kleine keukens
Kleine keukens

Kleine keukens

Het inrichten van een kleine keuken vergt vaak extra aandacht: je wilt genoeg werkruimte hebben, beschikken over goede apparatuur om mee te koken en bovendien moet de keuken ook een uitnodigende sfeer hebben.

Het kost misschien wat meer tijd, maar het is zeker mogelijk. We hebben een aantal zaken op een rijtje gezet om je hierbij te helpen.

Deze tips helpen je om alle beschikbare ruimte in een kleine keuken maximaal te benutten met een praktisch en oogstrelend resultaat!

Gebruik lichte kleuren.

In een kleine keuken is het gebruik van lichte en neutrale kleuren erg aan te raden, omdat deze het ruimtelijk effect bevorderen. Wanneer je lichte kleuren vervolgens combineert met een donkerdere vloer voelt je keuken nog ruimtelijker aan.

Compacte apparatuur.

Vanwege de beperkte ruimte in een kleine keuken is het allereerst van belang dat je goed nadenkt over de noodzakelijke apparatuur. Als je alleen of met z’n tweeën woont, heb je niet zo’n grote koelkast nodig als een huishouden dat uit vijf personen bestaat. Maak je niet bijzonder vaak gebruik van de oven en magnetron? Dan is een combioven misschien wel geschikt. Door op deze manier na te denken, ga je efficiënt met de beschikbare ruimte om. Bovendien kun je zo eenvoudig op keukenapparatuur besparen waardoor je geniet van een praktische én goedkope keuken.

Maak gebruik van bovenkastjes.

Bovenkasten zijn ideaal in een kleine keuken, omdat ze voor extra opbergruimte zorgen. Houd er wel rekening mee dat je niet alle wanden met bovenkastjes volhangt. Dit geeft een benauwd gevoel. Probeer de open sfeer te benadrukken en gebruik naast een of twee bovenkastjes bijvoorbeeld een grote hoge kast naast het aanrecht.

Houd je keuken opgeruimd.

Je kunt wel tien tips krijgen om je kleine keuken groter te laten lijken, maar wanneer de keuken rommelig oogt, heeft geen enkele tip het gewenste effect. Zorg er daarom altijd voor dat spullen zijn opgeborgen in kastjes, zodat de werkruimte leeg is en het ruimtelijke gevoel in je kleine keuken centraal staat.

 
Efficiënte indeling voor kleine keukens

Om de beschikbare ruimte in een kleine keuken maximaal te benutten, is een efficiënte keukenindeling van belang. Zo kun je kiezen voor een smallere wasbak, waardoor je meer ruimte op het werkblad overhoudt. Een mogelijkheid om slim met de kastruimte om te gaan is door te kiezen voor een carrousel- of apothekerskast. Tot slot is het raadzaam om goed na te denken over de plaats van het gasfornuis, de wasbak en de koelkast. Door deze slim te plaatsen, voorkom je dat je elkaar in de wegloopt wanneer je met z’n tweeën staat te koken. 

3D ontwerper

Benieuwd hoe jouw kleine keuken eruit ziet met de indeling zoals je hem voor ogen hebt? Maak dan nu een gratis 3D ontwerp. Onze adviseurs helpen je graag met enkele handigheidjes om jouw keuken helemaal kloppend te maken.  

Je eigen keuken in 3D?

Je wilt een nieuwe keuken, maar weet niet goed waar te beginnen. Er komt dan ook een hoop kijken bij de aanschaf van een nieuwe keuken. Voor welke opstelling kies je en wat voor keukenkastjes zien we straks in jouw keuken terug? Wees gerust; wij kunnen je helpen bij al deze vragen. Een afspraak met één van onze adviseurs neemt hoogstwaarschijnlijk veel van je vragen weg. Hieronder lees je wat je nu al kunt doen.

Gaat de nieuwe keuken passen in mijn woning?
Ben je benieuwd of jouw ideale keuken wel past binnen jouw woning? Ontdek het zelf middels onze 3D ontwerptool. Met deze gratis online tool heb je snel een goed beeld van de mogelijkheden binnen jouw keukenruimte.

Past de keuken binnen het budget?
Wil je alvast weten wat je keuken gaat kosten? Selecteer zelf de opties die je graag in de keuken terugziet en vraag geheel vrijblijvend een prijsindicatie op van jouw eigen toekomstige keuken!

Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw eigen keuken

Maak nu geheel gratis een 3D ontwerp van jouw persoonlijke keuken. Kies de opstelling, kleur, keukenblad en nog veel meer met onze handige 3D ontwerp tool.

  • Bepaal zelf de look van jouw nieuwe keuken
  • een gratis 3d ontwerp in slechts 3 stappen
Bereken jouw keukenprijs

Wat kost jouw nieuwe keuken?

Kies zelf wat je allemaal aan deze keuken wilt aanpassen of toevoegen en ontvang gratis en vrijblijvend een prijsindicatie van jouw persoonlijke keuken

  • KIES ZELF WAT JE ALLEMAAL IN DE KEUKEN WILT
  • ONTVANG BINNEN 5 MINUTEN EEN PRIJSINDICATIE
Terug
Sluiten