Kookplaten

Kookplaten bij Keuken Kampioen

De kookplaat is een van de belangrijkste onderdelen van uw (nieuwe) keuken. De keuze voor een bepaald type kookplaat hangt in grote mate af van uw eigen smaak en voorkeuren. Kookt u graag op een stoer, robuust gasfornuis? Of liever op een moderne en eenvoudig schoon te poetsen kookplaat?

Gaskookplaat: klassiek voordelig

Gaskookplaten hebben een paar voordelen die ervoor zorgen dat ze al jarenlang populair zijn - en blijven. Zo is vrijwel iedere woning voorzien van een gasaansluiting, waardoor een gaskookplaat snel en eenvoudig is geïnstalleerd. Gaskookplaten zijn bovendien goedkoper in aanschaf dan keramische- of inductieplaten. En ook de pannen kosten minder. Anders dan bij keramisch of inductie, kunnen namelijk alle soorten pannen worden gebruikt op een gaskookplaat.

Keramische kookplaat: zuinig en simpel schoon

Bij keramisch koken wordt uw pan elektrisch verwarmd op een keramische glasplaat. Een groot voordeel hiervan: tijdens het koken gaat minder energie verloren dan bij een gaskookplaat. Dat is niet alleen milieuvriendelijk, maar doordat minder warmte langs de pan ontsnapt, is de inhoud sneller aan de kook. Ook zijn keramische kookplaten eenvoudig te reinigen omdat het oppervlakte glad is.

Inductiekookplaat: zuinig en snel

Iedere kookplaat heeft zijn eigen voordelen. Zo is een inductie kookplaat niet de goedkoopste, maar wel de meest veilige en snelle optie. Een inductie kookplaat is snel op temperatuur en na gebruik vrijwel direct weer handwarm. Inductiekookplaten zijn tegenwoordig ook beschikbaar voor woningen zonder krachtstroom: een smart inductie kookplaat. Deze kookplaat functioneert met 220 volt en is dus eenvoudig te plaatsen op de plaats waar u voorheen (bijvoorbeeld) een gasfornuis gebruikte. Dit scheelt veel gedoe qua verbouwing van uw keuken of aanpassingen in de meterkast.

Vrijstaand fornuis: praktische eyecatcher

Bij Keuken Kampioen kunt u ook terecht voor prachtige vrijstaande fornuizen. U heeft dan een oven en kookplaat gecombineerd in één apparaat. Een eenmalige uitgave. Wij verkopen vrijstaande fornuizen met (gas)kookplaat van gerenommeerde, exclusieve merken zoals Bertazzoni, Boretti, Falcon en SMEG.

Montage door Keuken Kampioen

Voor montage van uw kookplaat heeft u een gasslang of stekker nodig, afhankelijk van het type dat u kiest. Deze kunt u eenvoudig en snel bestellen in onze webwinkel. Wilt u uw nieuwe kookplaat laten monteren? Ook dan kan. Tegen een geringe vergoeding wordt u geholpen door de vakmensen van Keuken Kampioen.

Hoe onderhoudt u uw kookplaat?

In de webshop van Keuken Kampioen vindt u verschillende onderhoudsproducten die u kunt gebruiken voor de schoonmaak en onderhoud van uw, keramische- inductie- of gaskookplaat.

Op naar Keuken Kampioen!

Keuken Kampioen verkoopt alle soorten kookplaten en fornuizen, van verschillende merken. Zoekt u keramische kookplaat? Of een robuust fornuis met ingebouwde gaskookplaat? Op deze website vindt u volop informatie. Uiteraard bent u advies op maat ook van harte welkom in een van onze showrooms.

Terug
Sluiten