Vrouwen achter het aanrecht

Vrouwen achter het aanrecht

Uit recent Brits onderzoek is gebleken dat vrouwen gemiddeld 13 uur per week bezig zijn met het bereiden van maaltijden.

En terwijl steeds meer vrouwen een full- of parttime baan hebben, blijven zij binnen het gezin vaak degene die kookt. Om te zorgen dat koken leuk blijft, hieronder een aantal handige tips.

Slimme oplossingen in de keuken

Veel vrouwen in het onderzoek geven aan dat ze tijdens het koken ook met andere dingen bezig zijn, want multitasken is dé oplossing in een druk gezin. Om te kunnen multitasken biedt een keuken soms meer mogelijkheden dan je vooraf denkt. Zo zijn er bijvoorbeeld handige iPad-hoezen te koop die je kunt bevestigen aan een keukenkastje. Zo kun je je favoriete serie kijken terwijl je kookt! Ook kan een stoomoven de uitkomst zijn als de verschillende gezinsleden op verschillende tijdstippen eten, in verband met werk, sport of andere afspraken. In de stoomoven zijn maaltijden namelijk prima voor langere tijd warm te houden, zonder dat de smaak minder wordt. Dus ben je net op zoek naar een nieuwe keuken en herken je deze problemen? Houdt deze tips dan in je achterhoofd. 

Lastige eters

Zo'n 67% van de vrouwen geeft aan dat ze zo veel tijd kwijt zijn aan koken, omdat de kinderen lastige eters zijn en ze daarom aparte maaltijden voor hen maken. De meeste kinderen hebben wel een fase waarin ze weinig lusten en er dus iets apart klaargemaakt moet worden. Een 6-pits kookplaat is dan ideaal. Je kunt toch alles tegelijk koken en de vaatwasser doet de rest! Een ander wondermiddeltje tegen lastige eters is het geven van grappige namen aan dingen die ze niet lusten. Broccoli wordt bijvoorbeeld "Sprookjesboom". Let maar eens op hoe lekker ze dat ineens vinden!

Terug
Sluiten