Kosten nieuwe keuken

Wat kost een keuken?

De kosten van een nieuwe keuken bepalen is niet eenvoudig, aangezien dit erg afhankelijk is van uw wensen en de keuzes die u maakt. Keuken Kampioen helpt u graag om meer inzicht te krijgen in wat een keuken nou precies kost, zodat u precies weet welke mogelijkheden u heeft en niet over uw budget heen hoeft te gaan.

Kosten van uw keuken

Wanneer u de gewenste kosten van uw nieuwe keuken wilt bepalen, zijn er een aantal factoren die van belang zijn:

De grootte van de keuken
Hoe groter uw nieuwe keuken is, hoe hoger de kosten hoogstwaarschijnlijk uitkomen. Om een grote keuken binnen budget te houden, zou u eventueel voor goedkopere keukenapparatuur of materialen kunnen kiezen.

De opstelling van de keuken
Kiest u bijvoorbeeld voor een kookeiland, dan kunnen de totale kosten van uw keuken hoger uitvallen. Ook hoeken in uw keuken kunnen de keuken prijs op laten lopen. Kiest u voor een simpele rechte keukenopstelling, dan zou dit de prijs van uw keuken juist kunnen laten dalen.

Gebruikte materialen en afwerking
Wilt u de meest luxe materialen in uw keuken en een luxe afwerking, dan kan dit ook resulteren in hogere kosten van uw nieuwe keuken. Wellicht kunt u kiezen voor een luxe zichtbare afwerking en een meer simpele afwerking binnenin uw keukenkasten. Om toch binnen budget te blijven.

Soort- en merk keukenapparatuur
Uiteraard wilt u de beste en mooiste keukenapparatuur in uw nieuwe keuken. Dit heeft echter ook invloed op de prijs van uw keuken. Om toch die luxe keuken te krijgen binnen uw budget, kunt u bijvoorbeeld voor goede Duitse keukenapparatuur kiezen voor een lagere prijs, denk bijvoorbeeld aan praktische Bauknecht apparaten in plaats van dure Boretti apparatuur.

Maar wat kost een keuken nou echt?

Uiteraard zullen bovenstaande prijsbepalers per huishouden verschillen, maar de gemiddelde keuken prijzen liggen tussen de 5.000,- en 15.000,- euro. Afhankelijk van de hoeveelheid maatwerk in uw nieuwe keuken zullen deze kosten uiteraard nog wel kunnen oplopen. Denk daarbij aan keukenkasten die u op een afwijkende maat geleverd wilt krijgen of een speciaal massief houten keukenblad waar u altijd al naar op zoek was.

Houd daarbij rekening met uw budget als u nog een aantal aanpassingen wilt laten doen. Wanneer u een klein budget heeft, kunt u bijvoorbeeld ook eens kijken bij onze showroomkeukens. Doordat onze collectie keukens regelmatig wordt vernieuwd, kunnen wij de showroomkeukens tegen een erg lage prijs aanbieden.

Bereken de kosten van uw nieuwe keuken

De kosten van uw nieuwe keuken in één helder overzicht? Met de budgetplanner van Keuken Kampioen kunt alle onderdelen, zoals de gekozen keukenindeling, de gebruikte materialen in uw nieuwe keuken en de keuze voor het merk en aantal keukenapparaten, nog een keer onder elkaar zetten. De budgetplanner geeft u inzicht in de kosten van uw nieuwe keuken en zorgt ervoor dat u kritisch kijkt wat u écht nodig heeft en wat u eventueel achterwege kunt laten in de nieuwe opstelling.

 

Kosten nieuwe keuken
Terug
Sluiten