Keuken Kampioen, kampioen in vaatwassers

De vaatwasser: zo'n typische uitvinding die het menselijk leven een stuk aangenamer heeft gemaakt. Geen gesleep met teiltjes, afwasborstels en theedoeken maar de vaat die wordt gedaan terwijl we boodschappen doen of lekker op de bank zitten. Maar hoe kiest u een vaatwasser? Er is zo'n ruime keus. Gelukkig zijn er een aantal factoren waarmee u rekening kunt houden bij de aanschaf zoals prijs, merk, prestaties, inhoud en energielabel. Bij Keuken Kampioen vindt u de perfecte vaatwasser voor iedere keuken.

Couverts: de inhoud van een vaatwasser

De maximale hoeveelheid afwas die u kwijt kunt in een vaatwasmachine, wordt gemeten in couverts. Een couvert is het servies dat één persoon gebruikt tijdens een driegangendiner. Voor de meeste mensen en gezinnen is een vaatwasser met twaalf couverts toereikend. Daarbij is het wel handig om op de indeling te letten. Want misschien wilt u graag een afwasmachine met grote besteklade. Of liever een vaatwasser met een vaatkorf (mandje). Dit zijn persoonlijke wensen die u zelf in gedachten kunt houden bij het maken van een keuze.

Energielabel: spaar het milieu en uw portemonnee

Bij Keuken Kampioen vindt u vaatwassers met verschillende energielabels zoals A++, A+ en A. Energiezuinige vaatwassers zijn goedkoper in gebruik door de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een economisch programma of een kort programma.

Ook een vaatwasser met startuitstel kan u kosten besparen. Hiermee kunt u het apparaat zo instellen dat het aan het werk gaat tijdens de energiedaluren. Lekker voordelig.

Informatie over inbouwvaatwassers

Wilt u de vaatwasser (laten) inbouwen in uw keuken? Dan zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden. Bijvoorbeeld de breedte, hoogte en diepte van het apparaat. Bij een nieuwe keuken laat u de afmetingen van de keukenkast aanpassen aan het gewenste formaat van de vaatwasser. Wanneer u de apparatuur vervangt in een bestaande keuken, moeten de afmetingen van de vaatwasser nagenoeg identiek zijn als die van het bestaande apparaat.

In de volgende gevallen heeft u een speciale meubeldeur nodig voor op uw nieuwe vaatwasser:

  • Betreft het een inbouw vaatwasser van 60 cm breed of een inbouw vaatwasser van 45 cm breed?
  • Is het een vaatwasser met een zichtbaar bedieningspaneel, (half geïntegreerde vaatwasser)?
  • Is het een vaatwasser met een volledige meubeldeur (volledig geïntegreerde vaatwasser)?
  • Is het een hoge (maxi) vaatwasser (maxi-line vaatwasser)?

Heeft u geen bestaand keukenfront dat u op de vaatwasmachine kunt monteren? Dan is het in een aantal gevallen mogelijk om optioneel een aparte roestvrijstalen deur voor de vaatwasser te bestellen. Bij Keuken Kampioen kunt u altijd terecht voor meer informatie, hulp of montage.

Naar Keuken Kampioen

Dankzij ruim 25 jaar ervaring in keukens en keukenapparatuur kunt u bij Keuken Kampioen rekenen op een deskundig advies voor het uitzoeken van uw nieuwe vaatwasser. Kijk gerust rond in onze webshop of kom eens langs in een showroom voor advies op maat. Bij Keuken Kampioen vindt u zonder twijfel de vaatwasser die bij u past.