Hoge keukenkasten

De hoge keukenkast: praktisch en veelzijdig

Een hoge keukenkast is ideaal wanneer je de ruimte in jouw keuken efficiënt wil benutten. Dit type keukenkast is hoog en beschikt daarom over extra veel opbergruimte. Met enkele hoge keukenkasten kun je al een groot deel van je keukengerei en voorraad kwijt. Doordat je kiest uit verschillende stijlen, uitvoeringen en formaten is er altijd een hoge kast voor jouw keuken te vinden. Keuken Kampioen vertelt je meer over de eindeloze mogelijkheden van hoge keukenkasten.

Wat is een hoge keukenkast?

De hoge keukenkast is in feite een combinatie van een onderkast, bovenkast en de ruimte daartussenin. Aangezien de keukenkast hoog is, geniet je van extra veel opbergruimte. Een hoge kast in de keuken is daarom ideaal om serviesgoed, pannen, keukengerei en etenswaren in op te bergen. Bovendien zie je de inhoud van de kast in één oogopslag, zodat je spullen eenvoudig kunt vinden. Zelfs wanneer je gaat voor een hoge hoekkast in de keuken heb je makkelijk en snel overzicht dankzij slimme oplossingen, zoals een Le Mans systeem of een carrouselkast. Kortom, een keuken met hoge kasten is praktisch en efficiënt.

Model, materiaal en uitvoering hoge keukenkasten

Van een losse hoge keukenkast tot een ingebouwde hoge servieskast: hoge keukenkasten zijn er in diverse uitvoeringen. Zo is er voor ieder wat wils. Wil je graag een hoge kast zonder dat deze te massaal oogt en veel ruimte in beslag neemt? Kies dan voor een smalle hoge kast. Dankzij de hoogte kun je er alsnog veel in kwijt, terwijl de kast er strak en slank uitziet.

Wanneer je lades fijner vindt dan een kast, is daar ook een oplossing voor. Kies dan voor een hoge keukenkast met lades, waarbij het onderste gedeelte bestaat uit enkele lades en het bovenste gedeelte een klassieke kastvorm heeft.

Naast een rechte, hoge kast kun je ook gaan voor een hoge hoekkast in de keuken. De hoek is het gedeelte in de keuken dat toch niet vaak gebruikt wordt als werkplek. Door te kiezen voor een hoge hoekkast maak je daarom optimaal gebruik van de ruimte in jouw keuken. Tot slot is het ook altijd mogelijk om een losse hoge keukenkast te kopen wanneer je in jouw huidige keuken een gebrek aan opbergruimte hebt.

Industriele hoge keukenkast
Landelijke keukenkast
grijze hoge keukenkast
hoge keukenkast
moderne hoge keukenkast

Hoge keukenkast met apparatuur

Naast opbergruimte is een hoge keukenkast ideaal om apparatuur in te verwerken. Aangezien de keukenkast hoog genoeg is, kun je de apparatuur op een voor jou prettige werkhoogte plaatsen. Een combinatie die je vaak ziet is een hoge keukenkast voor oven of combimagnetron. Deze apparaten moeten op redelijke hoogte geplaatst worden om er efficiënt mee te kunnen werken.

Anderzijds kun je ook gaan voor een hoge keukenkast voor de koelkast. De ruimte die anders boven de koelkast onbenut zou blijven, kun je dan ook gebruiken. En wat dacht je van een hoge keukenkast voor de vaatwasser? Een vaatwasser op hoogte brengt extra comfort met zich mee tijdens het in- en uitruimen.

Hoge keukenkasten in diverse kleuren

Hoge keukenkasten zijn in vrijwel alle kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. Vaak hoort de hoge kast bij de andere keukenkastjes en is alles in dezelfde kleur uitgevoerd. Een gangbare keuze is de hoge keukenkast in wit, wat voor vrijwel iedere keukenstijl geschikt is. Een strakke, greeploze afwerking past in moderne keukens, terwijl een witte, gekaderde kast met knopgreep de klassieke of landelijke keukenstijl complementeert. .

Daarnaast kun je ook met afwerking de gewenste sfeer creëren. Wanneer je kiest voor een hoge keukenkast in hoogglans wit ga je voor een moderne en ruimtelijke uitstraling. Anderzijds is een matte afwerking stijlvol en tijdloos. Naast het gangbare wit zijn er vele andere kleuren om uit te kiezen. Het kleurenpalet  varieert van levendige natuurtinten, zoals hout en beton, tot gewaagde kleuren als okergeel en safarigroen. Wanneer je gaat voor een losse hoge keukenkast is het makkelijker om voor een ander kleurtje te kiezen dan de rest van de keuken. Kies bijvoorbeeld voor een frisse accentkleur om een unieke draai aan je keuken te geven. 

Maten hoge keukenkasten

De maten van hoge keukenkasten kunnen behoorlijk variëren. Wanneer je gebrek aan ruimte in de keuken hebt, kun je altijd nog de hoogte ingaan met een hoge kast. Ga in dat geval voor een extra hoge keukenkast, zoals de hoge smalle keukenkast van 30 cm breed. De smalle vormgeving is ideaal wanneer je weinig ruimte hebt. Bovendien oogt een smalle kast ook modern en minimalistisch, wat ten goede komt aan strakke keukenstijlen.

Wanneer je voor een iets bredere variant wilt gaan, is de standaard hoge keukenkast van 40 cm breed iets voor jou. Echter is vaak in de praktijk een hoge kast 50 cm breed, wat meestal net zo breed is als de overige keukenkastjes. Er bestaat zelfs een hoge keukenkast van 60 cm breed, wat ideaal is wanneer je keukenapparatuur of grote pannen op wilt bergen in de kast. Naast de standaardmaten is het mogelijk om je hoge kasten precies op maat te laten maken bij Keuken Kampioen. Zo past de keuken met hoge kasten als gegoten in jouw ruimte.  

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Wil je meer weten over de mogelijkheden van hoge kasten? Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek brengen onze keukenspecialisten jouw wensen in kaart. Bovendien helpen onze deskundige adviseurs je graag persoonlijk met al jouw vragen, voorzien je van handige tips en denken mee in slimme oplossingen voor jouw keuken.

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Keukenkastjes overzicht
+
Apothekerskast

Een apothekerskast in de keuken is smalle, langwerpige kast met meerdere plateaus. Hiermee haal je een…

+
Hoekkast

Een hoekkast komt bijna in iedere keuken voor. Hierbij kun je kiezen uit verschillende systemen

+
Bovenkast

Boven keukenkastjes zijn praktisch en efficiënt. Door een bovenkast of hangkast in de

+
Onderkast

De keuken onderkast is de meest klassieke variant die in bijna iedere keuken terug te vinden

+
Hoge keukenkast

De hoge keukenkast is ideaal wanneer je een kleine ruimte ter beschikking hebt

+
Losse keukenkast

Losse keukenkasten maken het mogelijk je keuken praktisch en efficiënt in te delen...

+
Keuken kastenwand

De keuken kastenwand is een stijlvolle oplossing voor meer opbergruimte in de keuken. Immers kun je in

Terug
Sluiten