Ovens - Keuken Kampioen
ovens

Ovens

Bij bakken en braden is een oven onmisbaar. De lekkerste ovenschotels, braadgerechten,maar ook cakes en taarten komen eruit. Een oven heeft diverse warmte standen voor het beste resultaat. Een oven kopen die bij uw wensen past, doet u bij Keuken Kampioen. Naast kampioen in keukens, zijn wij namelijk ook kampioen in ovens.

Zoekt u een oven?

Extra bak- en braadplezier

Een oven is onmisbaar in de keuken. Denk maar eens aan het maken van heerlijke ovenschotels, verse pizza’s en smeuïge cakes. Wij vertellen u graag meer over de verschillende ovens in ons assortiment. Zo vindt u gegarandeerd een type dat bij uw kookstijl en wensen past.

Verschillende typen 

Ovens worden grofweg verdeeld in drie categorieën:

1. Hetelucht

Bij dit type wordt er met behulp van een ventilator warme lucht door de oven geblazen. Hetelucht is geschikt voor het bereiden van vrijwel alle gerechten, maar extra geschikt om dingen in te bakken. Bovendien kunt u hiermee meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden.

2. Conventioneel

Een conventionele oven werkt op elektriciteit. Dit type verwarmt door middel van boven- en onderverwarming. U kunt hierbij ook kiezen om alleen van de bovenwarmte of alleen van de onderwarmte gebruik te maken. 

3. Multifunctioneel

Een multifunctionele oven heeft zoals de naam al doet vermoeden meerdere functies. Zo kunt u kiezen voor hetelucht, boven- en onderwarmte, en als het model hiervoor geschikt is ook stoom. Wanneer u graag in de keuken staat, is een multifunctionele oven een ware aanwinst. 

Verschillende programma’s

Wanneer u een oven gaat kopen, is het belangrijk dat deze over de programma’s beschikt waarvan u veel gebruik maakt. Dit kan bijvoorbeeld de grill-stand zijn: een programma dat bedoeld is voor gegratineerde gerechten, zoals lasagne, aardappelgratin en quiche. Bovenwarmte zorgt ervoor dat uw gerechten een knapperig korstje krijgen, vooral voor vleesgerechten wordt deze stand veel gebruikt. Onderwarmte is het meest geschikt wanneer u een knapperige bodem wilt hebben, bijvoorbeeld bij een pizza. 

Plaatsing van de oven

Wanneer u een oven gaat kopen, is het raadzaam om van tevoren al in gedachten te hebben waar u deze wilt gaan plaatsen. Zo kunt u voor een oven op hoogte kiezen. Zeker wanneer u veel gebruik maakt van een oven is dit aan te raden, omdat u hierbij niet hoeft te bukken. Daarnaast moet u ook rekening houden met het feit dat dit keukenapparaat heel wat warmte afgeeft. Zorg daarom dat u de oven niet te dicht plaatst bij bijvoorbeeld de koelkast, vriezer of een kast waar u producten in bewaart. 

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over de verschillende ovens in ons assortiment? Maak dan een afspraak in één van onze vestigingen. Bij Keuken Kampioen profiteert u niet alleen van deskundig advies, maar ook van A-merken apparatuur voor de laagste prijs. 

Meer over onze keukenapparaten?

Bij Keuken Kampioen heeft u de keuze uit vele apparaten van vele merken. Om u zo goed mogelijk te adviseren welk apparaat of merk bij u past, bieden wij u graag ons magazine in. In dit magazine kunt u alles vinden over onze apparaten en keukens. Ook het testen van onze apparatuur is mogelijk. Daarvoor moet u alleen wel langskomen in één van onze showrooms.

KKN magazine

Ontdek ons gratis magazine

Op uw gemak bladeren door onze keukencollectie en apparaten vanaf uw bank, of op bed? Vraag het gratis keukenmagazine aan en laat u verrassen.

  • Een compleet overzicht van onze merken
  • Alles over onze keukenapparaten
Apparatuur uitproberen

Apparaten in het echt bekijken?

Om er zeker van te zijn dat u het juiste apparaat vindt, nodigen wij u uit onze apparaten te komen bekijken in de showroom. 

  • Beleef onze apparaten van dichtbij
  • Informatie van de adviseur helpt bij uw keuze
Terug
Sluiten