Jaren 30 keuken

Jaren 30 keukens bij Keuken Kampioen

Hoe creëer je een jaren 30 keuken?

Een jaren 30 keuken straalt warmte en nostalgie uit. Dankzij het grote gasfornuis, de gekaderde keukenfronten en de sierlijke afwerkingen neemt de keuken je mee terug in de tijd. De keuken lijkt zo uit de jaren 30 te komen en toch is het binnenwerk nieuw, innovatief en modern. Je levert dus niets in op het gebied van technologieën. Ben je benieuwd naar deze authentieke keukenstijl? Keuken Kampioen vertelt je meer over wat de jaren 30 keuken typeert en welke elementen je er terugvindt.

Jaren 30 elementen in de keuken

Een jaren 30 keuken in je woning creëren kan ook door te kiezen voor specifieke keukenelementen. Zo kom je met tegels en een vloer in de jaren 30 stijl al een heel eind. Daarnaast creëer je met de juiste accessoires ook de gewenste, authentieke sfeer. Denk hierbij aan details als gietijzeren potten en pannen, een sierlijke hanglamp en een klassieke, witte klok.

 

Jaren 30 tegels
Jaren 30 tegels

Jaren 30 tegels zorgen direct voor een nostalgische sfeer in de keuken. Kleine, witte tegeltjes met opvallende voegen zijn typerend voor de jaren 30 keuken. Ook zwart-wit geblokt of met een kleurrijke print zijn varianten die goed passen bij deze keukenstijl. De tegels zien we vaak terug op de achterwand bij het fornuis, omringd door een sierlijke schouw. Ook kunnen jaren 30 tegels in de keuken op de gehele achterwand gelegd worden voor een klassieke sfeer.

 

Jaren 30 vloer
Jaren 30 vloer

De keukens van toen hadden vrijwel altijd een tegelvloer. De kleine, zwart-wit geblokte tegels zijn een typisch voorbeeld van een keukenvloer in de jaren 30. Opvallende kleuren en prints komen eveneens vaak terug in de vloertegels uit die tijd. De jaren 30 keukens van nu worden vaak gecombineerd met luxe granieten of marmeren vloertegels. Ook houten vloerplanken passen helemaal bij de warme jaren 30 stijl.   

 

Is een jaren 30 keuken iets voor jou?

Wil je zien hoe een jaren 30 keuken in jouw woning staat? Gebruik dan onze 3D ontwerptool. Heb je al een beeld van hoe jouw jaren 30 keuken eruit moet komen te zien maar wil je nog extra tips? Dan kun je altijd een afspraak maken met een van onze keukenadviseurs.

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp

Wat is een jaren 30 keuken?

De originele jaren 30 keuken is een mix van verschillende keukenstijlen. De overheersende stijl is klassiek en nostalgisch. Typerende elementen bepalen deze stijl, zoals het robuuste, vrijstaande gasfornuis en de keukendeurtjes met kader en ronde knoppen. Dat geeft de jaren 30 keuken ook gelijk een landelijke uitstraling. Ook een grote schouw met sierlijke details en karakteristieke wandtegels horen helemaal in de jaren 30 stijl keuken thuis. En wat dacht je van het contrast tussen zwart en wit? De meest klassieke combinatie bestaat uit keukenkastjes in crèmewit of magnolia met een zwart, granieten werkblad.

 

Bezoek een showroom van Keuken Kampioen

Is een jaren 30 keuken iets voor jou? Maak een afspraak met een van onze adviseurs in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek helpen onze keukenprofessionals jouw wensen te vertalen naar de klassieke keuken die jij zoekt.

Terug
Sluiten