keramisch

Keramische kookplaat

Een keramische kookplaat is milieuvriendelijk en werkt snel. Er gaat weinig energie verloren, omdat de warmte direct de pan verwarmt. Een keramische kookplaat kopen die bij jouw wensen past, doe jij bij Keuken Kampioen. Naast kampioen in keukens, zijn wij namelijk ook kampioen in keramische kookplaten.

Keramische kookplaten: strakke uitstraling en snel schoon

De keramische kookplaat is één van de mogelijkheden wanneer jij kiest voor elektrisch koken. De strakke vorm en het gladde oppervlak zijn kenmerkend voor een keramische kookplaat. Dankzij dit gladde oppervlak is de kookplaat zeer gemakkelijk schoon te maken. De prijs van een keramische kookplaat is vaak erg scherp ten opzichte van bijvoorbeeld een inductie kookplaat. We vertellen je graag meer over deze vorm van elektrisch koken. 

De overeenkomsten tussen inductie en keramisch koken

De keramische kookplaat lijkt in bepaalde opzichten erg op de inductie kookplaat. Eén van de overeenkomsten is dat beide kookplaten door elektriciteit verwarmd worden. Dit heeft als gevolg dat er speciale aansluitingen nodig zijn in zowel de keuken als de meterkast. Daarnaast heb je voor beide typen kookplaten nieuwe pannen nodig en niet geheel onbelangrijk: zowel de inductie als de keramische kookplaat zijn zeer gemakkelijk schoon te maken dankzij het gladde en vlakke oppervlak.

Hoe werkt een keramische kookplaat?

Ondanks de overeenkomsten tussen keramisch en inductie koken, is er wel degelijk een groot verschil tussen beiden: de werking van de kookplaten. Een keramische kookplaat wordt gekenmerkt door de extra glasplaat bovenop.

Wanneer je gaat koken, wordt deze glasplaat door middel van infraroodstraling verwarmd. De glasplaat verwarmt vervolgens de pan. Een nadeel van deze variant van elektrisch koken is dat de plaat langzaam opwarmt, vervolgens erg warm wordt en wanneer je klaar bent met koken een tijdje nodig heeft om af te koelen.

Veiligheid 

Wat betreft de veiligheid zit een keramische kookplaat tussen een gaskookplaat en een inductie kookplaat in. Het voordeel van keramisch koken is dat hier, net als bij inductie, geen sprake is van een open vlam. Dit maakt keramisch koken veiliger dan koken op gas. Doordat de inductie kookplaat, in tegenstelling tot de keramische kookplaat, nauwelijks warm wordt, is deze variant het veiligst. 

Maak een afspraak

Benieuwd of een keramische kookplaat iets voor jou is? Maak nu een afspraak en laat je adviseren door onze adviseurs. Bij Keuken Kampioen profiteer je van A-merken apparatuur voor de laagste prijs.

Meer over onze keukenapparaten?

Bij Keuken Kampioen heb je de keuze uit vele apparaten van vele merken. Om jou zo goed mogelijk te adviseren welk apparaat of merk bij jou past, bieden wij je graag ons magazine aan. In dit magazine kunt u alles vinden over onze apparaten en keukens. Ook het testen van onze apparatuur is mogelijk. Daarvoor moet je alleen wel langskomen in één van onze showrooms.

Ontdek ons gratis magazine

Op jouw gemak bladeren door onze keukencollectie en apparaten vanaf jouw bank, of op bed? Vraag het gratis keukenmagazine aan en laat je verrassen.

  • Een compleet overzicht van onze merken
  • Alles over onze keukenapparaten
Apparatuur uitproberen

Apparaten in het echt bekijken?

Om er zeker van te zijn dat je het juiste apparaat vindt, nodigen wij je uit onze apparaten te komen bekijken in de showroom. 

  • Beleef onze apparaten van dichtbij
  • Informatie van de adviseur helpt bij jouw keuze
Terug
Sluiten