuken. Wanneer je een keuken bij Keuken Kampioen koopt, kun je voor een scherpe prijs de montage toevoegen. Meer informatie over de keuken montage kosten vertelt een keukenadviseur je graag in één van onze showrooms.

Advies bij het kopen van een keuken?

Wil je een nieuwe keuken kopen? Maak dan een afspraak en kom naar een van onze showrooms voor een uitgebreid keukenadvies. Onze keukenexperts laten je graag alle mogelijkheden zien. Daarnaast voorziet de keukenadviseur je van persoonlijk advies en handige tips. Tot slot stellen zij samen met jou jouw ideale keuken samen!

Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw eigen keuken

Maak nu geheel gratis een 3D ontwerp van jouw persoonlijke keuken. Kies de opstelling, kleur, keukenblad en nog veel meer met onze handige 3D ontwerp tool.

  • Bepaal zelf de look van jouw nieuwe keuken
  • een gratis 3d ontwerp in slechts 3 stappen
Bereken jouw keukenprijs

Wat kost jouw nieuwe keuken?

Kies zelf wat je allemaal aan deze keuken wilt aanpassen of toevoegen en ontvang gratis en vrijblijvend een prijsindicatie van jouw persoonlijke keuken

  • KIES ZELF WAT JE ALLEMAAL IN DE KEUKEN WILT
  • ONTVANG BINNEN 5 MINUTEN EEN PRIJSINDICATIE
Terug
Sluiten