Keuken plaatsen

Je hebt een nieuwe keuken gekozen, gefeliciteerd! Nu zul je voor de volgende keuze staan: ga je de keuken zelf plaatsen of laat je deze plaatsen? Beide opties brengen voor- en nadelen met zich mee. Zo ben je bij het zelf plaatsen van de keuken vaak iets goedkoper uit. Echter vergt dit wel wat meer tijd dan wanneer je de keuken zult laten plaatsen. Wanneer je handig bent is de keuken monteren en installeren zeker een optie. Een voordeel van het laten plaatsen van de keuken is dat je volledig verzekerd bent dat alles goed wordt geplaatst. Gaat er iets fout tijdens het plaatsen? Geen probleem, de keukenmonteurs lossen het op en staan garant voor een perfecte levering en plaatsing. Een ander groot voordeel: Keuken Kampioen biedt keukens inclusief montage en apparatuur tegen een zeer scherpe prijs. Hierdoor ben je verzekerd van een goedkope keuken inclusief montage!

Kosten keuken laten plaatsen

De kosten voor het laten plaatsen van de keuken hangt af van diverse factoren. Bij een grote keuken met veel inbouw keukenapparatuur zullen de kosten voor het plaatsen en monteren uiteraard hoger zijn dan bij een kleine, standaard keuken. Om je een idee te geven wat de keuken laten plaatsen ongeveer zal kosten geven we je een globale schatting:

Keuken plaatsen

€750,- tot €3000,-

Meerprijs leidingen verleggen

€100,- tot €250,-

Demonteren oude keuken

€450,- tot €600,-

Zoals je ziet zijn dit globale inschattingen van de keuken montage kosten. De prijzen lopen sterk uiteen omdat de kosten voor de montage en installatie van de keuken afhangen van diverse factoren. Om je een beeld te geven hoe de prijs wordt opgebouwd, zetten we de diverse kostenposten voor je op een rijtje:

Het type keuken

Wat voor type keuken je hebt bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van de montage. Een kleine rechte keuken plaatsen is bijvoorbeeld eenvoudiger en sneller gebeurd dan wanneer je een hoekkeuken of kookeiland gaat plaatsen.

Voorbereiding keuken plaatsen

De voorbereidingen voor het plaatsen van de keuken is een kostenpost waar vaak niet aan wordt gedacht. Heb je nog een oude keuken staan? Deze dient dan gedemonteerd te worden. Het laten demonteren van de keuken brengt uiteraard ook kosten met zich mee als je dit niet zelf doet. Ook het egaliseren van muren of het verleggen van aansluitpunten van gas, water en elektra kan de totale prijs beïnvloeden.

Montage

De uiteindelijke montage is uiteraard de grootste kostenpost van de installatie van de nieuwe keuken. Het grootste werk bevindt zich in het installeren van apparatuur. De keukenkraan installeren kost bijvoorbeeld meer werk dan het plaatsen van keukenkastjes. Ook de afzuigkap laten installeren of de spoelbak plaatsen zijn factoren waar extra tijd voor nodig is. Een koelkast in de keuken plaatsen is gelukkig een stuk eenvoudiger. Ook het keukenblad en de keukenkasten monteren is vaak snel gebeurd, maar ook hier kun je alle kanten mee op. Een keuken lade monteren vergt bijvoorbeeld een stuk meer werk dan een keukenkast monteren. Het aantal strekkende meters bepaalt uiteraard ook de montageprijs. Tot slot zijn er altijd nog een paar kleine factoren waar je bij het zelf plaatsen geen rekening mee had gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de keuken plint en stelpoten van de keuken monteren. Kortom, een hoop werk, waar je bij een keuken inclusief montage niet meer over hoeft na te denken!

Kosten zelf keuken plaatsen

Ga je zelf de keuken plaatsen? Dit zal je tijd kosten, maar geld besparen! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw nieuwe keuken te plaatsen, is vooral een goede voorbereiding het halve werk. Zorg dat je oude keuken verwijderd is en de ruimte klaar is voor het plaatsen van een nieuwe keuken. Ook de aansluitpunten en elektra dien je in sommige gevallen te moeten verleggen. Vervolgens begin je met de basiselementen van de keuken, zoals de ombouwkasten.

Daarna kun je de keuken plaatsen. Begin hierbij met de moeilijkste elementen, zoals de hoek van de keuken en werk vanuit hier naar buiten. Het werkblad is hierna aan de beurt. Vervolgens kun je de keukenapparatuur installeren. Tot slot installeer je de keukenladen en deurtjes. Bij het zelf installeren van de keuken is het belangrijk dat je erg secuur werkt. Een kleine lekkage of een verkeerde aansluiting kan voor grotere problemen zorgen waarvoor je wellicht niet verzekerd bent.

Meer informatie? Plan nu vrijblijvend een afspraak in en ontdek alle mogelijkheden

Wil je meer informatie ontvangen of ben je benieuwd naar de specifieke kosten om de keuken te laten plaatsen? We helpen je hier graag bij en zijn transparant over de kosten die komen kijken bij het plaatsen van de keuken. Maak een afspraak en kom naar een van onze showrooms voor een uitgebreid en persoonlijk advies. Onze keukenexperts vertellen je graag alle mogelijkheden.