ovens

Ovens

Bij bakken en braden is een oven onmisbaar. De lekkerste ovenschotels, braadgerechten,maar ook cakes en taarten komen eruit. Een oven heeft diverse warmte standen voor het beste resultaat. Een oven kopen die bij jouw wensen past, doe je bij Keuken Kampioen. Naast kampioen in keukens, zijn wij namelijk ook kampioen in ovens.

Zoekt u een oven?

Extra bak- en braadplezier

Een oven is onmisbaar in de keuken. Denk maar eens aan het maken van heerlijke ovenschotels, verse pizza’s en smeuïge cakes. Wij vertellen jou graag meer over de verschillende ovens in ons assortiment. Zo vind jij gegarandeerd een type dat bij jouw kookstijl en wensen past.

Verschillende typen 

Ovens worden grofweg verdeeld in drie categorieën:

1. Hetelucht

Bij dit type wordt er met behulp van een ventilator warme lucht door de oven geblazen. Hetelucht is geschikt voor het bereiden van vrijwel alle gerechten, maar extra geschikt om dingen in te bakken. Bovendien kun je hiermee meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden.

2. Conventioneel

Een conventionele oven werkt op elektriciteit. Dit type verwarmt door middel van boven- en onderverwarming. jij kunt hierbij ook kiezen om alleen van de bovenwarmte of alleen van de onderwarmte gebruik te maken. 

3. Multifunctioneel

Een multifunctionele oven heeft zoals de naam al doet vermoeden meerdere functies. Zo kun je kiezen voor hetelucht, boven- en onderwarmte, en als het model hiervoor geschikt is ook stoom. Wanneer jij graag in de keuken staat, is een multifunctionele oven een ware aanwinst. 

Verschillende programma’s

Wanneer jij een oven gaat kopen, is het belangrijk dat deze over de programma’s beschikt waarvan jij veel gebruik maakt. Dit kan bijvoorbeeld de grill-stand zijn: een programma dat bedoeld is voor gegratineerde gerechten, zoals lasagne, aardappelgratin en quiche. Bovenwarmte zorgt ervoor dat jouw gerechten een knapperig korstje krijgen, vooral voor vleesgerechten wordt deze stand veel gebruikt. Onderwarmte is het meest geschikt wanneer je een knapperige bodem wilt hebben, bijvoorbeeld bij een pizza. 

Plaatsing van de oven

Wanneer jij een oven gaat kopen, is het raadzaam om van tevoren al in gedachten te hebben waar je deze wilt gaan plaatsen. Zo kunt je voor een oven op hoogte kiezen. Zeker wanneer je veel gebruik maakt van een oven is dit aan te raden, omdat je hierbij niet hoeft te bukken. Daarnaast moet jij ook rekening houden met het feit dat dit keukenapparaat heel wat warmte afgeeft. Zorg daarom dat jij de oven niet te dicht plaatst bij bijvoorbeeld de koelkast, vriezer of een kast waar jij producten in bewaart. 

Maak een afspraak

Wil jij meer weten over de verschillende ovens in ons assortiment? Maak dan een afspraak in één van onze vestigingen. Bij Keuken Kampioen profiteer je niet alleen van deskundig advies, maar ook van A-merken apparatuur voor de laagste prijs. 

Meer over onze keukenapparaten?

Bij Keuken Kampioen heb je de keuze uit vele apparaten van vele merken. Om jou zo goed mogelijk te adviseren welk apparaat of merk bij jou past, bieden wij je graag ons magazine aan. In dit magazine kunt u alles vinden over onze apparaten en keukens. Ook het testen van onze apparatuur is mogelijk. Daarvoor moet je alleen wel langskomen in één van onze showrooms.

Ontdek ons gratis magazine

Op jouw gemak bladeren door onze keukencollectie en apparaten vanaf jouw bank, of op bed? Vraag het gratis keukenmagazine aan en laat je verrassen.

  • Een compleet overzicht van onze merken
  • Alles over onze keukenapparaten
Apparatuur uitproberen

Apparaten in het echt bekijken?

Om er zeker van te zijn dat je het juiste apparaat vindt, nodigen wij je uit onze apparaten te komen bekijken in de showroom. 

  • Beleef onze apparaten van dichtbij
  • Informatie van de adviseur helpt bij jouw keuze
Terug
Sluiten