Ovens en magnetrons

Ovens en magnetrons

Ovens en magnetrons zijn niet meer weg te denken uit onze keuken. Een heerlijke maaltijd bereiden met uw multifunctionele oven, groente bereiden met uw stoomoven of snel een maaltijd opwarmen met uw magnetron, deze multifunctionele apparaten zijn onmisbaar geworden.

Ovens en magnetrons van Keuken Kampioen

Ovens en magnetrons worden het meest gebruikt in uw keuken. Keuken Kampioen levert dan ook alleen ovens en magnetrons van de hoogste kwaliteit. Met A-merken als Bauknecht, Bosch en Siemens haalt u kwaliteit en betrouwbaarheid in huis wanneer u uw keukenapparatuur bij Keuken Kampioen aanschaft.

Kiezen voor een oven, een magnetron of combi?

Uit wat voor ovens kunt u eigenlijk kiezen bij Keuken Kampioen? We hebben een ruim aanbod verschillende soorten ovens en magnetrons in verschillende uitvoeringen. Er zit daarom altijd wel iets bij wat past bij uw inrichting, persoonlijke stijl en budget!

Let bij aanschaf ook op een aantal extra functies en mogelijkheden die het bakken en braden met een oven en/of magnetron een stuk eenvoudiger kunnen maken: 

 • Verlichting in de oven
 • Zelfreinigende oven
 • Voorgeprogrammeerde functies voor de bereiding van bepaalde gerechten 
 • Kinderbeveiliging
 • Uitschuifbare geleiders 
 • Inwendige koeling na gebruik
 • Extra snelle voorverwarming

Conventionele oven

 • De conventionele oven heeft dezelfde werking als een klassieke gasoven welke u misschien nog kent als onderdeel van een fornuis
 • Dit soort ovens is vooral geschikt om mee te braden en bakken. Het werkt door verhitting van boven- en onderwand
 • Grote voordeel van de conventionele oven is dat je de onder- en bovenwarmte los van elkaar kan inschakelen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld alleen de bodem van een pizza lekker krokant wil bakken of quiche gelijkmatig wil opwarmen

Multifunctionele oven

De multifunctionele oven doet hetzelfde als de conventionele oven met het grote verschil dat je de beschikking hebt over een aantal extra functies, afhankelijk van het merk en uitvoering.

 • Hetelucht; de binnenruimte van de oven wordt gelijkmatig verwarmd met hete lucht, ideaal om grote gerechten te verwarmen.
 • Crisp; een exclusieve functie, waarbij u geen gebruik meer hoeft te maken van olie om te bakken en te braden. Deze functie, die met name in ovens van Whirlpool en Bauknecht verwerkt zijn, zorgt daarnaast ook voor een halvering van de bereidingstijd.
 • Grill; deze functie is ideaal om een gerecht te gratineren of krokant te maken.
 • Stoom; de manier om met stoom uw gerechten snel op te warmen, met name geschikt voor groente.De multifunctionele oven beschikt meestal ook over een magnetron en/of combimagnetron functie. Heeft u echter behoefte om een magnetron als los apparaat aan te schaffen dan kunt u daarvoor uiteraard ook bij Keuken Kampioen terecht.

Magnetron

De magnetron is onmisbaar wanneer u dagelijks een druk schema heeft. Even snel een maaltijd opwarmen in de magnetron bespaart veel tijd. Ook ideaal om gerechten te ontdooien.

Combimagnetron

De combimagnetron heeft dezelfde opwarmfunctie als een 'gewone' magnetron. Wat het zo'n mooi apparaat maakt zijn de geïntegreerde ovenfuncties waardoor u eigenlijk alles kunt met uw combimagnetron. Hete lucht, grill en crisp maken de gerechten uit de combimagnetron nog lekkerder en het eten staat ook nog eens een stuk sneller op tafel, ideaal dus wanneer u er een strak tijdschema op nahoudt!

Check onze uitgebreide collectie ovens en magnetrons op onze site of bezoek een Keuken Kampioen showroom om deze keukenapparatuur met eigen ogen te bekijken!

Terug
Sluiten