De apothekerskast: efficiënt en overzichtelijk

Een apothekerskast is een hoge, smalle kast met enkele plateaus. Met één beweging trek je de hele kast naar buiten en heb je goed overzicht van jouw keukengerei. Een apothekerskast in de keuken is ideaal om ‘gaten’ op te vullen en zo de ruimte optimaal te benutten. Wanneer je bijvoorbeeld een smalle ruimte over hebt naast je huidige keukenkasten is een apothekerskast de ultieme uitkomst. Meer weten over deze praktische en veelzijdige opbergkast? Keuken Kampioen vertelt je alles over de mogelijkheden qua soort, stijl, kleur en de afmetingen van een keuken apothekerskast.

Een apothekerskast in de keuken

Een keuken met apothekerskast is praktisch en efficiënt. Deze kast neemt namelijk weinig ruimte in beslag en is toch geschikt om veel keukenspullen in op te bergen. Dat komt doordat het een smalle en vrij diepe kast is met meerdere plateaus. De apothekerskast inrichting is dankzij de plateaus bovendien overzichtelijk. Op de verschillende draagplanken kun je kleinere voorraden eenvoudig sorteren. Denk daarbij aan kruidenpotjes, flessen en voedselverpakkingen. Je schuift de kast eenvoudig en soepel naar buiten dankzij speciale apothekerskast geleiders. Vervolgens heb je direct overzicht van de inhoud en kun je overal gemakkelijk bij. 

Wil je graag een nieuwe keuken met apothekerskast kopen? Kies er dan voor om een apothekerskast op maat in te laten bouwen. Daarnaast gebeurt het vaak dat een keuken met keukenkastjes in standaard maten nét niet precies in een ruimte past. In dat geval is een losse apothekerskast ideaal om de ruimte op te vullen en zo optimaal gebruik te maken van de ruimte. Naast de moderne inbouwvariant bestaan er ook nog vrijstaande, brede apothekerskasten voorzien van de typische vakken voor een geordend, efficiënt opbergsysteem. 

Apothekerskast
Kleine apothekerskast
Blauwe apothekerskast
Apothekerskast open
Apothekerskast dicht

Apothekerskasten in diverse stijlen

Een apothekerskast voor in de keuken is uitvoerbaar in verschillende kleuren, stijlen en materialen. Afhankelijk van het type kast zijn de mogelijkheden uiteenlopend. Ga je voor een strakke, minimalistische keuken? Dan ligt een ingebouwde, moderne apothekerskast het meest voor de hand. De inbouwvariant is natuurlijk ook geschikt voor andere keukenstijlen. Denk bijvoorbeeld aan een houten of landelijke apothekerskast of een apothekerskast met een industrieel uiterlijk. Het front is dan perfect afgestemd op de rest van de keukenkastjes. Kies je voor een losse apothekerskast in de keuken, dan zijn er eveneens vele opties. Wellicht zoek je naar een antieke of oude apothekerskast met vintage look voor in jouw klassieke keuken? Of wat dacht je van een stoere, metalen of ijzeren apothekerskast? Een apothekerskast van staal heeft een robuust uiterlijk dat perfect past in industriële keukens. Zo is er voor iedere keuken een passende apothekerskast te vinden.  

Apothekerskasten in diverse kleuren

Apothekerskasten zijn, net als andere keukenkastjes, in talloze kleuren verkrijgbaar. Een gangbare keuze is een apothekerskast in het wit. Veel keukenstijlen gaan namelijk goed samen met deze kleur, zodat je een losse apothekerskast eenvoudig combineert met de rest van je interieur. Denk aan een strakke, hoogglans witte moderne keuken of een witte, landelijke keuken met gekaderde fronten. Een andere, veelzijdige optie is een apothekerskast in zwart. Zwart complementeert vaak stoere keukenstijlen, zoals met een industrieel uiterlijk of betonlook, maar ook zeker moderne, zwarte keukens. De kleurkeuze is afhankelijk van het type apothekerskast. Wanneer je voor de inbouwvariant gaat, stem je deze af op je andere keukenkastjes. Kies je voor een losse variant, dan kun je ook voor een afwijkende kleur kiezen voor een speels, contrasterend uiterlijk. 

Afmetingen van een apothekerskast

De inbouwvariant voor keukens is vaak een hoge, smalle apothekerskast. Wanneer je echter geen bovenkasten of hoge kasten hebt, is het beter om te gaan voor een lage apothekerskast in een klein formaat. Er zijn verschillende standaard maten voor de breedte. Zo kun je kiezen voor een apothekerskast van 15, 30, 40, en 60 cm breed. Extra smalle afmetingen, zoals de apothekerskast van 15 of 20 cm breed, zijn ideaal om kleine ruimtes op te vullen. Een apothekerskast in de keuken van 30 cm breed is het meest gangbaar. 

Wanneer je graag een strakke, minimalistische uitstraling wilt behouden, is het aan te raden voor een nog bredere variant te gaan, zoals een apothekerskast van 40 cm of 60 cm breed. Je minimaliseert dan het aantal lijnen in de keuken en geniet toch van dit praktische opbergsysteem. De kasthoogte is afhankelijk van jouw keuken. Kies voor een grote apothekerskast wanneer je ook bovenkasten en hoge kasten hebt. Heb je dat niet, dan is de hoogte afhankelijk van jouw werkbladhoogte en onderkasten. Deze is in de meeste gevallen ongeveer 90 cm. 

Meer informatie over apothekerskasten?

Wil je graag een apothekerskast voor in de keuken kopen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek brengen onze keukenspecialisten jouw wensen in kaart. Bovendien helpen onze deskundige adviseurs je graag persoonlijk met al jouw vragen, voorzien je van handige tips en denken mee in slimme oplossingen voor jouw keuken.

Keukenkastjes overzicht
+
Apothekerskast

Een apothekerskast in de keuken is smalle, langwerpige kast met meerdere plateaus. Hiermee haal je een…

+
Hoekkast

Een hoekkast komt bijna in iedere keuken voor. Hierbij kun je kiezen uit verschillende systemen

+
Bovenkast

Boven keukenkastjes zijn praktisch en efficiënt. Door een bovenkast of hangkast in de

+
Onderkast

De keuken onderkast is de meest klassieke variant die in bijna iedere keuken terug te vinden

+
Hoge keukenkast

De hoge keukenkast is ideaal wanneer je een kleine ruimte ter beschikking hebt

+
Losse keukenkast

Losse keukenkasten maken het mogelijk je keuken praktisch en efficiënt in te delen...

  • Lees meer
+
Keuken kastenwand

De keuken kastenwand is een stijlvolle oplossing voor meer opbergruimte in de keuken. Immers kun je in