Bakken in een stoomoven
Bakken in een stoomoven

Bakken in een stoomoven

Een stoomoven maakt het mogelijk om op een gezonde en gemakkelijke manier gerechten te bereiden. Maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een taart of cake te bakken in een stoomoven?  Dit is afhankelijk van het type stoomoven dat u kiest. In een gewone stoomoven kunt u niet bakken, maar in een combi-stoomoven wel. Sterker nog: brood en cake worden met behulp van de combi-stoomoven nóg lekkerder!

Kunt u bakken in een stoomoven?

Bakken in een stoomoven is iets heel anders dan bakken in een reguliere oven. U 'bakt'namelijk met behulp van stoom. U kunt bijvoorbeeld voorgerechten, soep, vis, vlees,groenten, bijgerechten of zoete gerechten bereiden in de stoomoven. U profiteert hierbij van veel voordelen: voedingsstoffen en smaken blijven beter bewaard, er is geen boter of vet nodig en u kunt meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden. Het is echter niet mogelijk om gerechten van een knapperig korstje te voorzien. Wilt u bakken in de traditionele zin van het woord - bijvoorbeeld taarten, brood of cakes? Dan kunt u kiezen voor een combi-stoomoven.Dit type oven heeft naast een stoomfunctie ook een reguliere bakfunctie, waardoor u meteen combi-stoomoven prima gerechten zoals brood en taarten kunt klaarmaken.

Voordelen en nadelen van bakken in een stoomoven

Een combi-stoomoven kan stomen en bakken combineren. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de lekkerste cakes en broden te bereiden. De stoomfunctie zorgt er bij een combi-stoomoven voor dat het gerecht niet te droog wordt. De bakfunctie zorgt voor de perfecte finishing touch: een knapperige buitenkant. Hierdoor worden broden, taarten en cakes onvergetelijk lekker! U krijgt dus het beste van beide. Wilt u weten welk soort oven het beste in uw budget van uw nieuwe keuken past? Ga dan direct naar de keukenbudgetplanner.

Bakken in een stoomoven van Keuken Kampioen?

Keuken Kampioen heeft naast een breed aanbod keukens ook een uitgebreide keuze in apparatuur. Ook wanneer u op zoekt bent naar een stoomoven of een combi-stoomoven,bent u bij ons aan het juiste adres. Kom langs in de showroom van Keuken Kampioen en laat u adviseren door onze ervaren medewerkers. Zij vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook online ons gratis inspiratiemagazine aanvragen.

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten