Glazen keukenbladen

Een glazen keukenblad is een aanrader voor in iedere keuken dankzij de vele voordelen en mogelijkheden. Een glazen aanrechtblad geeft een bijzonder effect aan jouw keuken. Hardglas is een luxe en uniek product en met een glazen keukenblad ben je er dan ook van verzekerd dat jouw keuken anders dan andere keukens zal zijn. Hardglas is in verschillende kleuren verkrijgbaar en mooi te combineren in een moderne of design keuken. Maar dit materiaal staat ook prachtig bij betonnen elementen voor een industriële look. Lees verder en ontdek wat de mogelijkheden van een glazen werkblad zijn.

Een aanrechtblad van glas: de voordelen en nadelen

Voordelen
Nadelen
Voordelen
Sterk en veilig

Een aanrechtblad van glas heeft dezelfde basis als bijvoorbeeld jouw ramen, maar dit keukenblad heeft veel extra, andere kenmerken. Voor het maken van een keukenblad van glas worden extra bestanddelen aan het glas toegevoegd en wordt het geperst onder h

Waterdicht en hygiënisch

Glas op het aanrechtblad laat geen water door. Omdat het waterdicht is blijft vocht op het blad liggen en is het gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor houd je het aanrecht hygiënisch.

Weinig onderhoud

Een glazen keukenblad heeft in tegenstelling tot verschillende andere keukenbladen geen bijzonder onderhoud nodig.

Vlekbestendig

Je hoeft bij een glazen keukenblad niet bang te zijn voor blijvende vlekken of kringen, want deze veeg je zo weg. 

Verschillende kleuren mogelijk

Hardglas is van zichzelf kleurloos. Je glazen keukenblad wordt door middel van het spuiten van de onderkant gekleurd in een kleur naar keuze.

Nadelen
Niet volledig krasbestendig

Wees met een keukenblad van glas voorzichtig met krassende voorwerpen, zoals messen of schalen. Een kras is te herstellen, maar kan het design van jouw aanrecht wel bederven.

Redelijk slijtvast

Thermisch gehard glas is redelijk slijtvast. Dit betekent dat er niet zomaar plekken ontstaan waar het glas wegslijt, maar door ongelukjes kunnen er wel stukjes glas afspringen. Dus voorzichtig bij de hoeken en randen van het glazen keukenblad en gebrui

Een glazen keukenblad onderhouden

Glazen keukenbladen zijn vergeleken met andere materialen erg eenvoudig te onderhouden. Dit komt omdat een werkblad van glas waterdicht en hygiënisch is. Vocht en vlekken veeg je er eenvoudig af met een simpele doek. Wil je het blad vetvrij en weer volledig glanzend maken? Gebruik dan een doek met glasreiniger en veeg de glasplaat op het aanrecht droog met een niet pluizende doek of keukenpapier. Lichte krasjes op het blad kun je herstellen door middel van een glaspasta. Hierdoor worden de beschadigingen gevuld en voorkom je grotere beschadigingen. Maak bij het schoonmaken van een glazen werkblad in de keuken nooit gebruik van schuurmiddelen en schuursponsjes. Dit kan namelijk krassen veroorzaken.

 

Verschillende soorten, kleuren en glasdiktes met glazen keukenbladen

Het voordeel van glas op het keukenblad is dat jouw keuken een uniek karakter krijgt en volledig af te stemmen is op jouw wensen. Voor een gedurfde en stijlvolle look kun je het glazen keukenblad toepassen in een design keuken. Door te kiezen voor greeploze kasten en -lades in een matzwarte en witte kleur krijg je een strak effect. Gecombineerd met technische hoogstandjes als een stoomoven, kokendwaterkraan en design afzuigkap kijken jouw gasten hun ogen uit.

Hardglas is zoals gezegd in veel kleuren verkrijgbaar. Denk hierbij aan bruin, rood, blauw of wit. Een wit glazen keukenblad in combinatie met de warme kleuren van hout creëert een moderne keuken met een warme uitstraling. Jouw keuken wordt zo een echte eyecatcher. Naast de diverse mogelijkheden in kleur, kun je ook zelf de glasdikte bepalen. Dankzij de vele mogelijkheden geniet je altijd van een glazen werkblad op maat.

Moderne keuken met glazen aanrechtblad

Een glazen werkblad in de keuken zorgt al snel voor een moderne uitstraling. Het materiaal glas heeft namelijk een glanzende afwerking en oogt strak, wat perfect past bij een moderne keuken. Daarnaast zorgt een glazen keukenblad vaak voor een luxueuze en minimalistische uitstraling dankzij de dunne vormgeving. Aangezien een glazen aanrechtblad volledig op maat te maken is, kun je het volledig laten integreren in jouw interieur. Hierdoor kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het glazen keukenblad dezelfde kleur te geven als de keukenkastjes. Hierdoor creëer je een stijlvolle eenheid in de ruimte. 

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van je glazen keukenblad?

Is een glazen aanrechtblad iets voor jou en wil je hier meer inspiratie voor opdoen? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden van Keuken Kampioen. De keukenadviseurs in de winkels helpen je graag met het samenstellen van jouw glazen werkblad op maat en zullen je van een persoonlijk en deskundig advies voorzien. Ook kunnen de keukenadviseurs geheel gratis en vrijblijvend een mooie 3D tekening voor jouw keuken met glazen keukenblad maken. Ook bekijk je in de showrooms van Keuken Kampioen verschillende voorbeelden van glazen werkbladen.