Koken met Francine - Tomaten plaattaart
Koken met Francine - Tomaten plaattaart

Koken met Francine - Tomaten plaattaart

Buiten verschijnen de eerste narcissen dus het voorjaar is begonnen. Francine van Heerlijke Happen maakt vandaag een lekkere plaattaart met zoete tomaten.

Wat hebben we nodig:

  • Groot vel bladerdeeg

  • 125 ml creme fraiche

  • 4 grote verse tomaten

  • 10 kleine verse tomaten

  • 6 groene asperges

  • Peper en zout

  • Suiker

  • Olijfolie

  • Verse tijm

Hoe maken we deze heerlijke tomaten plaattaart?

  • Halveer de grote en kleine tomaten en leg deze op een bakplaat met bakpapier

  • Besprenkel de tomaten met olijfolie, suiker, zout en peper en schuif de bakplaat vervolgens voor 60 minuten in de oven op 120 graden

  • Was de asperges en snijd de uiteinden eraf

  • Rol het bladerdeeg uit tot een groot vel, vouw de randjes om en smeer het bladerdeeg in met creme fraiche

  • Leg de asperges en de tomaten uit de oven in een mooie vorm op het bladerdeeg en strooi er wat verse tijm overheen

  • Schuif de bakplaat vervolgens opnieuw in de oven (200 graden) om de plaattaart in 25/30 minuten gaar te bakken

Bekijk meer heerlijke recepten van Francine op Heerlijke Happen.

 

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten