Kiest u voor een houten keuken?

Kiest u voor een houten keuken?

Houten keukens zorgen voor een warme, knusse en gezellige uitstraling. Bovendien is het een natuurlijk materiaal. Dit houdt in dat geen enkele houten plank hetzelfde is, zodat u met een houten keuken altijd verzekerd bent van een uniek design. Daarnaast biedt hout vele mogelijkheden. Wilt u meer weten over houten keukens? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden bij Keuken Kampioen.

De mogelijkheden met hout

Er zijn talloze houtsoorten in verschillende kleurtinten en afwerkingen. Ieder type hout heeft een eigen uitstraling. Steigerhout is bijvoorbeeld een ruw type hout dat zich perfect leent voor de landelijke keukenstijl. Kersenhout straalt daarentegen kwaliteit en klasse uit, waardoor het voor een verfijnd effect zorgt. Berkenhout, beukenhout en (massief) eikenhout worden ook veel gebruikt in keukens. Het voordeel van massief eikenhout is dat het ook kan worden geschilderd. Hiermee zit u niet voor altijd aan dezelfde look vast, maar kunt u de keuken opfrissen met een nieuw kleurtje wanneer u toe bent aan iets nieuws. De keuze voor het type hout hangt dus volledig af van het karakter dat de keuken moet uitstralen. Ook praktische overwegingen bepalen de keuze voor het soort hout. Het materiaal dient hitte- en vochtbestendig te zijn, een goede dichtheid te hebben en moet tot slot ongevoelig zijn voor vlekken. Door aan deze voorwaarden te voldoen en het hout het juiste onderhoud te bieden, geniet u gegarandeerd lang van uw houten keuken.

De voor- en nadelen van een houten keuken

Iedere houten keuken is uniek en biedt een natuurlijke, warme uitstraling. Dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor een houten keuken. Bovendien is hout een zeer bewerkelijk materiaal, waardoor u de keuken volledig aanpast aan uw wensen. Daarnaast is eventuele schade aan dit stevige materiaal ook makkelijk te herstellen. Met het juiste onderhoud geniet u jarenlang van een exclusieve keuken. Tot slot is hout zeer goed te combineren met andere materialen en kleuren, zodat u de keuken geheel personaliseert op uw manier. In vergelijking met een kunststof of MDF keuken is een houten keuken wat prijziger, maar dit houdt wel in dat u een uniek design in huis haalt. Gaat een houten keuken toch buiten uw budget? Dan kunt u ervoor kiezen om slechts bepaalde elementen van de keuken in hout uit te voeren. Denk hierbij aan een houten werkblad, keukenfronten of accenten zoals houten legplanken. Bekijk ook eens kunststof met een houtlook. Hiermee haalt u een soortgelijk effect naar boven, maar dan voor een vriendelijk prijsje.

Meer weten over houten keukens bij Keuken Kampioen?

In het gratis Keuken Kampioen magazine vindt u volop inspiratie. Verschillende keukenstijlen, materialen en opstellingen worden hierin uitgelicht. Het magazine bestelt u hier gratis en snel online, zodat u thuis heerlijk rustig het magazine kan doorbladeren, op zoek naar uw perfecte keuken.

Terug
Sluiten