De keuken achterwand: een functioneel stijlelement

De achterwand in de keuken is van grote invloed op de uitstraling van je keuken. Zo creëer je met een kleurrijke tegelwand weer een compleet ander effect dan met een strakke, betonlook keuken achterwand. Naast de decoratieve functie beschikt de achterwand ook over een functionele rol. Deze wand dient namelijk ook als spatwand in de keuken. Wil je liever een extra lage spatwand voor een strak en minimalistisch aanzicht? Kies dan voor alleen een spatscherm in de keuken waar het nodig is, namelijk bij de kookplaat. Kortom, de mogelijkheden met spat- en achterwanden zijn eindeloos. Keuken Kampioen geeft je alvast wat tips en inspiratie.

Keuken achterwand ideeën

Wanneer je op zoek bent naar keuken achterwand ideeën, ben je bij Keuken Kampioen aan het juiste adres. De mogelijkheden zijn uiteenlopend en je kiest uit diverse materialen, kleuren en afwerkingen. Wanneer je houdt van een klassieke of landelijke uitstraling kom je al snel bij de authentieke tegelwand uit. Daar houden de mogelijkheden nog niet op. Zo kun je kiezen voor een grote tegel in een neutrale kleur voor een rustige basis. Anderzijds zorgen kleine tegeltjes met meerdere kleurtinten voor een sfeervol en levendig effect.

Wie meer houdt van modern en strak, heeft ook allerlei keuzemogelijkheden. Een populaire variant is de glazen achterwand in de keuken. Hiermee realiseer je een strakke, ruimtelijke look. Wil je nog meer keukenwand inspiratie opdoen? Bekijk dan onze uitgebreide keukencollectie online. Hier zijn diverse keukens met verschillende achterwanden te zien.

Materialen voor de keuken achterwand

Afhankelijk van de stijl die je wilt creëren, zijn er diverse materialen om uit te kiezen. Een glazen achterwand in de keuken zorgt niet alleen voor een modern aanzicht, maar is ook bijzonder hygiënisch. Hetzelfde geldt voor een rvs achterwand in de keuken. Dit materiaal zorgt bovendien in combinatie met rvs keukenapparatuur voor een stijlvol en gebalanceerd geheel. Een achterwand in de keuken met betonlook past eveneens uitstekend bij een moderne stijl. Bovendien is de tijdloze, grijze tint moeiteloos te combineren met andere kleuren.

Houd je van exclusiviteit, warmte en sfeer? Dan is een houten of marmeren achterwand in de keuken een uitstekende optie. Deze materialen zorgen voor een zeer sfeervol uiterlijk, zeker wanneer de achterwand direct doorloopt vanuit het werkblad. Ben je op zoek naar een praktische en veelzijdige achterwand die in alle denkbare kleuren en prints uitvoerbaar is? Kies dan voor een aluminium achterwand in de keuken of een variant van kunststof. Kortom, de mogelijkheden wat betreft materialen zijn eindeloos.

Keuken spatwand voor verschillende stijlen

Voor iedere keukenstijl is een passende achterwand te vinden: van een moderne en design keuken tot een klassieke en landelijke keuken. Wat dacht je van sfeervolle, houten planken als achterwand in je landelijke keuken? Ook in witte, moderne keukens is een houten spatwand een prachtige, warme toevoeging.

Anderzijds gaat een volledig houten keuken weer beter samen met een neutrale, witte, grijze of zwarte achterwand. De houten keukenkasten zijn namelijk al vrij druk en opvallend van zichzelf, afhankelijk van de hoeveelheid nerven en knoesten. Bij een industriële keuken is een stoere tegelachterwand bij uitstek geschikt. Dit zijn vaak kleine tegels in verschillende kleuren, wat zorgt voor een verweerd en levendig uiterlijk. Daarnaast gaat een industrieel interieur ook perfect samen met de robuuste betonlook. 

Optie voor het plaatsen van de keuken achterwand

Heb je al een keuken achterwand en wil je deze vervangen voor een nieuwe, frisse look? Wanneer het oppervlak glad en mat is, kun je de achterwand in de keuken verven. Met deze relatief snelle en voordelig optie geef je jouw keuken in een mum van tijd een heel ander uiterlijk. Ook kun je voor de achterwand in de keuken behang kiezen. Het voordeel hiervan is dat je uit alle denkbare kleuren en prints kiest, zodat je de spatwand perfect afstemt op je keukeninterieur.

Heb je tegels in jouw keuken en wil je wel eens wat anders? Het is mogelijk om een nieuwe achterwand in de keuken over tegels heen te plaatsen. Dat kan met verschillende materialen, zoals een aluminium of kunststof achterwand. Ook kun je de achterwand van de keuken stucen om deze nieuw leven in te blazen. Eventueel kun je het stucwerk combineren met een lage spatrand.

Keuken achterwand mogelijkheden bij Keuken Kampioen

Ben je op zoek naar een achterwand in de keuken en wil je meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Maak dan een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek beantwoorden onze keukenspecialisten graag al jouw vragen.

Ook voorzien zij je van een deskundig, persoonlijk advies en handige tips. In onze showroom kun je bovendien terecht voor keukenwand inspiratie doordat diverse keukens met achterwand hier netjes staan opgesteld. Zo ontdek je direct wat jou het meest aanspreekt.