Inspiratie

Werkbladen trends 2023

Werkbladen trends 2023
Het werkblad is een erg belangrijk onderdeel in de keuken. Naast de uitstraling van het werkblad is het ook goed om over een aantal praktische zaken na te denken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bepalen van de hoeveelheid werkruimte, het onderhoud en de kosten. In deze blog gaan we juist wél kijken naar de uitstraling en hebben we de werkbladen trends voor je uitgelicht.

Werkbladen bepalen voor een groot deel de uitstraling van de keuken. Je creëert al een andere keuken door een rustige keuken een opvallend werkblad te geven. Keuken Kampioen heeft voor ieder budget een werkblad van mooi materiaal. Of je nu op zoek bent naar een werkblad met een ruwe structuur tot een glanzende finish. Maar wat is nou eigenlijk de trend tegenwoordig?

Natuurlijke materialen

Graniet, marmer en houten werkbladen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn al lang erg geliefd. Dit komt doordat deze materialen een tijdloze en warme uitstraling hebben die bijna iedereen aanspreekt. Steeds meer wordt er gekozen voor een marmer werkblad. Het natuursteen past in verschillende keukenstijlen en geeft al snel een luxe uitstraling.

Duurzaamheid

Overal zien we de toenemende vraag naar duurzaamheid terug. Ook werkbladen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of duurzame materialen zijn populair. Werkbladen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal zijn vaak niet te onderscheiden van granieten of composieten werkbladen. Porselein en stukjes glas worden aangevuld met natuurlijke materialen zoals kwarts en hars om een gerecycled werkblad te maken.

Minimalisme

Keukens met een minimalistisch design is al een tijd een trend en dit lijkt voorlopig ook niet te stoppen. Strakke eenvoudige lijnen, een rustig kleurenpalet en materialen zoals beton en staal worden hier veel gebruikt. De keuze voor een lichtgekleurd, dun werkblad is dan ook echt een aanrader voor deze keukenstijl.

Kleur

Zin in totaal wat anders? We zien steeds meer kleur terug in interieur en dus ook in keukenstijlen. Van gekleurde muren, tegels, keukenkasten tot gekleurde werkbladen. Durf gerust een statement te maken door een gekleurd werkblad te kiezen. Je gaat het namelijk steeds meer zien in 2023!

Hulp nodig bij het kiezen van een werkblad?

Wist je dat het goed is om een werkblad op de juiste hoogte te kopen? We willen dat je optimaal kunt genieten in je nieuwe keuken en helpen hier graag bij. Onze keukenadviseurs staan klaar met advies over het juiste nieuwe werkblad. Door een afspraak te maken in een van de 49 winkels weet je zeker dat je uitgebreid advies gaat krijgen! Liever eerst zelf inspiratie op doen? Dan is ons gratis keukenmagazine een leuke tip!