Keuken Kampioen - Kleuren combineren in de keuken
Kleuren combineren in de keuken

Kleuren combineren in je keuken

Wanneer u een nieuwe keuken aanschaft, moet alles perfect zijn. Een mooi design en functionele apparatuur zijn de basis. Maar minstens zo belangrijk is natuurlijk de kleur. Kiest u praktisch en tijdloos wit of liever een sprekende kleur die uw persoonlijke stijl versterkt en aansluit bij de rest van uw interieur?Gebruik hiervoor de kleurencirkel en u vindt op eenvoudige wijze die perfect met elkaar in harmonie zijn én passen bij uw persoonlijke stijl.

WELKE KLEUREN PASSEN BIJ ELKAAR?

 

Om te bepalen welke kleuren een perfecte match zijn, kunt u dus het beste een kleurencirkel gebruiken. Een kleurencirkel is een nabootsing van het kleurenspectrum, dus eigenlijk alle kleursoorten die er zijn. De cirkel heeft drie basiskleuren: rood, geel en blauw. Alle andere kleuren komen voort uit een mix van deze tinten. Gebruik de volgende regels bij het kiezen van een kileur.

 

 • Kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel versterken elkaar. 
  Een voorbeeld hiervan is rood en groen. Zet u dus verse kruiden in een rode keuken? Dan lijken ze extra groen. En uw keuken? Die wordt ineens sprankelend rood.
 • Combineert u kleuren die in de kleurencirkel dicht bij elkaar liggen?
  Dat zorgt voor rust en harmonie. Het combineren van deze gelijksoortige tinten wordt ook wel ton-sur-ton genoemd.
 • Kleuren kunnen een warme of koude ondertoon hebben. Houdt u dus van een warm interieur? Dan passen alle kleuren in de kleurencirkel tussen geel en roze perfect. Laat dit bijvoorbeeld terugkomen in de accessoires of kies voor een donkerrode keuken. Ook vrijwel alle houttinten vallen onder deze warme kleuren. Liever een frisse tint in huis? Kies dan voor donkerblauw of een koele grijstint.

WOONSTIJLEN EN KLEUREN

 

Gek op een bepaalde woonstijl? Dan zijn er altijd kleuren die deze fijne sfeer in uw huis extra versterken.

 • Landelijk
  Rustieke meubels, houten vloeren en een echter plattelandsfeer: dat is de landelijke woonstijl in een notendop.
  De kleuren die passen bij deze stijl zijn zacht en natuurlijk. Denk aan (ivoor)wit, bruintinten en pastels als oudroze en zachtblauw. Matte kleuren en materialen passen bij uitstek bij een landelijk interieur.
   
 • Modern
  Modern staat voor rust, ruimte en weinig poespas. Moderne keukens hebben bijvoorbeeld vaak vakkundig weggewerkte handgrepen en strakke deuren. Kleuren die perfect passen binnen een moderne inrichting? Zwart en wit, wat eigenlijk geen kleuren zijn. Ook alle tinten grijs voelen zich thuis in deze stijl. Heeft u de juiste kleur gevonden? Dan maakt u het moderne gevoel compleet door voor hoogglans materialen te kiezen.
   
 • Speels
  Mag een beetje kleur niet ontbreken in uw interieur? Dan kan het leuk zijn om een keukenkleur te kiezen die aansluit op de rest van uw interieur. Gaat u voor ton-sur-ton of sprankelend complementair? Een rode keuken kan bijvoorbeeld een echte blikvanger zijn. maar pakt u regelmatig de kwast om rigoreus het hele huis een andere opvallende kleur te geven? Dan kan het ook verstandig zijn om te kiezen voor een witte keuken, die u telkens decoreert met kleurige accessoires.

RECEPT VOOR SUCCES

 

Bent u er toch nog niet helemaal uit? Dan geven wij een aantal suggesties voor kleurencombinaties die gegarandeerd een succes zijn, ongeacht uw woonstijl.

 • Wit en grijs
  Wit oogt licht, schoon en is tijdloos. Ideaal als u tientallen jaren vooruit wilt met uw nieuwe keuken. Handig aan wit is dat deze kleur combineert met alle andere kleuren. Kleed de keuken dus aan met gekleurde accessoires die op dat moment helemaal bij de rest van uw interieur passen. Grijs ie een veilige, stoere kleur die prachtig staat bij wit. ook deze kleur combineert makkelijk en staat geweldig in elke woonstijl. Kies bijvoorbeeld voor een witte keuken en een grijs betonlook aanrechtblad.
   
 • Houttonen en wit
  Liever een iets zachtere, meer landelijke of Scandinavische sfeer in uw nieuwe keuken> Kies dan voor de combinatie van hout met wit. Wit zorgt hier wederom voor de lichte, schone touch. Het hout brengt de nodige warmte in de keuken. Van licht beuken tot grijseiken, er zit gegarandeerd een houttint in onze collectie die u bevalt.
   
 • Wit en zwart
  Houdt u van wat contrast in de keuken? Dan is zwart-wit een gouden combinatie. Tijdloos, strak en een tikkeltje stoer: met deze combinatie kan niets misgaan. Hoogglans fronten zorgen voor een moderne look. Landelijke keukendeuren met een matte tint zorgen juist voor een serene rust. Het verschil bewijst dat niet alleen kleuren, maar ook materialen en hun afwerking de sfeer in de keuken bepalen.

  Tip! Uw oog laten vallen op één van onze nieuwe keukens? Op onze website verandert u met onze handige tool gemakkelijk de kleur van uw droomkeuken. Klik simpelweg op het rode kwastje op de productpagina en wijzig in een handomdraai de kleur van de keukenkastjes, het aanrechtblad of de vloer.

  Wilt u meer weten over welke kleurencombinatie perfect staat in uw interieur? Kom dan gerust eens langs in de showroom van Keuken Kampioen. Daar doet u niet alleen veel inspiratie op, onze adviseurs vertellen u ook graag alles over kleuren in de keuken. Wilt u concrete tips? Maak dan wat foto's van de belangrijke elementen in uw interieur. Zo kunt u samen op zoek naar de perfecte match.
Keuken Magazine

Nieuwe collectie 2019 in het gratis keuken magazine!

 • Heel veel voorbeeldkeukens 
 • Tips & trucs keukenontwerp
 • Stuur mij een keukenmagazine

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten