Zelf monteren

Zelf je eigen keuken plaatsen? Dat kan bij Keuken Kampioen

Zelf een keuken plaatsen brengt allerlei voordelen met zich mee. Uiteraard bespaar je kosten, maar daarnaast geniet je ook veel eerder van een nieuwe keuken. Wij kunnen maatkeukens namelijk snel leveren, waarna je gelijk aan de slag kunt met de keuken plaatsen en niet hoeft te wachten op een keukenmonteur. Onze kant-en-klare keukens zijn eenvoudig in elkaar te zetten, doordat ze al geheel op maat zijn gemaakt. Bovendien zijn alle onderdelen al voorgeboord en de keukenkastjes voorgemonteerd. Kortom, het meeste werk is al voor jou gedaan. Heb jij twee rechterhanden of ken je iemand die handig is? Dan is een kant-en-klare keuken wellicht wat voor jou. We vertellen je meer over de voordelen en geven je tips om de keuken zelf te monteren.

Voordelen van zelf een keuken plaatsen

Het grootste voordeel van het zelf monteren van je keuken is dat je de kosten van een keuken plaatsen bespaart. Maar wat kost een keuken plaatsen nu eigenlijk, en wat bespaar je dus door deze zelf te monteren? Dat is afhankelijk van met name de grootte, de opstelling en de apparatuur, maar het kan oplopen tot wel €1.500. Vanzelfsprekend geldt: hoe groter en uitgebreider jouw keuken, hoe meer je bespaart op montagekosten wanneer je dit zelf doet. Daarnaast zijn onze kant-en-klare keukens al zo ver mogelijk in elkaar gezet. Denk aan de voorgemonteerde keukenkasten en voorgeboorde onderdelen.

Ook het werkblad is al precies op maat gezaagd. Over het algemeen is het dus een kwestie van de keuken met alle onderdelen op de juiste plaats monteren. Met name rechte keukens zijn zeer eenvoudig zelf te plaatsen. Een ander voordeel van zelfmontage is de korte levertijd. Zo kun je gelijk aan de slag met de montage en geniet jij heel snel van jouw nieuwe keuken. Tot slot profiteer je altijd van een uitstekende garantie op je nieuwe keuken.

Hoe monteer je zelf een keuken?

Een keuken montage gebeurt in verschillende stappen. Wanneer je zelf een nieuwe keuken gaat plaatsen en dit niet vaker doet, is het belangrijk om extra stil te staan bij deze stappen. Het aanhouden van de juiste volgorde bij een keuken plaatsen is namelijk erg belangrijk. Indien je nog een oude keuken hebt staan, begin je uiteraard met het slopen hiervan. Wil je graag vloerverwarming in de keuken? Dan is dit een eerstvolgende stap.

Een essentiële voorbereiding bij het keuken plaatsen, is het glad en loodrecht maken van de muren. Daarna is het belangrijk om de elektra en leidingen te installeren aan de hand van het aansluitschema voor je nieuwe keuken. Vervolgens ga je de keuken monteren. Teken de maten van de keuken af op de muur en begin in de hoek met het monteren. Als laatste ga je de inbouwapparatuur, spoelbak en het keukenblad plaatsen. Gebruik altijd de meegeleverde montagevoorschriften voor het aansluiten van apparatuur.

Meer informatie? Maak een afspraak

Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken en wil je deze graag zelf plaatsen? Maak dan een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek beantwoorden onze keukenspecialisten graag al jouw vragen. Bovendien kun je rekenen op handige tips en adviezen voor het zelf plaatsen van een keuken.

keuken inmeten
keukenkasten
montage keuken
aeg apparatuur
Keukencollectie
Bekijk onze keukencollectie uit eigen fabriek
Met keukens vanaf € 3.850
Terug
Sluiten