diepte keukenblad

De juiste diepte van jouw aanrechtblad

De ideale diepte van het aanrechtblad hangt af van een aantal factoren. Zo is de grootte van de keuken een belangrijke factor, maar ook het soort aanrechtblad en de keukenopstelling spelen een belangrijke rol. Heb je lange armen? Ook dan is een dieper aanrechtblad aan te raden. Kortom, er komt meer bij kijken dan jij wellicht had verwacht. Ben je benieuwd welke diepte aanrechtblad het beste bij jou past? Lees dan verder en ontdek het bij Keuken Kampioen. 

Standaard diepte keukenblad

De standaard diepte van een aanrechtblad ligt tussen de 60 en 70 cm. Voor een gemiddeld persoon is 60 cm namelijk de ideale grijpdiepte. Bij een te diep aanrechtblad zul je naar voren moeten hangen, wat kan zorgen voor lichamelijke klachten. Bij een te ondiep aanrechtblad kom je daarentegen weer ruimte te kort voor jouw keukenartikelen. Een aanrechtblad van 60 cm geeft voldoende ruimte om keukenartikelen uit te stallen en je gerechten te bereiden. Wanneer je langere armen dan gemiddeld hebt, is jouw ideale grijpdiepte hoger dan 60 cm. Wanneer je voldoende ruimte hebt in de keuken is een aanrechtblad diepte van 70 of 80 cm een aanrader.

Welke diepte keukenblad past bij jou?

Welke diepte werkblad in de keuken het beste bij jou past is afhankelijk van de inrichting van jouw keuken en je armlengte. Er wordt vaak gedacht dat je bij een kleinere keuken het beste kunt kiezen voor een een ondiep aanrechtblad. Dit is echter niet altijd waar. Wanneer je over een kleine keuken beschikt zijn bovenkastjes vaak de oplossing voor voldoende opbergruimte. Wanneer je voor bovenkastjes kiest is het belangrijk dat het aanrechtblad voldoende diepte heeft. Een dieper werkblad zorgt namelijk voor vrije ruimte rond het hoofd, waardoor je nooit meer je hoofd stoot tegen de bovenkastjes. In dit geval kun je dus beter kiezen voor een keukenblad diepte van 70 cm.

Hoe bereken je de juiste diepte van het werkblad?

De ideale diepte van het werkblad is erg eenvoudig te berekenen. De ideale diepte komt namelijk overeen met jouw armlengte. Een gemiddelde arm is 65 cm. Hierdoor ligt de ideale diepte van het aanrechtblad ook ongeveer op deze lengte. Heb je een armlengte van 70 of misschien zelfs 80 cm? Overweeg dan ook een aanrechtblad met een diepte van 70 of 80 cm. De onderstaande punten geven een globale schatting welke diepte aanrechtblad het beste bij jou past. 

 • Korte armen en een ondiepe keuken. Wanneer je kortere armen hebt dan gemiddeld en je een beperkte ruimte hebt in de keuken wordt een keukenblad diepte van 60 cm aangeraden. Met deze diepte behoud je voldoende ruimte voor het uitstallen van artikelen of het klaarmaken van gerechten.
   
 • Gemiddelde armlengte en diepte keuken. Bij een gemiddelde armlengte en voldoende ruimte in de keuken wordt een werkblad met een diepte van 70 cm aangeraden. Een keukenblad met een diepte van 70 cm biedt ruim voldoende werkplek.
   
 • Lange armen en een diepe keuken. Wanneer je langere armen hebt dan gemiddeld is jouw ideale grijpdiepte waarschijnlijk rond de 70 cm. Dit zorgt ervoor dat een werkblad diepte van 80 cm perfect aansluit bij jou. Dit zorgt niet alleen voor een ergonomische houding tijdens het koken, maar ook voor extra ruimte voor het uitstallen van jouw producten.

Laat je adviseren bij Keuken Kampioen

Het is erg belangrijk dat jouw nieuwe keuken en aanrechtblad volledig aansluiten op jouw wensen. Daarom helpen de adviseurs van Keuken Kampioen je graag om het aanrechtblad precies af te stemmen op jouw keukenindeling en lichaamslengte. Het bereiden van de heerlijkste gerechten wordt nu een stuk aangenamer. Samen met een keukenadviseur berekenen we de juiste diepte voor het keukenblad aan de hand van jouw armlengte en mogelijkheden in de ruimte. Wil je jouw keuken alvast vanuit huis samenstellen? Gebruik dan de handige keuken ontwerp tool. Hiermee zet je binnen een paar stappen jouw droomkeuken op papier. Je voert alle afmetingen in en maakt snel en eenvoudig jouw 3D keuken.

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

 • Afspraak in de showroom of bij je thuis
 • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

 • Ontwerp zelf
 • Kies jouw eigen indeling
 • Bewaar je ontwerp
Terug
Sluiten