Renoveren keuken

Waar moet u aan denken bij het renoveren van uw keuken?

Een keuken renoveren kan een hele klus zijn. De nodige apparaten of onderdelen vervangen en tegelijkertijd het budget goed in de gaten houden is belangrijk bij het renoveren van een keuken. Met een paar kleine aanpassingen kan uw keuken er weer als nieuw uitzien. Wilt u graag uw keuken renoveren? Keuken Kampioen geeft u enkele tips om hiermee aan de slag te gaan!

Vervang of verf een paar keukenkasten

De keukenkasten, en dan vooral de fronten hiervan, bepalen voor een groot deel de uitstraling van uw keuken. Daarnaast bieden keukenkasten veel opbergruimte voor bijvoorbeeld serviesgoed, pannen en keukengerei. Overweeg bij het renoveren van uw keuken om de keukenkasten te vervangen. Door te kiezen voor splinternieuwe kasten kunt u een efficiëntere indeling van uw opbergruimte maken. Is de binnenkant van uw huidige keukenkasten nog prima en de indeling naar uw zin? Kies er dan voor uw keukenkasten te verven. Deze relatief goedkope oplossing maakt direct een groot verschil.

Voeg een carrousel constructie toe in uw hoekkeuken

Hebt u een hoekkeuken en wilt u de ruimte in de hoek maximaal benutten? Kies dan voor een variant van de carrousel constructie. Bij sommige modellen gaat het om roterende plateaus in de kast, zodat u gemakkelijk de gewenste spullen naar voren kunt halen. Daarnaast zijn er ook half uitschuifbare draaiplateaus, zodat u nog gemakkelijker bij uw spullen kunt. Hebt u behoefte aan optimaal gebruikscomfort? Kies dan voor het zogenoemde Le Mans Systeem. De plateaus zijn dan volledig uitschuifbaar, zodat u uw pannen of voorraad direct bij de hand hebt. 

Bouw uw apparaten in de bestaande kasten

Werkt uw oven niet meer naar behoren of is de vaatwasser aan vervanging toe? Wanneer inbouw keukenapparatuur vervangen moet worden, hoeft er niet gelijk een geheel nieuwe keuken te komen. Bouw de nieuwe apparatuur in uw bestaande kasten. Belangrijk hierbij is dat u goed kijkt naar de juiste afmetingen voor uw keuken.

Houdt uw budget goed in de gaten 

Bij het renoveren van uw keuken is het erg belangrijk om uw budget goed in de gaten te houden. Stel van tevoren een bedrag vast dat u maximaal wilt uitgeven aan de renovatie. Vaak zult u toch meer aan willen pakken dan vooraf de bedoeling was, omdat u toch al bezig bent. Wanneer het renoveren te duur gaat worden, overweeg dan een compleet nieuwe keuken.
 

Raadpleeg een keukenadviseur

Wilt u graag uw keuken renoveren en ontvangt u graag deskundig advies van een keukenprofessional? Kom dan langs in een van onze showrooms bij u in de buurt. Hier staan onze adviseurs voor u klaar om al uw wensen vrijblijvend in kaart te brengen. 

Terug
Sluiten