Glazen keukenblad: luxe en uniek
Glazen keukenblad
Glazen keukenblad

Glazen keukenblad: luxe en uniek

Hardglas is een luxe en uniek product. Met een glazen keukenblad wordt jouw keuken een echte eyecatcher.

Glazen keukenblad

Een glazen keukenblad geeft een bijzonder effect aan jouw keuken. Hardglas is een luxe en uniek product en met een glazen keukenblad ben je er dan ook van verzekerd dat jouw keuken anders dan andere keukens zal zijn. Hardglas is in verschillende kleuren verkrijgbaar en mooi te combineren in een moderne of design keuken. Maar dit materiaal staat ook prachtig in combinatie met beton voor een industriële look.

Lees verder en ontdek wat de mogelijkheden van een glazen keukenblad zijn.

De kenmerken van een glazen keukenblad

Een glazen keukenblad heeft dezelfde basis als bijvoorbeeld jouw ramen, maar dit keukenblad heeft veel andere kenmerken. Voor het maken van een keukenblad van glas worden extra bestanddelen aan het glas toegevoegd en wordt het geperst onder hoge druk. Hierdoor is een glazen keukenblad erg sterk en volkomen veilig voor gebruik in de keuken. We hebben de kenmerken van een glazen keukenblad op een rij gezet:

  • Waterdicht en hygiënisch. Gehard glas laat geen water door. Omdat het waterdicht is blijft vocht op het blad liggen en is het gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor houd je het aanrecht hygiënisch.

  • Slijtvast en onderhoudsvrij. Hardglas is slijtvast. Dit betekent dat er geen plekken zullen ontstaan waar het glas wegslijt, maar door ongelukjes kunnen er wel stukjes glas afspringen. Dus voorzichtig bij de hoeken en randen van het glazen keukenblad en gebruik geen zware of harde gereedschappen in de keuken. Een glazen keukenblad heeft in tegenstelling tot verschillende andere keukenbladen geen groot onderhoud nodig.

  • Vlekbestendig. Je hoeft bij een glazen keukenblad niet bang te zijn voor blijvende vlekken of kringen, want deze veeg je zo weg. Wees echter wel voorzichtig met krassende voorwerpen, zoals messen of schalen. Een kras is te herstellen, maar kan het design van jouw aanrecht wel bederven.

  • Verschillende kleurstellingen mogelijk. Hardglas is van zichzelf kleurloos. Je glazen keukenblad wordt door middel van het spuiten van de onderkant gekleurd in een kleur naar keuze.

Soorten en stijlen

Een glazen keukenblad past niet bij iedereen, het geeft tenslotte een erg bijzondere look aan de keuken. Het voordeel is dat jouw keuken een uniek karakter krijgt. Voor een gedurfde en stijlvolle look kun je het glazen keukenblad toepassen in een design keuken. Door te kiezen voor greeploze kasten en lades in een matte zwarte en witte kleur krijg je een strak effect. Gecombineerd met technische hoogstandjes als een stoomoven, kokendwaterkraan en design afzuigkap kijken jouw gasten hun ogen uit.

Hardglas is zoals gezegd in veel kleuren verkrijgbaar. Denk eens aan bruin, rood, blauw of wit. Een wit glazen keukenblad in combinatie met de warme kleuren van hout creëert een moderne keuken met een warme uitstraling. Jouw keuken wordt zo een echte eyecatcher.

Meer weten over een glazen keukenblad?

Wil je meer inspiratie of informatie over de specifieke kenmerken van een glazen keukenblad? Bestel dan ons gratis magazine. Hierin vind je de laatste keukentrends, tips en alles wat je wilt weten over het kiezen van jouw nieuwe keuken.

 

Terug
Sluiten