Hoekkast keuken
rode carrousel hoekkast
hoekkasten

Hoekkast keuken oplossingen

Een hoekkast komt bijna in iedere keuken voor. Hierbij kun je kiezen uit mooie verschillende systemen om de hoek van jouw keuken optimaal te benutten. Wil je hier graag spullen opbergen die je niet vaak gebruikt? Dan kun je kiezen voor standaard kastindelingen, bijvoorbeeld met planken. Wanneer je spullen in deze hoekkast opbergt die je wel vaak gebruikt, dan is het fijn als je hier goed bij kan. Hiervoor zijn diverse oplossingen mogelijk en hier vertellen wij je graag meer over!

Een hoekkast in de keuken

Wanneer je kiest voor een hoekkeuken, L-keuken of U-keuken ontkom je niet aan een hoekkast. In de hoek is de keukenkast moeilijker te bereiken doordat je er alleen bij kan via het deurtje ernaast. Gelukkig is er voor iedere keuken een hoekoplossing te vinden. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende, doordachte opbergsystemen waarmee je de ruimte optimaal benut en makkelijk bij je keukenvoorraad kunt. Een hoekkast in de keuken is daardoor op allerlei efficiënte manieren in te richten. 

Voor- en nadelen van een hoekkast

Afhankelijk van jouw keuken en de hoekoplossing die je kiest, heeft een hoekkast verschillende voor- en nadelen. Kies je voor een standaard hoekonderkast met legplanken, dan heb je beperkte toegang tot het achterste gedeelte van de kast. Zet hier dan spullen neer die je weinig gebruikt, maar die je wel een plekje wilt geven in de keuken. Naast de traditionele hoekonderkast zijn er tegenwoordig allerlei innovatieve oplossingen voor de keukenhoek, zoals de carrouselkast en het Le Mans systeem. Deze oplossingen voor de hoekkast in de keuken zijn weliswaar prijziger, maar zorgen er wel voor dat je heel gemakkelijk bij al jouw spullen kunt. 

 

Le Mans kast

De Le Mans kast is een moderne, luxe hoekoplossing die optimaal bereikt biedt voor jouw keukenvoorraad. Het Le Mans systeem bestaat namelijk uit één, twee of drie plateaus boven elkaar die je volledig uit de kast naar buiten kunt draaien. De ruime plateaus zijn ideaal voor keukengerei dat je dagelijks gebruikt, bijvoorbeeld pannen of serviesgoed.  

Carrouselkast

Voor de hoekkast van de keuken is een carrousel een goede oplossing. De carrouselkast bestaat uit ronde plateaus die je kunt draaien. De keukenspullen die achteraan staan draai je moeiteloos naar voren om ze vervolgens eenvoudig uit de kast te halen. Met deze draaicarrousel in de keuken geniet je van praktische opbergruimte.

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Keukenkastjes overzicht
+
Apothekerskast

Een apothekerskast in de keuken is smalle, langwerpige kast met meerdere plateaus. Hiermee haal je een…

+
Hoekkast

Een hoekkast komt bijna in iedere keuken voor. Hierbij kun je kiezen uit verschillende systemen

+
Bovenkast

Boven keukenkastjes zijn praktisch en efficiënt. Door een bovenkast of hangkast in de

+
Onderkast

De keuken onderkast is de meest klassieke variant die in bijna iedere keuken terug te vinden

+
Hoge keukenkast

De hoge keukenkast is ideaal wanneer je een kleine ruimte ter beschikking hebt

+
Losse keukenkast

Losse keukenkasten maken het mogelijk je keuken praktisch en efficiënt in te delen...

  • Lees meer
+
Keuken kastenwand

De keuken kastenwand is een stijlvolle oplossing voor meer opbergruimte in de keuken. Immers kun je in

Terug
Sluiten