Afzuigkappen

Een goede afzuigkap is niet meer uit de moderne keuken weg te denken. Afzuigkappen verminderen geur en vocht in jouw keukenruimte en zorgen voor ventilatie. Erg prettig, zeker wanneer jij jouw keuken ook als eet- of woonruimte gebruikt.

Voorkom kookgeurtjes met de juiste afzuigkap

Een afzuigkap is een essentieel onderdeel van een keuken. Alle vrijgekomen geurtjes tijdens het koken moeten goed afgevoerd worden door een passende afzuigkap. Zo kun je na het eten een heerlijk kopje koffie drinken in een fris ruikende ruimte zonder dat je gestoord wordt door een vettige laag op de keukentafel.   

Voor iedere wens de juiste afzuigkap

Voor iedere ruimte zijn er zijn verschillende soorten afzuigkappen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een schouwkap die de aandacht trekt in jouw keuken. Wil je liever een afzuigkap die minder in het oog springt? Kies dan voor een tussenbouw, onderbouw of plafondafzuigkap. Ook de nieuwste downdraft afzuigsystemen behoren tot de mogelijkheden. Deze bevinden zich in het aanrechtblad en zijn vrijwel onzichtbaar. Ideaal wanneer je een hoog plafond heeft en een minimalistische look wilt creëren in de keuken. 

Luchtafvoer of recirculatie?

Luchtjes kunnen afgevoerd worden op twee verschillende manieren. Ten eerste kun je kiezen voor een luchtafvoersysteem waar de lucht meteen naar buiten wordt gevoerd. Ten tweede kun je kiezen voor een circulatiesysteem waarbij de lucht gefilterd wordt om vet en geuren tegen te gaan. De schone lucht wordt hierbij weer terug de keuken in geblazen. Handig wanneer de lucht niet afgevoerd kan worden of wanneer de keuken een beperkte luchttoevoer heeft. Ook bij een kookeiland moet je rekening houden met afvoer of recirculatie. Bekijk goed wat er in jouw keuken mogelijk is! 

Capaciteit afzuigkappen

De capaciteit van een afzuigkap moet passen bij de afmetingen van uw keuken zodat alle kookgeurtjes goed afgevoerd kunnen worden. De capaciteit wordt uitgedrukt in kubieke meter per uur. Je kunt de benodigde capaciteit voor jouw nieuwe afzuigkap berekenen door de kubieke inhoud van jouw keuken in meters te vermenigvuldigen met tien. Dit betekent dat wanneer je een kubieke inhoud van 40m3 hebt, je een capaciteit nodig heeft van minstens 400 m3 per uur. Heb je een open keuken? Dan moet je de kubieke inhoud van jouw keuken vermenigvuldigen met 20. 

Kom naar de winkel

Twijfel je over de juiste afzuigkap? Kom dan langs in één van onze showrooms. Wij vertellen jou graag alles over de verschillende mogelijkheden en helpen je bij jouw keuze. Bovendien ben je bij ons verzekerd van de laagste internetprijs.

Verschillende soorten afzuigkappen

Blokschouw

Blokschouw afzuigkappen

De blokschouw afzuigkap wordt aan de muur gemonteerd. Ze kunnen direct aan de wand boven de kookplaat worden gemonteerd en zijn beschikbaar in veel verschillende uitvoeringen. Het is het meest standaard type afzuigkap.

Eilandschouw

Eilandschouw afzuigkappen

Eilandschouw afzuigkappen zijn speciaal bedoeld om boven een kookeiland te plaatsen. Ze worden aan het plafond gemonteerd en zijn aan alle kanten netjes afgewerkt. Een eilandschouw koopt je bij Keuken Kampioen, waar je een ruim assortiment afzuigkappen vindt.

Wandschouw

Wandschouw afzuigkappen

Ben je op zoek naar een wandschouw afzuigkap? Bij Keuken Kampioen ben je hiervoor aan het juiste adres. De wandschouw afzuigkap wordt aan de muur gemonteerd en is er in verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een plat of een schuin aflopend model. Ook zijn er diagonale modellen die voorkomen dat je jouw hoofd stoot.

Vlakscherm

Vlakscherm afzuigkappen

Een vlakscherm afzuigkap wordt weggewerkt in de bovenkast en zuigt lucht af door middel van een uittrekbaar scherm. Wanneer je de afzuigkap niet gebruikt, schuif je deze praktisch onzichtbaar in. Een vlakscherm afzuigkap koop je bij Keuken Kampioen, waar je een ruim assortiment afzuigkappen vindt.

Plafondunit

Plafondunit afzuigkappen

De naam zegt het al: een plafondunit afzuigkap wordt ingebouwd in het plafond. Dit maakt de afzuigkap bijvoorbeeld erg geschikt om boven een kookeiland te plaatsen. Ben je op zoek naar een plafondunit? Bij Keuken Kampioen vind je deze afzuigkap in diverse uitvoeringen.

Inbouw afzuigkap

Inbouw afzuigkappen

Een inbouwafzuigkap of inbouwunit afzuiging is een afzuiging die wordt ingebouwd in de keuken. De afzuigkap wordt volledig weggewerkt in een keukenkastje. Bij Keuken Kampioen vind je een ruim assortiment afzuigkappen. Ook voor een inbouwunit ben je bij ons aan het juiste adres!

Geïntegreerde afzuigkap

Geïntegreerde afzuigkappen

Geïntegreerde afzuigkappen zijn onzichtbaar tot je deze opentrekt om te gebruiken. Dit type afzuigkap wordt geplaatst tussen twee bovenkasten en voorzien van een keukenpaneel in de stijl van jouw keuken. Een geïntegreerde afzuigkap kopen die bij jouw wensen past, doe je bij Keuken Kampioen. Naast kampioen in keukens, zijn wij namelijk ook kampioen in geïntegreerde afzuigkappen.

Veldafzuiging

Veldafzuiging is een efficiënte en doeltreffende manier van afzuigen. Deze innovatieve afzuigsystemen verwijderen kookgeuren- en dampen direct bij de bron: het kookveld. Daarbij zijn deze moderne afzuigsystemen een luxe, minimalistische vervanger voor de traditionele afzuigkap